View Single Post
Eski 11-10-2013, 16:29   #1000
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer6626 Mesajı Göster
Büyük ihtimal bilmeyen birini bulacağım...Söyledikleriniz bu yüzden faydalı oldu teşekkür ederim. Toprak tavı derken zaman saat hava durumu ???
Birde yaklaşık 50 60 sayfa konu okudum ancak Oğuzlar77 denen çeşitten bahsedildiğini okumadım . Bizim orada ceviz bahçesi tesis eden bir yatırımcı (220 dönüm) bana bunu da düşünmemi tavsiye etti. Çeşit olarakta şebin dikebilirsin dedi. Çok büyük verimler ve atılımlar beklemediğimden çok takılmasamda kurusun gitsin istemiyorum ağaçlar. İlginize teşekkür ederim.
Toprak kuruyken kazılırsa topak topak kalır. Çok ıslanıp suyu çekerse de çamur olur.

Toprağın tavda olması bunun ara noktasıdır, toprak işlemek için en ideal aydır. Mevsimine göre değişse de genellikle Ekim ayında yağan yağmurlar ile birlikte toprak tavına gelir. Zaten "Ekim" denmesinin sebebi budur.

Toprağın tava gelip gelmediğini köylüler bilir. Kabaca toprağı biraz eşeleyip (üstü kuru olabilir) bir avuç dolusu toprak alıp sıkıp bıraktığınızda formunu biraz koruyorsa ama ufak bir darbede dağılıyorsa toprak tavında demektir.

Oğuzlar77'i ben bilmiyorum. İnternette araştırdığınızda belge, araştırma, literatür bulamıyorsanız uzak durun derim ben.

Selamlar Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön