![]() |
|
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Sayın Lilium, Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Çukurları kazmamdaki amaç açıkçası bir an önce kar düşmeden tüplü de olsa fidanları dikme isteğim. Çünkü yaklaşık 1 yıldır aklımda olan bir şeydi ama başka sebeplerden dolayı sürekli ertelediğim için daha fazla zaman kaybetmek istemiyordum. Gübre konusunda ise, birkaç farklı yerden aldığım gübreleri topladığım için gübrenin her tarafında aynı düzeyde eski ya da yenilik gibi bir durum malesef yok. Kürekle üstünden bir defa alınca içinden bolca duman çıkıyor, bu ne anlama geliyor onu bile bilmiyorum, ama bazı yerleri koyu renkli toprak gibi bazı yerleri ise daha yumşak. Topak topak olan gübre de var, dağılıp gideni de. Acaba hangisi iyidir bilmiyorum. Analiz sonuçlarını ilk yorumlayan ve gören kişi sizsiniz bu sebeplede verdiğiniz "Güzel" cevabı açıkçası beni mutlu etti. Ekeceğim fidanlardan hangisi bölgem için uyumludur bilemiyorum, çünkü bizim buralarda hiç ama hiç ceviz bahçesi yok. Ekim planı konusuna gelince de, ben köşelerden 3 er 4 er metre kaçarak sıra araları 8 metre, ağaç araları 4 metre olacak şekilde bir çalışma yaptım. Bu da bir sırada yaklaşık 40 ağaca tekabul ediyor. 5 uzun 4 yarım sıra oluştu. Dilerseniz bunun kağıt üzerindeki halinide buraya eklerim. Ama maalesef hala hangi çeşit fidan dikeceğimi bilmiyorum. O sebeplede bir kaç çeşit dikersem en azından tür olarak kuruyan olursa birazı kurtulur diye düşündüm. Buralarda böyle birşey ilk olacağından böylece benden sonra birileri yaparsa örnek olur diye düşündüm. Ekim planından kasıt nasıl olmalı acaba bilgim yok. Ama iple ayarlayıp kuyuları nizami olarak kazdırdığımı söyleyebilirim sadece. Geredenin soğuğu meşhur, ayazları ise eksik olmaz. Hangi türü seçeceğim hala bilmiyorum, sizin önerileriniz nasıl olur bu yönde bilmek isterim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
yeni ceviz bahçesi |
|
|