Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanekase
Ceviz sever ve tüm arkadaşların kurban bayramı mübarek olsun.
Arkadaşlar tarlalarımızda hepimizi yoran yabani ve yabancı otlarla mücadele nasıl olmalıdır.küçümsenmemesi gereken bir durum olarak düşünüyorum.
Bunun mücadelesinide malçlama olarak görüyorum.malzeme olarakta malç örtüsü naylonu olarak düşünüyorum ancak kompost malçlama dahamı iyi olur acaba?kompost demişken doğal gübre yapımı olan solucan gübresinin yapımınıda araştırmak gerektiğini düşünüyorum.bu gübre çeşidi evlerdede yapılabilmekte,kimyasal ilaçlarla kalitesi düşürülmüş toprakları dahi eski verimine kavuşturmaktadır.
Malçlama konusunda bilgisi olan ve uygulamış olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa hepimiz için faydalı olacağı kanısındayım.epsodi rumuzlu bir arkadaşımız geliboluda kompost malçlama uygulaması yapmış ancak kendisine ulaşamadım.
|
Yonca hem yabani otları yok ediyor hem toprağın organik maddesini artırıyor hem su tutma kapasitesini artırıyor hemde senede en az 6 biçim yaparak para kazandırıyor 1 yonca balyası 20 tl böylesi önemli bir ürün neden ceviz bahçelerinde ara tarım olarak düşünülemez. Amerikada yer örtücü (malçlama)bitki olarak ceviz aralarına yonca ekiliyor.