agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-01-2013, 12:57   #11
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
sn.tiryaki teşekkürler..bahçeniz hayırlı olsun..Allah bol cevizler nasip etsin..

tohumdan ekme konusunda sn.safranlı üstad daha iyi bilir ama, tohumdan ekerken de aynı fidan dikilir gibi çukurların derin(1,5*1,5*1*5) açılması gerekmiyor mu..üst toprağın alta alt toprağın da üste konularak çukurlar kapatıldıldıktan sonra tohum dikilirken 30 cm kısmı gübreyle ve torf,leonartit vb.karıştırılıp konulması köklerin daha kolay gelişmesini sağlar..siz sadece 30cm açmışsınız ileri de sıkıntı olmaz inşallah, çünkü fidanların altını sonradan işlemeniz mümkün olmayacak..

altına taş koyulması benim anladığım kadarıyla kazık kök gelişmesini azaltmak, kökleri daha yayvan şekilde yüzeye yakın geliştirerek suyu ve gübreyi daha kolay almalarını sağlamak için yapılmıştır sanırım..
Bu kadar zahmete girecekseniz sanki fidan dikmek daha garantili bir yol olur. En azından aşı işiyle uğraşmazsınız.

Tohumlar için şüphesiz toprak hazırlığı önemli. Ben 30 cm kazıp toprağa keçi gübresi karıştırdım. Belki altına bir miktar kök gübresi konabilirdi.
Ama kişisel olarak yeterli görüyorum. Peki neden? Bütün bitkiler en iyi şekilde kendi ırklarını devam ettirecek şekilde evrimleşmiş. Uygun iklim ve toprak koşulları sağlandığında sincapın ya da karganın sakladığı cevizler bile fidana dönüşüyor.

Bilmiyorum, belki de yanılıyorumdur ama en azından Mayıs ayında sonucu görünce emin olabiliriz

iyi çalışmalar

ladikli beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025