View Single Post
Eski 21-11-2011, 19:38   #11
ENFARKLISI
Ağaçsever

ENFARKLISI's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2011
Aleykümselam Talha ağabey,
Belirttiğin gibi biraz aceleci davranıyorum sanırım bundan dolayı bitirme çabam. Ama ustalar genelde sabırlı ol diyor.

1- 200 civarı düşündüğüm fidanların (Chandler ve Fernor) tamamı sertifikalı olacak, ama kalan 50 yi Kaman düşünüyorum. Ama tavsiyelere bakılırsa bu plan değişebilir gibi görünüyor.

2- Mutlaka Tüplü dikeceğim, bahsettiğiniz konuya dikkat edeceğim.

3- Ahır gübresi konusunda ve kurtlanma konusunda fazla bilgim yok maalesef, bu sebeplede kararsızım, bir tanesi bahçenin ortasında kapı girişinde bir tanesi de bahçenin yanında olan birer kamyon ahır gübresi...Nasıl desem bazı yerleri çokokrem gibi yani yumşak, oysa toprak gibi olması lazımmış doğru mu ? Ya da gübre hazırlığı nasıl olur bilmiyorum bahsettiğinizi.

Ahır gübresinden ilk etapta uzak durun, demişsiniz ama artık getirip o kadar zahmet verdikten sonra açıkçası kaldırıp atıp tarımsal gübre kullanmak biraz zor geliyor kamyon kepçe vs. gibi masraflarda cabası.

TSP öneriniz açıkçası benim yine anlamadığım bir konu, bunun az olması ya da çok olması toprakta başka olumsuzluklara yol açıyor sanırım siz yazınca biraz araştırdım sanırım pek becerebileceğim bir şeye benzemiyor.

"Hele hele yaş gübreyi kesinlikle arazinin içine koymayın!" demiştiniz, rica etsem ne gibi zarar gördünüz anlatırsanız sevinirim.

Bu arada Toprak analiz sonuç belgemin 0-30 olan ilk sayfasındaki tavsiye bölümünü aşağıda paylaşıyorum, ben tam anlamadığım için sizler belki yorumu daha net açıklayabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Name:  Toprak analiz tavsiye bölümü.jpg
Views: 11087
Size:  67.7 KB

ENFARKLISI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön