View Single Post
Eski 05-02-2012, 23:11   #12
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
toprak yapısına göre ceviz ya da badem dikip 1-2 senelik tecrübeden sonra mı özel ağaçlandırmaya başvursam diye düşünmeye başladım. Çiftçilik konusunda sıfır tecrübeye sahip olduğum için geri dönüşü olmayacak bir riske girmek istemiyorum açıkçası.
Tarım konusunda tecrübesizseniz, önce bir iki sene tecrübe edinmeniz en doğrusudur.
Mevcut yaşadığınız yere yakın ufak bir yer alın, hatta almayın, kiralayın! Dilediğiniz ağaçtan 3-5 tane ekin. hele bir görün ağaç ekmek, bakımını yapmak nasılmış, mantarıyla böceğiyle, dört ayaklısı ile iki ayaklısı ile mücadele ne kadar zormuş bir görün.. Özellikle iki ayaklı mücadelesi zordur. Organik mücadele hatta psikolojik mücadele gerektirir.
Mantarı bitirirsiniz, böcek dadanır; böceği bitirsiniz domuz gelir zarar verir; tel çekersiniz domuz giremez ama iki ayaklısı gelir sizi bitirir. Tam hallettim dersiniz, dolu vurur, don gelir. Şöyle keyfiyle bir ürün alırsınız, onu da haldeki aracılar sizden yok pahasına alır.. Bütün verdiğiniz emekler, avcunuzdaki üç kuruş paraya bakarken gözünüzün önünden geçer.. Diyorum ya, iki ayaklı mücadelesi zor. İhtisas ister..
Siz hele bir ufak başlayın..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön