![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Yeni dikilen fidanlarım
Merhaba Arkadaşlar; 15 Ekim'de diktiğim tüplü findalarımın bu haftasonu çektiğim resimleri aşağıdadır. Öncelikle kişisel programımdan dolayı Kasım ayında dikim yapamayacağımdan dolayı tüplü dikmeye karar verdim. Tabi tüplü dikmek için geç bir tarih, ağaçlar uykuya geç yattığından dolayı ince filizlerin bir kısmında kararma var. 220 ağaçlık bahçemde 3 tane kuruyan tespit ettim, gerisi Mayıs ayında belli olacak. Fidanlarımı sırasıyla 5 tipte kategoriledim. Resimlerde sırasıyla aşağıdadır. Bana göre fidanların boyları çok küçük, tabi dikim yaparken yapraklı ve dallı daha heybetli görünüyorlardı. Daha önce tüplü dikim yapan arkadaşların deneyimine göre bu boylar normalmı yoksa kazıkmı yemişim. Birde son baharda dikim yapan arkadaşların fidanları ilk baharlarında ortalama kaç cm uzadılar? Bu ayın sonunda aşı bantlarını söküp, anaç gövdeyi aşı üzerinden kesmeyi planlıyorum. (Aşı bantlarını hemen mi sökeyim?) Bazı fidanları uç bölgelerinde kararma ve kuruma var, sizce yeşil kısmın üzerinden kesmelimiyim, yoksa bitki kendiğinden kuru bölümü atarmı? Son sorum tüplü fidanlarda tepe vurumu 180 cm oluncaya kadar yapılmıyor diye biliyorum, 180 cm olan fidan 150 cm civarundan tepe vurumu yapılıyor, doğrumu? 1) 30 Cm boyunda olanlar, toplam fidanlarımın 10% 2) 20 Cm boyunda olanlar, toplam fidanlarımın 30% 3) 12 cm boyunda olanlar, toplam fidanlarımın 20% 4) 5 cm boyunda olanlar, toplam fidanlarımın 20 % 5) 3 cm boyunda olanlar, toplam fidanlarımın 20% Düzenleyen permakültür : 08-04-2013 saat 16:50 |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|