View Single Post
Eski 19-10-2013, 08:00   #1012
hanekase
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-09-2013
Teşekkürler Karabuz
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
Herkezin kurban bayramı mübarek olsun.

ot mücadelesini yapariken, toprağı tamen işlemesiz bakmak topragın kuvvetini gücünü cok azaltır bence.(2-3 sene işlenmemiş tarlaların verimi cok düşük ilk calışma yılında)

ben ilkbaharda bir diskaro cekip, nisan"dan haziran"a -2-3 defa (otların buyumesine baglı olarak) boyları 1 karış olmasını bekleyıp 2karışı gecmeden malç makinasınla Mulcher ELITE L - od 19 do 45 KW (25-60 PS) otlari doğrayıp brakıyorum. haziran sonu bir diskaro daha cekip malçlamada oluşan organik maddeyi topraga karıştırıyorum. Temmuz -eylül - ekim ihtiaca göre sadece mulçlama yapıyorum (arazı eğimli 2012 de kış öncesi sürüm sonucu toprak yıkandı gitti ).

uzun oldu ne demek istedigimi anlatamadım - tek malclama"ya brakmamak gerek işi topraktaki Azotobacter"lere ( Azotobacter - Wikipedia, the free encyclopedia ) hava vermek lyazım. her havalandırma = gübreleme !

california solucanı denen dogal gübre üreten solucanlar buralarda HIT oldu (metrekup 15 ila 30 ewro arası) , kolay yoldan para kazanmak isteyenler CEVIZ ekmeyi bir kenar ettiler solucan bakıyorlar ... hadi hayırlısı .

hanekase Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön