Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara
Sayın KOYULHİSARLI;
Benim bahçemin uzunluğu 200 metre ve kot farkı 20 metre.Bende geçen sene sizin gibi sulama için motor arayışı içindeyken,motorcuların bilgilerinden istifade ettim. yatay olarak 10 metreyi dik olarak 1 metre hesaplıyor ve kot farkını ilave ediyorlar.benim 200 metreyi 20 m olarak hesapladılar ve 20 metrede kot farkını ilave yaparak 40 m buldular.Bende 50 metre basan (ETİKETİNDE H-MAX:50 YAZAN) motordan aldım 2'' giriş ve çıkışlı .Herhangi bir sorun yaşamadım.Sizinde EN AZ h: max:160 yazan bir motor almanızı tavsiye ederim.
|
Sayın cevizci ankara sizin seçiminizde tereddüt edecek bir durum yokturMAX:50 yazıyormuş.Sizede 40 mt yetiyor zaten.Benim tereddütüm ise şu.Antor lombardini motorun internet satışında diyelim bir modeli max:55 mt ye 75 ton/saat yazıyorken bu değerlere baktığımda bu motor benim işimi görmüyor,ancak aynı motorun Samsun üreticisinin sitesinde motorun giriş ve çıkışları inç olarak küçülmüş ama manometrik yükseklik tablosunda Hm(m) olarak örneğin 100mt 8 Qm3/h,120 mtde 7'5 ,140 mt de 7, ve böyle devam ederek en son 220 mt de 4'7 Qm3/h olarak tamamlanıyor.Yani ben eğer yanlış anlamıyorsam max.satte 55 mt ye 75 ton su basan motor yükselti uzadıkça debisi azalarak su basmaya devam ediyor.Bunu mu anlamalıyız doğrusu kafam karıştı.İnşallah ilgili firmaya attığım maile cevap verirler.İyi akşamlar.