![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Yukarıda bir arkadaşımız bahsetmiş. Su koçu pompasından. Eğer Irmak üzerinde 2 veya 3 metre düşü sağlayabilirsen Sıfır enerji ile tarlana su alabilirsin. Araştır su koçu pompasını. Ben de uzun zamandır araştırıyorum bu pompay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Sizin 500 metre uzaklık 50 m olarak hesaplanır ve 90 metrede kot farkı var.Eder 140 metre.Sizin en az 140 metre dik basabilen yüksek basınçlı bir pompaya ihtiyacınız var. Bu tabikiminimumu 140 metre ,firesinide düşünürsek en az 160 metre dik basabilen bir pompaya ihtiyacınız var. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Selamlar, Su koçunun da limitleri var. Bahsedilen bahçe için su koçu uygun görünmüyor. 500 metre uzaklık belki sorun olmaz ama tarlanın nehirden yüksekliği sorun gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bahçemin uzunluğu 200 metre ve kot farkı 20 metre.Bende geçen sene sizin gibi sulama için motor arayışı içindeyken,motorcuların bilgilerinden istifade ettim. yatay olarak 10 metreyi dik olarak 1 metre hesaplıyor ve kot farkını ilave ediyorlar.benim 200 metreyi 20 m olarak hesapladılar ve 20 metrede kot farkını ilave yaparak 40 m buldular.Bende 50 metre basan (ETİKETİNDE H-MAX:50 YAZAN) motordan aldım 2'' giriş ve çıkışlı .Herhangi bir sorun yaşamadım.Sizinde EN AZ h: max:160 yazan bir motor almanızı tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizi yanıltmış olmayayım. Benim bildiğim aynı markanın değişik çıkışları olan modelleri mevcut hatta aynı çıkışlı olan fakat farklı yüksekliğe basabilen modeller mevcut. Sizin bakacağınız motorda yazan maximum h: kaç olduğudur.Size en az 160 lazım diye düşünüyorum. Manometrik eğriler sizi yanıltmasın. İnşallah doğru tercihi yaparsınız. Birde hatırlatmak isterim. Motorun girişindeki boruyu bağlayınca iğne ucu kadar bile delik kalmayacak şekilde bağlayınız yoksa suyu çekmiyor. ben bundan dolayı tam 1 hafta suyun içinde mahfoldum. Motoru aldım kuyuya bağladım 1 çekiyor bir çekmiyor. Servise götürüyorum bakıyorlar sorun yok.Tekrar kuyuya bağlıyorum. bir çekiyor bir çekmiyor.tam 1 hafta uğraştım.kuyuya giden kalın sarı boruyu bile değiştirdim.kaçak olabilir diye ; ancak yine olmadı .Sonradan anladık ki bağlantıdan hava alıyor.2 tane sağlam kelepçeyle sıktık etrafınıda iyice bant sardık dahada sorun çıkarmadı bir yaz rahat ettik. İnşallah benim tecrübem kulağınıza küpe olurda aynı sorunu yaşamazsınız. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaçsever
|
Domak pompadan aradılar sağolsunlar.Çok kademeli dizel motopomplardan KP32-13 modelinin ağız çapı 2" çıkış 1 1/2" olan 13 HP gücünde ve 4LD640 Antor marka modelin işimi göreceğini ifade ettiler.Aslında 3 LD 510 da işimi görebilirmiş ama ben ilerde fidanlar büyüdükçe daha çok suya ihtiyaç duyacağımı düşünerek ilerde pişman olmamak için büyük olanı düşünüyorum.İnşallah pişmanlık duymayız diyerek 3 ncü tarlamızın da hazırlıklarına başlayabiliriz.Yardımcı olan herkese çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
Denizli'de 30 ağaçlık küçük bir ceviz bahçem var. Henüz iki yaşında fidanlar. Sulama işini tankerle yapıyorum fakat, tankerciler tabiri caizse neredeyse yeni bir motor parası istiyorlar her sefer için. Benim durumumda olan ve bahçesini kendi imkanları ile sulayanlardan bilgi ve yardım almak istiyorum. Ne yapabilirim, nasıl sulayabilirim. Tarlam asfalt kenarında, eski bir arabam var. Mesela arabanın arkasına küçük bir römork taktırsam hortumla sulasam, yahut arabayı station wagon bir arabayla değiştirip bagaja naylon tanker koysam öyle hortumla sulasam, ne bileyim. Velhasılı kelam her türlü fikre ve bilgiye açığım, yardım edin kurtarın beni traktörcülerden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
suyunuz az ya da getirmesi çok maliyetli ve siz hala hortumla sulama yapmaya çalışıyorsunuz. bence damla sulamayı düşünün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Yeni Üye
|
30 ağaç için sondaj vurmak çok mantıklı gelmiyor bana, kaldıki suyun kaç metreden çıkacağı muaamma. Aradığım daha basit ve az maliyetli bir çözüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
|
taşıma suyu da damlama ile verirseniz daha etkili sulama yapmış olursunuz, onu söylemek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Yeni Üye
|
tamam verelimde, nasıl taşıyacağız onu bulamadık daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2014
|
Saygıdeğer ceviz yetiştiricileri, manisa akhisara bağlı 800 rakım yüksekliği olan bir köyden ceviz için tarla bakıyorum. Köyde neredeyse her yer kiraz ve ceviz bahçeleri ile dolu. Konuştuğum kişiler sulama yapmadıklarını söylediler. Ağaçlar gayet sağlıklı görünüyordu. Susuz bir şekilde cevizin böyle büyüyüp meyve vermesi dikkatimi çekti. Havanın serin ve toprağın nemli olduğunu sulamaya gerek olmadığını söylediler. Tarlada elektrik olmadığından beni en çok korkutan sulama meselesiydi zaten. Sizce ne yapmalıyım? İlk 2 yıl yaz aylarında tankerlerle sulasam sonra kendi haline mi bıraksam acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2015
|
Ceviz ağaçlarını yalnız iki yıl mı sulayacağız. Yoksa iki yıldan sonrada sulamak gerekiyormu. Meğilli arazi ve düz arazi olması verilecek su miktarını etkiliyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
su projesi-Uzak mesafe çözümlemeleri hk
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaçsever
|
Ben bahse konu tarlanın hazırlıklarını maalesef babamın rahatsızlığı sebebiyle çok geciktirdim.Fidan kuyularını ikigün önce açabildim.Gübre dün geldi.sulama işini bu arada elektrikli motorla çözeceğiz.Şuanda projesi hazırlanıyor.Dizel motopompdan vazgeçtim.Suyu inşallah tarlaya çıkardığımızda tabikisonucu buaradan paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
Geçmiş olsun, Allah mvaffak etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2015
|
Merhabalar, Ben bursa Karacabey de ceviz bahçesi olan bir cevizciyim. Fidanları geçen kasım ayında diktim. Sulamayı kesmeli miyim eylül 1 oldu. Yalnız baktığımızda 15 eylül den önce bursa da yağış gözükmüyor. Erken donlardan korunmak için sulamayı kesmek gerekiyor fakat artık kışlarda geç geliyor. Yaz kısa, nasıl fidan büyüteceğiz. Bu senede kış geç gitti ve geç geleceğe benziyor. Biraz bu ağustos ortası sulama kesilir ifadesini artık esnetme zamanı gelmedi mi. Özellikle bursa için geç geliyor kış. Ne dersiniz sulamayı kesmeli miyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
15-20 agustos gibi kesmelisinizki erken donlara yakalanmasın agaclarınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Ben eylülün ilk haftasına kadar sulama yapıyorum. Özellikle ağaçlar ilk senelerini yaşıyorsa bence çok erken suyu kesmeyin. Ağustos ortası azaltmaya başlayarak eylül ilk haftasına kadar sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
|
Bulunduğum bölgede havalar hala 35-36 derece civarında. Temmuz ortasında bir jeneratör arızası yüzünden 15 gün sulama yapamadık. ben 15 Eylül'e kadar sulamaya devam edeceğim bu sene |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
herkese merhaba ben 1 hp lik (0.75 kW) dalgıç pompayı Atimax ag 3500 jeneratör ile çalıştırabilir miyim? (3.5 kW) yardımlarınız için teşekkürler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
arkadaslar yapmayı düşündüğüm ceviz bahcesinin su temini hakkında asagıdaki konularda tecribeli arkadaslar yorum yapabilir mi? cok teşekkürler 750 agaclık bahce için 750*35litre=26000 litre 1 seferlik sulama ihtiyacı, yıllık 6-8 defa sulama için 100 tonluk depo yapıp yılda 2 defa su deposunu doldurmayı planlıyorum. * 100 tonluk bir depo uzun ömürlü olacak sekilde betonerme yapılırsa yaklaşık ne kadara malolur? *suyu basmayı düşündügüm mesafe 900m ve yükseklik olarak 120 metre yukarıya. sizce bu suyu basmak için hangi tip motor ve pompa kullanmalıyım? traktör arkasındaki milden çalışan santrafej pompalar bu suyu basabilir mi? boru kaçlık olabilir depoyu doldurmak için sadece? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Ağaçsever
|
Merhaba;Sizin problemi reklama girip girmediğini bilmediğim için burda markasını yazamayacağım ama KP 40/10 modelini internette yazıp aradığın zaman karşına markası ve detayları da çıkacaktır ama ben kısaca bahsedeyim.Sizin mesafe 900 mt.olduğuna göre yükseltinize fazladan 90 metre daha ilave ederek hesap yapmalısınız.Yükseltiniz 120 mt+90=210 metre.Yani alacağınız pompa en az dikine 210 metreye suyu basabilmelidir.Yukarıda size önerdiğim model 25 beygir güce sahiptir.Giriş 2,5" çıkış çapı 2" dir.Yatay milli kademeli elektromotopomp diye geçmektedir.263 metreye saatte 9 ton su basmakta,sizin ihtiyacınız 210 mtreye basacak daha küçük modelleridir ancak sürtünme vs.kayıpları düşünerek bu model daha uygun olacaktır.210 mt. İse saatte 17 m3 su basabiliyor.Siz doğrudan üst limiti 210 metreye basan modeli terch ederseniz belki sıkıntı yaşayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaçsever
|
Traktör arka kuyruk mili ile çalışan santirfüj de yükselti en fazla 164 mt olarak görünüyor ama siz yinede ilgili firma ile görüşün derim.Çünkü farklı seçenekler sunuyorlar.Yani giriş çıkış çaplarını değiştirerek farklı öneriler sunuyorlar.Ancak aynı firmanın kademeli dizel motopompları 250 mt.kadar değişik debilerde ve değişik güçlerde motopompları var.Forumda bu konuda gayet yetkin ve detaylı bilgi sahibi arkadaşlarımız var.Onlar daha yararlı ve detaylı bilgi vereceklerdir sanırım.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaçsever
|
100 tonluk havuzu bilemem ama 6*4*2=48 tonluk havuzu daha bu hafta yaptırdım.Vanalar hariç olmak üzere tüm malzeme ve işçilik dahil 10.000tl.ye yaptırdım.Benim bulunduğum yer ücra bi dağ başı olunca işler zorlaştı.Rekabet yoktur,dolayısıyla nekadar kazık yedik bilmiyorum.Ancak kesinlikle betonun tamamını aynı gün mulaka yaptır.Tek seferde bitirmelisin.Kesinlikle ek **** ilave düşünme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaçsever
|
Sayın deli dervish kusura bakma parça parça oldu ama insan yaşadıklarını hatırladıkça neyse neyse oralara şimdi hiç girmeyelim.Kullanacağınız boru kesinlikle o uzaklık ve yükselti için 16 atü den aşağı olmamalı ve ayrıca hurda maldan yani geri dönüşüm malzemesinden üretilmiş olmamalı.Ve de kullanacağınız boru şahısların mülkünden **** tarlasından geçecekse kesinlikle elektrik projeni yaptırmadan ilgili şahıslarla görüşmelisin.Yoksa yeniden silbaştan oluyor herşey.Ayrıca havuzu eğer kendi tarlanın dışına yapacaksan mera **** orman herkimse ilgilisi önceden bi görüşme yap derim.Ben damlama için gerekli basıncı oluşturması amacıyla tarlanın hemen kenarındaki 10 mt kadar üst tarafa yapacağım zaman hemen ihbarlar başlıyor orman idaresi ile sıkıntı doğuyor.Halbuki bahse konu yeri biz yüyıllardır karasabanla ekip biçeridik.Ama traktöre sebep terkedince devlet hemen sahipleniyor.Bütün bunlar gözünü korkutmasın kardeşim,zira azmin elinden hiçbirşey kurtulmuyor.Allah yardımcın olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
sayın meletli cevapların için cok teşekkür ederim. elektrikli motor yerine ya dizel motopomp **** basabilirsem santrfüz denemeyi planlıyorum. suyu basma kısmını bir sekilde halledebilirim benim asıl gözümü korkutan depo imalatı çünkü aynı sekilde bu yerde dagın basında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
CEVİZ BAHÇESİNDE ALTERNATİF SU KAYNAKLARI: DEPOLAMA HAVUZLARI | Ceviz | Ceviz Hakkında Herşey |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|