Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki
Sayın Ladikli,
Ben yaklaşık iki hafta önce tohumdan ceviz ektim. Ekmeden bayağı bir araştırdım ama böyle bir hususa rastlamadım. Bana söylenen toprağı 30 cm civarında belleyip yumuşatmam ve cevizleri 5-10 cm arasına dikmemdi. Zaten 30 santimden aşağı toprağı kazmak zorlaşıyordu, o yüzden bir miktar bahsedilen etkiyi zaten toprak yapacaktır diye düşünüyorum.
Diğer taraftan, ceviz kazık köklü bir bitki, taş koyarsak kazık kök gelişimine ters etki eder gibi geliyor bana. Bir acemi olarak görüşlerim bu şekilde
saygılar
|
sn.tiryaki teşekkürler..bahçeniz hayırlı olsun..Allah bol cevizler nasip etsin..
tohumdan ekme konusunda sn.safranlı üstad daha iyi bilir ama, tohumdan ekerken de aynı fidan dikilir gibi çukurların derin(1,5*1,5*1*5) açılması gerekmiyor mu..üst toprağın alta alt toprağın da üste konularak çukurlar kapatıldıldıktan sonra tohum dikilirken 30 cm kısmı gübreyle ve torf,leonartit
vb.karıştırılıp konulması köklerin daha kolay gelişmesini sağlar..siz sadece 30cm açmışsınız ileri de sıkıntı olmaz inşallah, çünkü fidanların altını sonradan işlemeniz mümkün olmayacak..
altına taş koyulması benim anladığım kadarıyla kazık kök gelişmesini azaltmak, kökleri daha yayvan şekilde yüzeye yakın geliştirerek suyu ve gübreyi daha kolay almalarını sağlamak için yapılmıştır sanırım..