![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
Sayin permakultur ,agaclarin boyu onemli degil onemli olan adina dogru olmasi ve kok sisteminin saglikli olmasi hatta boyu kucuk olan daha iyi bence ... 1. ve son resimdeki agaclari cok derine dikmissiniz dikkat edin mumkunse yukseltin yoksa kok bolgesini asi yerinin en az 5 cm altina kadar acin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Sayın Bozy; Uyarı için teşekkür ederim. Aşı yerinin topraktan ne kadar yukarda olması gerektiği ile ilgili bir bilgi bulamamıştım. Uyarınızı dikkate alacağım. Diğer arkadaşlarımızdan da yukardaki sorularıma cevaplar umut ediyorum. Ayrıca herkes tüplü/tüpsüz dikimlerinde toplam sayı ve kuruyan sayısını paylaşırsa, tutma oranında genel başarının ne olduğunu öğrenmiş oluruz. Mayıs sonunda kendi deneyimimi paylaşacağım. Kolay Gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Sayın bozy'nin belirttiği gibi aşı yerinin toprağın 15-20 cm kadar üzerinde olması lazım. Anladığım kadarıyla aldığınız fidanlar yeni aşılanmış. Aşı bağlarını kalem kalınlaşıp aşı yerini boğmaya başladığında çıkarabilirsiniz. Aşı yerinin altından çıkan sürgünleri temizlemelisiniz. Ayrıca bahsettiğiniz gibi aşı yerinin üzerinden kesilebilir ya da bekleyip durgun dönemde kesebilirsiniz. Cevizde kesim yaptıktan sonra kesilen yerin nem kaybetmemesi için mumla, aşı macunu ile kapatabilirsiniz. Şimdi burda yapılabilecek iki şey var. Birincisi çok fazla müdahale etmeyip sadece aşı noktasının altından çıkan sürgünleri koparmak. İkinci yöntem de aşı noktasının üzerinden 4-6 göz üzerinden bir kesim yaparak ve kesim yerlerini kapatarak güçlü bir yeşil gelişimi teşvik etmek. Bu noktada yazdığım şeylerin pratiğini yapmış olsam da henüz sonuçlarını görmedim. O yüzden bu konuda net bir şey söyleyemiyorum. Tepe kesimiyle ilgili eğer yüksekten taçlandırma yapmak istiyorsanız şimdi bir şey yapmanıza gerek yok. Birinci ya da ikinci yılın sonunda liderde 2 ila 2.4 metreden bir tepe kesimi yapabilirsiniz. Sonra eğer imkanınız varsa gövde üzerinden bir karış boşluk olacak şekilde ağacın tacını malçla kapatmakta fayda var. Ben yeni aşılanmış ceviz fidanlarının ani sıcaklık değişimlerinden kolaylıkla etkilenebileceğini düşünüyorum. Bulunduğunuz bölgenin sıcaklık durumunu bilmiyorum ama ben İç Anadolu gibi soğuk bölgeler için bu mini sera denilen güneş bacası şeklinde örtülerin faydalı olabileceğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
açık kök dikerkende fidanda önceki toprak seviyesi bellidir değilse bile aşı yerinin 10 cm kadar alltı dışarda kalacak şekilde dikilebilinir. ben 1400 adet tüplü dkim yaptım 87 adet kuruyan oldu.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|