Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onozer
cevabınız her ne kadar soğuk duş, kaynar su, tokat etkisi yaratsa da cevabınız için teşekkürler. sanırım fazla heveslendiğim için biraz canım sıkıldı ama gerçekleri değiştiremiyoruz.
|
Sayın onozer ; Analiz sonucunda ne güzel yazmışlar.Sayın Çamtepe de yazmış eline sağlık.
Benimde 10 dönüm 1 yaşında ceviz bahçem var belirli bölgelerinde bu sarı toprak killi, kireçli yerleri var yaklaşık 60-70 fidanı kapsıyor.2 aydır kafayı yiyorum nasıl yapsamda toprağı ıslah etsem diye. Son 2 gündür dikili fidanlar uykuya daldıktan sonra çıkarıp kepçe ile derin kazdırıp o bölgedeki toprakları alıp yerine bahçe dışından toprak,hayvan gübresi, leonardit,tarımsal cipsler vs. koyup kapatmayı düşünüyorum.Bir yandan fidanların kenarlarından kanal açtırıp bu karışımları koyayım diyorum. **** Fidanın 4 tarafından burgu makinası ile açılan çukura bu karışımlar konabilir.
Yani toprağı ıslah etmek şehirli bir insan için gerçekten zormuş allah'tan bahçenin heryeri böyle değil yoksa ne yapardım diye düşünüyorum.
Teoride bu kadar kafa patlatıyorsak pratikte ne yapacağız
Ben bu ıslah işine başlamak için **** kesin bir sonuç alınması için bir daha 30-60-90-120cm den analiz yaptırıcağım.Tabi bu yağmur dinip'te toprak tavına gelirse

(