Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meletli
Sayın cevizci ankara çok teşekkür ederim.Bu konuda epeyce araştırma yaptım ama malum teknik terimlerden ve buişin mühendisliğinden anlamadığım için tereddütlerim var.Dizel motorların burada reklam olmaması için bilmiyorum bir sakıncası varmıdır marka ismi vermek istemiyorum ama konuyu ifade edebilmek için nasıl biryöntem bulabilirim.Bir markanın internet satış ortamında verilen teknik veriler tablosunda örneğin maxsimum 70 mt ye 60 ton gibi rakamlar var.Modellerine göre değişiyor tabi.Çok kademeli dizel motopompların Samsun'da bulunan üreticisinin resmi internet sitesindeki manometrik yükseklik tablosunda ise Hm(m) olarak aynı motorun 140veya150 **** 160 metrelere farklı miktarlarda ama giderek düşen miktarlarda beş on tonluk rakamlara düştüğü görülmekte.Bu normalde damlama sulama için yetecek miktarlar.Yoksa ben yanlışmı değerlendiriyorum.İlgili firmadan bilgi istedim ama maalesef cevap vermediler.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
|
Sayın KOYULHİSARLI;
Benim bahçemin uzunluğu 200 metre ve kot farkı 20 metre.Bende geçen sene sizin gibi sulama için motor arayışı içindeyken,motorcuların bilgilerinden istifade ettim. yatay olarak 10 metreyi dik olarak 1 metre hesaplıyor ve kot farkını ilave ediyorlar.benim 200 metreyi 20 m olarak hesapladılar ve 20 metrede kot farkını ilave yaparak 40 m buldular.Bende 50 metre basan (ETİKETİNDE H-MAX:50 YAZAN) motordan aldım 2'' giriş ve çıkışlı .Herhangi bir sorun yaşamadım.Sizinde EN AZ h: max:160 yazan bir motor almanızı tavsiye ederim.