agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 2 Gönderen Çamtepe
  • 1 Gönderen Çamtepe
  • 1 Gönderen Lilium
  • 2 Gönderen Çamtepe

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2012, 13:54   #10
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Galeri: 4
10 ile 20 yıl arasındaki her sayı, Türkiye koşulları için makul bir dönüş süresi olarak kabul edilebilir kanaatimce. Devletin destekleme politikasında her zaman radikal kararlar alabileceğini de göz önünde bulundurup o gelir kalemlerini azalan bir doğrultuda hesaba katmanızı öneririm.

Bademde, bu son birkaç yıldır yoğun dikimden ötürü "belirli bir zaman dilimi" -belki 2,3 yıl- için fiyatların aşağı doğru şiddetle dalgalanabileceği de unutulmamalı.

Ancak başta ben de bu hesaplara gömülmüşken birden farkına vardım ki, ağaçların ömrü kalan ömrümden daha uzun...

Bahçenizin tesisini tamamlayıp devretmeyi satmayı düşünüyorsanız iş değişecektir... Zorlu geçen Orman işleri süresince satın alınabilir bir bahçe bulabilir miyim diye sürekli araştırma da yaptım. Ancak fiyatlar çok yüksekti. Ayrıca bir seferde ve nakit istekler bana hiç cazip gelmedi. Halbuki kendin yaptığında makul bir zamana yayabiliyorsun yatırım giderlerini.

Bir de şunu eklemek istiyorum, hesap kitap yaparken gördüm ki; meyveye ve özellikle bademe "yatırım" yapılacak ise 150-200 dekar alandan aşağısı bana göre çok cazip bir faaliyet değil. Atılacak taş, alınacak risk ve ürkütülecek kuş miktarı açısından...

Saygılar,

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025