agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2009, 14:33   #1
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sim Organic (sıvı organik gübre) Sim Derma (mikrobiyal gübre) Hakkında

Herkese merhaba,

epeydir internet gezginliğimizde karşılaştığımız ve beğendiğimiz ağaçlar.net'e geçtiğimiz hafta üye olduk, bugün de kendimizi tanıtalım dedik. Ağaçlar.net bize ilk etapta istanbul'da yaşayan ve evinde veya bahçesinde bitki besleyen amatörleri ve profesyonelleri daha yakınlaştıracak düşüncesiyle ilginç geldi. (Üretimimiz İstanbul'da)

Daha sonra ürünlerimizin bazı forum üyeleri tarafından zaten kullanıldığını, tavsiye edildiğini ve hatta satıldığını okuduk ve bunun üzerine de üye olduk. Biz 2004 senesinden beri istanbul Tuzla'da tarım ve hayvancılık için mikrobiyal ürünler üretiyoruz, yani faydalı mantarlar, bakteriler ve maya bazlı ürünler.

Sim Organic (sıvı organik gübre) Tarım ürünlerimizden Sim Organic hem yapraktan hem de topraktan verilebilen sıvı organik bir gübredir. Amino asitlidir, çiçek adedini ve meyveyi çoğaltır. Organik olduğundan sebzecilik ve meyvecilikte kullanmaya bilhassa uygundur. Her türlü süs bitkileri için emin bir şekilde kullanılabilir, ev tipi Bauhaus'ta ve istanbul'da bazı çiçekçilerde satılıyor.

Sim Derma (mikrobiyal gübre)
Sim Derma ise faydalı bir mantar içeren (Trichoderma Harzianum KUEN1585), sebze, meyve ağaçlarına ve peyzaj bitkilerine uygulanabilen kök geliştirici, verim artırıcı ve kök çürüklüklerini önleyici mikrobiyal bir gübredir.

Sim Derma profilaktik kullanılır ve bir nevi sigortadır; diktiğiniz her türlü bitkinin tutmasını, köklerinin daha çabuk gelişmesini ve daha iyi beslenmesini sağlar. Toz ve granül formulasyonlarda üretilen Sim Derma tohum, fide, fidan ve yetişkin ağaç olmak üzere her türlü bitkinin farklı evrelerinde uygulanabilir.

ECOCERT sertifikalı Sim derma organik tarımda da kullanılabilir. Özellikle zeytin veya başka meyve ağaçlarıyla uğraşanlar için faydamızın büyük olacağına inanıyoruz.

Umuyoruz ki ağaçlar.net'e üye herkes ile karşılıklı istifade edebileceğimiz ilişkiler kurarız, daha sağlıklı ve verimli bahçeler yaratırız!

Ürünlerimizle ilgili sorularınızı cevaplamaya çalışırım.

Saygılarımızla


Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2009, 11:38   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Ürünlerinizi forumda satacak mısınız?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 13:35   #3
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba malina,
evet, satmak isteriz. şu anda forum'u ve nasıl işlediğini yeni yeni keşfediyoruz. Kendimizi tanıtma bölümünde doldurduğum bilgileri siz doğru yere taşımışsınız, sağolun!

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 13:52   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Ürünlerinizi, tescilleri, ürün içerikleri, kullanıldığı bitkiler, dozajları, etkileri, diğer ilaçlarla etkileşimleri, varsa referanslar ve alınan sonuçlar vs. daha detaylı tanıtabilirseniz iyi olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 20:52   #5
Ağaçsever
 
güneyerer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Selamlar,ben cok yeni bir bahce sahibiyim..size bir soru sormak istiyorum.ürün mikrobiyal gübre ve faydalı mantarlar var anladığım kadarıyla.peki mesela ürünü uyguladım diyelim bir süre sonra bir mantar hastalığıyla karşılaştık ve mantar ilacı uyguladık.aynen antibiotiklerde olduğu gibi yararlı bakterileride öldürüp bu gübrenin etkisini sıfırlıyormuyuz?tesekkurler..

güneyerer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 01:26   #6
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba Sayın güneyerer,

evet, Sim Derma'nın içinde Trichoderma harzianum isminde faydalı bir mantar var. Bu mantar yaşayabilmesi için gerekli ortamı her türlü bitkinin kök bölgesinde (rizosfer) bulabiliyor. Bu yaşam biçimine "Simbiyoz" deniliyor yani karşılıklı alış-veriş'e dayalı hayat. Yerleştikten sonra da bitkinin besin alımını kolaylaştırıyor ve kökü topraktan bulaşabilecek zararlı mantarlara karşı koruyor, bir nevi fungusit görevi görüyor; mantar ilacı sıkmanıza gerek kalmayabiliyor çünkü mantari hastalık toprakta olsa bile kök trichoderma ile korunuyor.

Tabii burada şu bilgi de önemli; her Trichoderma harz. aynı değil. Yani eğer sizin soyadınız "Erer" ise ve ailenizde 10 kişi bu soyadı paylaşsa bile doğal olarak herkes bir bireydir, farklıdır. Mantarlarda da böyle bu fakat "amca, yeğen, teyze" diyeceğinize "suş" diyorsunuz. Her Trichoderma harzianum suşu birbirinden sağladığı faydalar açısından farklılıklar gösterir. Bazıları daha virülentdir yani gidip diğer mantarları daha rahat öldürebilir, bazıları da besinleri parçalamada daha çok avantaj sağlayabilir, ki bu iki özelliğin bir karışımıdır hep yaptıkları iş.

Gelelim Sim Derma'nın kimyasallarla (fungusit, nematisit, insektisit) etkileşimine. Sim Derma'nın içindeki Trichoderma harz. suşu birçok kimyasaldan etkilenmiyor yani ölmüyor, büyümesi baskılanmıyor.

Bize bu sorular daha spesifik bir şekilde tarım bayiilerinden veya çiftçilerden geliyor. Onları ve kendimizi tatmin edebilmek için sözkonusu ilacı temin edip laboratuarda Sim Derma'yı o ilacın kullanım kılavuzunda tavsiye edilen dozajlarıyla beraber bir petri kabında buluşturuyoruz.

Üç değişik sekilde yapılıyor bu; önce Sim Derma'nın hakim olduğu ortama sonradan kimyasal konuluyor, her ikisi aynı anda konuluyor, önce kimyasalın olduğu ortama Sim Derma ekiliyor. Böylece değişik senaryolarda ne olduğunu görebiliyoruz. Şimdiye kadar epey bir liste oluştu, size bunları gösteren broşürümüzü e-posta ile yollayabilirim. İnternet sitemize de koyacağız, umarım önümüzdeki 2 ay içinde devamlı güncellenebilecek hale getireceğiz sitemizi.

Sorunuzun kısa cevabı: Sim Derma bazı mantari hastalıklara karşı bitkinizi koruyacak fakat fungusit kullanmanız gerekirse de piyasada satılan fungusitlerin çoğu Sim Derma'yı öldürmeyecek ve Sim Derma'nın faydaları devam edecek.
Saygılarımla


Düzenleyen Simbiyotek : 14-04-2009 saat 01:27 Neden: daha okunaklı olsun diye paragraflar yaptım
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 01:36   #7
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba Sayın MeyveliTepe,

bu hafta içinde bilgileri aktaracağım. Birçok bilgi internet sitemizde var, en güncel halleri ise pdf. formatında bizde var, foruma nasıl en iyi şekilde aktaracağımı tam bilemiyorum, en iyisi link verebilmek olurdu fakat internet sitemiz şu anda istediğimiz gibi kolay güncellenmiyor. En çabuk şekilde isteyenlere email olarak gönderebilirim.
Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 10:05   #8
Ağaçsever
 
güneyerer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Sayın Simbiotik,cok sade ve anlaşılır cevabınız için tesekkur ederim.broşürünüzü bekliyorum.fiyatınızıda belirtirseniz sevinirim saygılarımla.

güneyerer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 21:04   #9
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Sn. Simbiyotek ,
Merhaba . İzmir Tarım Fuarında standınıza uğramış , Şems beyle görüşmüştüm. Ürünüzün zeytinlerde verticilum hastalığına çare olduğu belirtilmişti. Daha sonra bir kutu Sim Derma isimli ürünüzden alarak hastalıklı 5 zeytin ağacıma uyguladım. Bunun sonucunda 2 ağacımda belirgin bir iyileşme var , biri aynı olumlu veya olumsuz bir gelişme yok , 2 si ise tamamen kurumak üzere . Şems beyle kullanımı konusunda telefonla epeyi bir görüştük ama bilemiyorum belki uygulamada hata yapmış olabilirim. Yaptırdığım toprak analizinde toprağın çinko ve bor yönünden çok fakir olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle toprağa çinko sülfat ve boraks uygulaması yaptım , bu uygulamalar Sim Derma nın içeriğindeki canlıların etkinliğini azaltmış olabilir mi ? Selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 01:08   #10
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba syıldıran,

herhalde biz de tanışmışızdır o zaman izmir'de. Şems bey ile beraber ben de oradaydım (Selim). Biliyorsunuz Verticillium dahl. ağacınızın köklerinden içeri girip iletim demetlerini tıkıyor fakat ağaçtaki etkisini yani dalların geriye doğru kurumasını ancak yeşil aksamın harekete başladığı dönemde görmeye başlıyorsunuz.

Havalar ısınıyor ve ağaç gelişmesi için gerekli suyu ve besinleri bu iletim boruları sayesinde dallara ulaştırıyor ama tıkalı olan iletim borularının bağlı olduğu dallar en hassas oldukları uçlardan aşağı doğru kurumaya başlıyorlar.

Şunu söylemek istiyorum: ağacınıza verticillium çoktan bulaşmış ve boruları tıkamış oluyor fakat tezahürü çok sonra ancak hava ısınıp ağaç gelişmeye başlayınca görülüyor. Tahmin ediyorum şu anda tamamen kurumak üzere olan ağaçlarınızda verticillium'un bulaşip tıkamadığı iletim borusu pek kalmamıştı ve o yüzden Sim Derma işe yaramadı.

Hala işleyen iletim demetleri olsaydı ve bunların bağlı olduğu kökler Sim derma ile kaplansaydı o ağaçlarınızda yeni kurumalar gözükmeyecekti ve siz kuruyan taraflarını budadıktan sonra ağacınız sağlam tarafıyla ömrüne devam edebilecekti.

Uygulamada hata yaptığınızı sanmıyorum çünkü iki hastalıklı ağacınız daha iyi durumdalar diyorsunuz. Hala aynı durumdaki ağacınıza elinizde daha kaldıysa tekrar uygulamanızı tavsiye ederim.

Sim Derma'nın çinko sülfat veya boraks'tan etkilenip etkilenmediği konusunda bilgim yok, konuyla daha aşina olan ziraat mühendisimize sormam gerekiyor, size haber vereceğim.
Saygılarımla


Düzenleyen Simbiyotek : 15-04-2009 saat 01:20 Neden: ifade eksikliği giderildi
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 14:15   #11
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Son mesajınızı satış bölümüne taşıdım.

Satış İlanı Kuralları doğrultusunda, ürün satışı için vermeniz gereken bilgiler doğrultusunda oradaki mesajınızı düzenleyebilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 15:59   #12
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Merhaba Malina,
düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Yavaş da olsa öğreniyoruz forum kurallarını. Tüm gerekli bilgiler satış bölümüne aktarıldı.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...219#post400219
Saygılarımla


Düzenleyen Simbiyotek : 16-04-2009 saat 16:04 Neden: link ekledim
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 13:06   #13
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın syıldıran,

çinko sülfat Sim Derma'nın büyümesini engellemiyor, önceden petri kabında yapılmış denemelerimiz var fakat boraks veya herhangi bir bor mineralinin Sim Derma ile etkileşimi üstüne bir çalışma yapmadık.
Saygılarımla,

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 15:12   #14
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Detaylı Ürün Bilgileri

Herkese Merhaba,

aşağıdaki linklere tıklayarak Sim Derma ve Sim Organic isimli ürünlerimizin tanıtıcı broşürlerini okuyabilirsiniz.
http://www.simbiyotek.com/SimDerma.pdf
http://www.simbiyotek.com/simOrganic.pdf

Ayrıca Sim Derma'nın farklı bitkilerdeki kullanım sonuçlarını websitemizden inceleyebilirsiniz.
http://www.simbiyotek.com/Urunlerimiz.aspx#lnkTarim

Sim Derma'nın değişik bitkilerdeki performansını ve kimyasallar ile etkileşimini aşağıdaki linklere tıklayarak görebilirsiniz.
http://www.simbiyotek.com/SimDerma%20performans.pdf
http://www.simbiyotek.com/SimDerma%20kimyasal.pdf

Aşağıdaki link'e tıklayarak ağaçlar.net'teki satış bölümümüze ulaşıp ürünlerimizin tescil belgelerini ve en son Ecocert belgemizi inceleyebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...184#post408184

Sitemize yönlenen linkler için lütfen İnternet Explorer kullanınız!


Düzenleyen Simbiyotek : 29-04-2009 saat 00:29 Neden: linkler yenilendi
Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 12:55   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
sayın;simbiyotek ürnlerinizde kompost oluşumunun aktifliğini artırarak oluşumunu kontrollu biçimde olgunluk sağlarken kompsotun yarayışlığına katlarını açıklarmısınız, bu sorumu şu şekilde genişletmem mümkün mü sıcak ve soğuk komposttaki oluşumları ayrı ayrı düşünürsek ne gibi açılımlar ortaya çıkar.

Örünleriniz içinde organik atıkların fermantasyonu ile oluşan kokuların bertarafını sağlayan ürünler varmı, ürün yelpazenizi ortaya koyacak açıklamalarınızı bekliyorum.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 14:40   #16
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın Epsody,

sorunuzu tam anlayamadım fakat Sim Organic ürünümüzde organik atık kullanmıyoruz, bitkisel kökenli tek hücrelileri aseptik şartlarda fermente edip çoğaltıyoruz.
Kompost yapımında ise bazı literatürde Trichoderma Harzianum'un eklenmesinin prosesi hızlandırdığı bilgileri yer almakta. Öte yandan uygun başlangıç materyaline katılacak belli oranda yeşil atığı kontrollü bir şekilde çürütebilirseniz (belli bir derece ve nem aralığında) o zaman Trichoderma mantarları oluşabiliyor ve çoğalıyorlar. Yurtdışında kompostun biyokontrol ajanı olarak da iş yaptığını gene literatürde bulabilirsiniz.
Kötü kokuları bertaraf etmek için Sim Wave-S ürünümüzü güvenle kullanabilirsiniz.

Saygılarımla.

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 14:45   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Burada konusu edilen Sim organik
,

bauhauslarda sıvı olarak satılan sim organik mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 19:54   #18
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Evet, Bauhaus'ta satılan ürün Sim Organic, 0,5L'lik ev tipi boyu.

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 21:37   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
sorumun açıklaması.

sayın;simbiyotek ürnlerinizde kompost oluşumunun aktifliğini artırarak oluşumunu kontrollu biçimde olgunluk sağlarken kompsotun yarayışlığına katlarını açıklarmısınız, bu sorumu şu şekilde genişletmem mümkün mü sıcak ve soğuk komposttaki oluşumları ayrı ayrı düşünürsek ne gibi açılımlar ortaya çıkar.

Kompost olayında hızlandıma, kontrol sağlama, yarayışlılığı artırma, kompostu uygulanan topraklarda şartlanıcılık yaparak bitkinin besin alımını özüne uygun hale getirmek gibi unsurla, bitki atıklarının bertafını sağlamaya yönelik mikroorganizmalara ne gibi etkiler le onların çalışmalarına katılıyor.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 23:30   #20
Ağaçsever
 
güneyerer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Sn.simbiyotek göndermiş olduğunuz linki inceledim...simbiyoteki denemek isteyenler en azından bu bilgilerle uygulamalırında daha iyi sonuçlar alacaktır.aslında bütün mikrobiyal gübrelerde bu çalışma yapılmalı...aspirin bile alsam defalarca reçetesini okurum, etkileşimler, yan etkiler cok önemli...bu tarz hassas gübrelerde tüketicinin sorabileceği her şeyin çalışması yapılıp yazılmalı her sorumun cevabını bulabilmeliyim.yani pazarlamada önce reçete titizliği kullanıcıyı hayran bırakmalı..bütün mikrobiyal gübrelerde cok daha kapsamlı,soru işaretleri minumumda ,kesin yargılar içeren şekilde aydınlatılmalı...

güneyerer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 21:31   #21
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın epsody,

kompost uğraş alanımız içine girmediğinden siz herhalde benden daha bilgilisinizdir bu konuda. Kompost birçok mikroorganizmanın sırasıyla çalıştığı çok karmaşık bir ekosistem olduğu için proses esnasında dışarıdan yabancı bir yaratık katmanızın oluşumu nasıl etkileyeceğini bilemiyorum.

Literatürde geçen, trichoderma harzianum'un prosesi hızlandırmak için kullanıldığı fakat bunun da ne kadar bilimsel kaynaklara dayandığını bilemiyorum. Google ile aradığınızda karşınıza bu tip tavsiyeler, kullanımlar çıkacak.

Bildiğim, trichoderma mantarlarının belli hammaddelerin doğru oranlarda karıştırılmasıyla yapılan kompostlarda kendiliğinden oluşmaları ve bu kompostun verildiği bitkilerde biyokontrol ajanı olarak iş görmeleri. Sanırım daha makulu olan da bu, yani dışarıdan katmak değil çünkü bir seri mikroorganizmanın işlerini sırasıyla tamamlamalarından sonra bu yaratıkların oluşacağı ortam ph, nem ve derece bakımından bir optimuma geliyor. Tabi dışarıdan eklemek demek bu işe para harcamak demek oluyor.

Sim Wave-S (bacillus subtilis) ise kötü koku bertaraf eder fakat kompostunuzu nasıl etkiler bilemiyorum; arzu ederseniz alıp deneyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2009, 22:51   #22
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Arkadaşlar eklentideki sıvılardan biri sim derma ama hangisi bilmiyorum.Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Eklenen Resimler
  
tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 23:05   #23
Ağaç Dostu
 
rana58's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Çanakkale-Gökçeada
Mesajlar: 119
Galeri: 35
Üstteki koyu renkli ürün olabilir, eğer mutlak birisi ise. Sim organik koyu renk ve kıvamlı bir sıvı.


Düzenleyen rana58 : 10-07-2009 saat 23:15 Neden: sorulan Sim Derma ama sıvı olan Sim organik, yani benim tanıdığım ürün
rana58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 13:48   #24
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sn.rana58 elimde sim organik de var renk olarak üstteki fotoğrafa çok benziyor.Bence de o sim derma ama emin olmak istedim.Eğer o sim dermaysa diğeri ne acaba.Yazıların şişeden silinmesi ne kötü birşey.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 11:41   #25
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann Mesajı Göster
Arkadaşlar eklentideki sıvılardan biri sim derma ama hangisi bilmiyorum.Yardımcı olan olursa çok sevinirim.
Merhaba Sayın Tolgahann,

"Sim Derma" ürünümüz toz veya granül halinde üretilir, sıvı formülasyonu yok. Resimlere bakarak ürün tayini yapmam mümkün değil fakat ilk resimdeki sıvının rengi "Sim Organic" ürünümüze benziyor. Sim Organic'i önceden kullandıysanız kokusundan ayırd etmeniz mümkün olabilir.

Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 20:57   #26
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sim organic şişesinin yazısı duruyor.Sim organicin kokusu biraz çikolataya benziyor rengi de. İsmini sorduğum üründe aynı renkte ama kokusu biraz farklı gibi.Ben onları bazı süs bitkilerinde deneyeyim.Yediğimiz ürünlerde ismini bilmediğim birşeyi kullanmak pek akıllıca değil.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 14:03   #27
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Bu başlığı biraz ihmal etmişim sanki. Sim Derma'nın içeriğinde bulunan Trichoderma harzianum isimli mantar sporlarının patojen mantarlara karşı çok etkin olduğuna dair dünyada ciddi bir literatür oluşmuş. Pek çok ciddi mantar hastalığına karşı önemli bir işlevi olan biyolojik fungusit olarak yaygın kullanımı var. Trichoderma harzianum'dan üreyen kitinaz enziminin patojen hücre duvarlarını tahrip ettiğine dair yurt dışı kaynaklı makalelere rastladım.

Organik tarımın önemli bir aracı gibi görünen bu ürünü biraz daha anlamaya çalışmakta fayda var.

Sn.Simbiyotek'den ürünün detayları konusunda daha fazla bilgi bekleyelim. Söz gelimi, bu ürünün başka ürünlerle birlikte kullanımı (örneğin EM), yaprakta kullanımının faydaları, biofilm uygulamalarında kullanılabilirliği vb.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 14:23   #28
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın MeyveliTepe,

bu başlığı herhalde benim ihmal etmiş olmam daha olası, ilginize teşekkür ederim. Sim Derma ürünümüz Trichoderma harzianum faydalı mantarının bir suşunu içeren, Ecocert sertifikalı mikrobiyal bir gübredir. Trichoderma mantarlarının doğal yaşam alanları bitkilerin kökleridir. Burada simbiyotik dediğimiz karşılıklı istifadeye dayalı bir yaşam tarzı sürdürürler. Tüm bu mantarların temel iki özelliği verim artırıcı ve toprak kaynaklı mantari hastalıklardan koruyucu olmalarıdır. Yerleştikleri bitkilerin köklerini üreyerek kaplayıp, rekabet ettikleri diğer mantarları (bizim patojen olarak tanımladığımız) içeri sokmazlar; bir nevi eldiven görevi görürler. Bu şekilde bitkileri kök çürüklüğüne ve solgunluğa karşı korurlar. Sizin de değindiğiniz gibi bu işi bir takım mekanizmalar sayesinde yapıyorlar, örneğin salgıladıkları farklı litik enzimler sayesinde patojen mantarların hücre duvarlarını parçalıyorlar, ozmotik mekanizmalar kullanıyorlar vs. Aslında bu işi evinizin kapısına bekçi dikmeye veya köpek koymaya benzetebilirsiniz; hırsız gelince havlamak, ısırmak, yakalamak, dövmek gibi türlü metodlarla kendinizi koruyabilirsiniz. Bu yaratıklar da insanların verdiği mücadeleleri kendi aralarında ediyorlar.

Verimi artıran mekanizma ise köklerin etrafında bazı salgılar ile pH'ı düşürmesinden kaynaklanıyor. (bu tabi toprak pH'ı değil, kök salgılarından etkilenen ve mikroorganizmaların yaşadığı ince toprak tabaka; rizosfer) Böylece kök toprakta türlü şekillerde bağlı kalan besinleri alabiliyor, toprakta ilerleyebiliyor ve çok daha saçaklı hale geliyor. Kök sistemi büyüyünce de bitki daha sağlıklı ve verimli oluyor.

Ürünü iki formülasyonda üretiyoruz; toz ve granül. Toz ürün tohum ve fide aşamalarında kaplayarak veya suda çözüp bandırılarak kullanılabiliyor. Granül ise harca karıştırmak, fidan dikerken veya yetişkin ağaçlarda kullanılabiliyor. İnternet sitemizde değişik bitkilerde yapılan uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi var (Şu an hala sadece İnt.expl. ile çalışıyor)

Sim Derma şimdiye kadar ağırlıklı olarak konvansiyonel tarımda kullanıldığından bayii ve çiftcilerimizden gelen talepler doğtultusunda piysada yaygın olarak kullanılan fungusit, insektisid, nematisid ve toprak düzenleyiciler ile laboratuar ortamında denemeler yapmamız gerekti. Denenmeyen tabi birçok aktif madde var fakat bunlar ihtiyaç doğdukça yani çiftçi veya bayii talebiyle oluyor. İnternet sitemizde denenmiş ilaçların bir listesini bulabilirisiniz.

Ürünümüzün yapraktan kullanımının sağlayacağı bir fayda yoktur çünkü içindeki küfün sporları doğal olarak kök ortamında çimlenip gelişebiliyorlar. EM gibi içinde farklı bakteriler ve maya içeren bir ürün ile Sim Derma'yı kendimiz laboratuarda denemedik fakat literatürde örneğin T. viride ve T. harzianum'un bir takım farklı suşları ile P. fluorescens'in farklı suşlarının uyumlu olduğu ve bu bakteriyel ve fungal antagonistlerin F. oxysporum ve R. solani gibi patojenlere karşı beraberce kullanılabileceği yer alıyor. (http://www.jtropag.in/index.php/ojs/...ewFile/286/171) Yani Sim Derma'nın farklı faydalı mikroorganizmalar içeren ürünlerle kullanılabilirliği muhtemelen sorun yaratmaz fakat kullanmadan evvel, dolayısıyla para harcamadan önce, size iki ürünün beraberce kullanımının getireceği faydadan emin olmanız gerekir. Her suşun özelliği birbirinden farklı olduğu için yukarıdaki gibi bir çalışma yapmadan genel olarak birşey söylemek mümkün değil.
Biofilm uygulamalarıyla aşinayım fakat daha çok tehlikeli atıklar, çöplükler ve su arıtması gibi çevre sorunlarından biliyorum.

Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 14:07   #29
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Simbiyotek,
Teşekkür ederim. Güzel ve faydalı bir açıklama olmuş. Bunlardan anladığım, sim derma, mümkünse dikim/ekim esnasında fidenin/fidanın/tohumun T.harzianum sporlarına bulaştırılarak uygulanması sonucunda bitki köklerinde (çok yıllıklar için bir yıl, tek yıllıklar için ömür boyu) patojen mantarlar için koruma sağlanıyor.

Sağlanan koruma sadece kök çürüklüğü ve solgunluk mudur? Başka ne gibi korumalar sağlandığı, hangi patojenlere karşı etkili olduğu ya da nelere etkili olmadığı konusunda bilgi berebilrseniz makbule geçer.

"Biofilm" tanım olarak mikro organizmaların oluşturduğu tabaka olarak tarifleniyor. Bu güne kadar genellikle patojenlerin oluşturduğu filmlerde (akışkan su kanalları, çöp ortamları vs.) isimlendirildiğini görüyoruz. Fakat şimdilerde, özellikle kaolin kili ile yaratılan bariyer filmlerde yararlı mikro organizmalar kullanılarak belirli amaçlar biofilm uygulanıyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 11:16   #30
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın MeyveliTepe,

sorunuza cevabımı ancak verebiliyorum, kusuruma bakmayın. Dediğiniz gibi Sim Derma patojen mantarların köklerden girmesini önlüyor; Sclerotium rolfsii, Fusarium oxysporum, Verticillium dahliae, Phytophora’ya karşı etkili oluyor. Bu koruma tek yıllıklarda hasat edilene kadar devam ediyor, çok yıllıklarda ise daha uzun süre devam ediyor. Ağaç uygulamalarında Sim Derma köklere yerleştikten sonra bitkileri yaşamları boyunca korur. 2006’da Verticillium’dan etkilenmiş zeytin bahçelerinde yapılan Sim Derma uygulamalarından sonra bu bahçelerde kuruma tekrar etmemiştir. Fakat bu korumanın devamı için bahçelerin derin işlenmesi gibi köklere zarar veren uygulamalardan uzak durmak gerekiyor; zarar gören köklerden patojen mantarların girmesi kolaylaşıyor. Aynı zamanda budama işlemleri sırasında da dezenfekte edilmiş testere kullanmanız önemli, bilhassa dışarıdan budamacı bir kişinin bu işi yaptığı ve testerenin daha önce hastalık görülen başka bahçelerde kullanılmış olması durumunda.

Sim Derma’nın bir nevi sigorta gibi olan koruyucu etkileri dışında uygulamanızın esas etkisi bitkilerinizin veriminin artmasıdır. Mikrobiyal gübre olan Sim Derma bitkilerin kök sistemlerini çok daha gelişmiş ve kılcal yapar, toprakta çeşitli sebeplerden dolayı bağlı olan besinleri bitkinin alabilmesini sağlar. Özellikle bahçe kurulurken fidan dikimi ile beraber Sim Derma kullanırsanız ağaçlarınız daha sağlıklı ve çabuk gelişiyorlar ve bir sene öncesinden meyve vermeye başlıyorlar.
Anlatmaya çalıştıklarımı biraz daha netleştirmek için eğer http://www.simbiyotek.com/SimDerma%20performans.pdf broşürüne göz atarsanız Sim Derma'nın hangi bitkilerde ne gibi verim artışları ve hangi patojenlere karşı etkili olduğunu okuyabilirsiniz.

Bundan sonra forumu takip etmem daha rahat olacak, umarım geç cevabımdan dolayı sorularınızı esirgemezsiniz.

Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024