Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara
Sizin 500 metre uzaklık 50 m olarak hesaplanır ve 90 metrede kot farkı var.Eder 140 metre.Sizin en az 140 metre dik basabilen yüksek basınçlı bir pompaya ihtiyacınız var. Bu tabikiminimumu 140 metre ,firesinide düşünürsek en az 160 metre dik basabilen bir pompaya ihtiyacınız var. Saygılar.
|
Sayın cevizci ankara çok teşekkür ederim.Bu konuda epeyce araştırma yaptım ama malum teknik terimlerden ve buişin mühendisliğinden anlamadığım için tereddütlerim var.Dizel motorların burada reklam olmaması için bilmiyorum bir sakıncası varmıdır marka ismi vermek istemiyorum ama konuyu ifade edebilmek için nasıl biryöntem bulabilirim.Bir markanın internet satış ortamında verilen teknik veriler tablosunda örneğin maxsimum 70 mt ye 60 ton gibi rakamlar var.Modellerine göre değişiyor tabi.Çok kademeli dizel motopompların Samsun'da bulunan üreticisinin resmi internet sitesindeki manometrik yükseklik tablosunda ise Hm(m) olarak aynı motorun 140veya150 **** 160 metrelere farklı miktarlarda ama giderek düşen miktarlarda beş on tonluk rakamlara düştüğü görülmekte.Bu normalde damlama sulama için yetecek miktarlar.Yoksa ben yanlışmı değerlendiriyorum.İlgili firmadan bilgi istedim ama maalesef cevap vermediler.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.