![]() |
1 Eklenti(ler)
Babamin mezarini ziyarete giderken elbette fotograf makinesi almayi dusunmemistim. Uyduruk cep telefonu makinesiyle o masmavi ortancanin guzelligi ve heybeti ancak bu kadar cikiyor. Nasil bir yerde yetismis derseniz, cay yetistirilen kipkirmizi bir toprak.
|
Alıntı:
|
Herkese selamlar. çiçekçiden saksıda ortanca almıştım ortanca her dalından çiçekler verdi ama şimdi tüm çiçekleri solmuş durumda bende o solan çiçekleri kestim benim sorum ortancamın yeniden çiçek açması için ne yapabilirim kışın içeri aldığımda yeniden çiçek açarmı ya da çiçek acarsa bu ne zamana olur. ve daha iyi gelşmesi için neler yapabilirirm bakımı nasıl olmalı gübre kullanmalımıyım teşekkürler
|
Bu mevsimde artık çiçeklerinin solması çok normal. Kışın içeri almanıza gerek yok. Benimki kapalı balkonda yaz kış duruyor. Kışın camın biri neredeyse sürekli açık. Dondan koruduğunuz sürece problem olmaz. Kışın bütün yapraklarını dökebilir. Merak etmeyin baharda tekrar canlanıp çiçek açmaya başlar.
|
teşekkür ederim peki şimdi gübreleme veya başka bir bakım yapmaya gerek var mı ?
|
ortanca çok güzel bir çiçek gerçekten fakat bu günlerde çiçekleri çok renksiz sebebi nedir acaba herhangi bir katkı maddesi kullanmalımıyım yoksa sizcede bu normalmi
|
Alıntı:
Baharda gübrelemeye başlarsınız. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Zafer 1326, ortancalarınız çok güzeller.
Ortanca kurutmak isterseniz şimdi zamanı. Daha erken denediklerim genelde pek dayanmadılar ama çiçekler biraz sertleşince daha iyi kuruyorlar. İsterseniz bir kaba susuz koyabilirsiniz, isterseniz saplarını bağlayıp, ters asarak kurutabilirsiniz. Saç spreyi sıkmak işe yarıyor. Sadece çiçeklerini koparıp koydum: Eklenti 242389 |
2 Eklenti(ler)
Kapalı balkonda sürgünler patladı.
Eklenti 266154 Saksısı büyük olduğu için bunu taşıyamayıp dışarda bırakmak zorunda kaldım. Kışın donar diye düşünüyordum. Hadi diğerleri kapalı balkonda sürgünler neyse de, bu Ankara'nın ayazında gece -16, gündüz -11 dereceyi gördü. Hiç güneş görmeyen bir konumda ve hiç bir koruma yok. Ortalık kış kıyamet bu sürgün patlatıyor. Ankara gibi iklimde bu koşullarda çiçeklenebilecekler mi ve çiçeklenmelerinde soğuk havanın nasıl bir etkisi olacak, tam bir deneyim olacak. Eklenti 266155 |
tüm dostlara merhaba ortancalar ım için Bu ğün ist Emin önüne Alimini um slfat almaya gittim ancak ala ala amonyum sülfat almışım güya ortanca mı mavi yapacaktım arkadaşlar aldığım amonyum sülfatı araştırdım pek işime yaramayacak gibi görünüyor diğer adı şeker gübresi küçük bahçemde 10 kadar gülüm 5 adet sardun yam ortancalar ım ve küpelerim var bu gübreyi hangi bitki me kullanabilirim **** kullanmamalı mıyım yardımlarınız bekliyorum
*** ederim |
Selamlar
bir sorum daha olacak ortan cam için nihayet alimini-um sülfat edindim sayın sirius 50 alimini um sülfat ı fazla kaçırırsanız ortanca mor a kaçar demiş şuan da ortan cam yeni tomurcuklarını patlatmış durumda alim ium sülfat ı sularını hangi ölçüde vermeliyim ???? |
3 Eklenti(ler)
Ocak ayı sonunda sürgün veren ortancalardan, kapalı balkonda duranlar tomurcukta.
Eklenti 275110 Eklenti 275111 Hiç güneş görmeyen açık balkonda duranın ise, -24 dereceleri bulan son şiddetli soğuklardan sonra sürgünleri dondu ama bir dalı hala umutvar gibi duruyor. Eğer ölmezse ve de çiçeklenirse ortanca her iklime uyum sağlayabildiğini kanıtlamış olacak. Eklenti 275112 |
|
Bayrampaşa bahusa renk renk ortancalar dün geldi. fiyatları henüz yoktu.
|
Yaklaşık 1.5 ay önce yan bahçede budanmış ortancaları sahibi yol kenarına atmış. Üzerine kar yağdı. Bayağı bir kaldı kar. Sonra karlar eridi ve ben 2 dal aldım sadece. Ve onlarda tomurcuklandı şimdi. Çok pişman oldum daha fazla almadığıma. Budanmış ortancalar hala duruyor. Acaba yaşama umutları var mıdır???
|
Alıntı:
|
Sevgili musk maalesef Belediye hızlı çıktı :D:D Ortancaların yerinde kavak yelleri esiyor:D
|
Alıntı:
|
bu akşam bir bahçede ortanca görünce dayanamadım 2 dal aldım dikme zamanı geçti ama sizce diksem tutar mı ?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
işte bahsettiğim çelikler bunlar..
|
Alıntı:
Madem kopardınız deneyin, tutarsa sansınıza. |
Tüm yaz çiçeklenen yeni ortanca türleri
5 Eklenti(ler)
Üye olduğum bir siteden uzun süre çiçeklenen yeni ortanca türlerine dair bir e-posta geldi. Benim çok ilgimi çekti, sizlerin de çekebilir diye buraya ekliyorum. Önemli noktaları Türkçe'ye çevirmeye çalıştım.
Kaynak: Hydrangea Plants, Hydrangea Bushes growing tips, Hydrangea Shrubs photos - White Flower Farm Hydrangea macrophylla Endless Summer® Eklenti 281107 Colorful, versatile, and easy-care, Hydrangeas are among the most valuable of garden shrubs. They're dependable performers, lighting up the landscape with exceptional blooms week after week. Blooming on both new and old wood, Endless Summer® is an exciting breakthrough in the world of Hydrangeas. No matter what kind of winter weather you've had, this hardy rebloomer will bounce back in spring and produce colorful blooms all season long. Hem yeni, hem eski dallarından çiçek açan Endless Summer (sonsuz yaz), ortanca dünyasında heyecan verici bir buluş. Nasıl bir kış geçirmiş olursanız olun, bu soğuğa dayanıklı ve tekrar-tekrar çiçeklenen tür baharda kendini toparlayıp tüm sezon boyunca renkli çiçekler üretecektir. (Zone 4-9) (Ankara için çok güzelmiş. Hem kışa dayanıklı, hem tüm yaz çiçekli.) Let's Dance® Big Easy Eklenti 281108 This gorgeous new variety blooms on both old and new wood. Flowers begin pale pink with light lime green tints, mature to a vibrant medium pink, and often age to soft green. The compact and mounded plants are ideal for containers. Hem yeni, hem eski dallarından çiçek açar. Çiçekler soluk pembe-açık yeşil renkle başlar, daa sonra canlı bir pembeye dönüşür, solmaya yakın yumuşak bir yeşil halini alır. Kompakt yapısı sayesinde saksılar için idealdir. 'Wedding Gown' Eklenti 281109 Each fully double white flower head of 'Wedding Gown' resembles a mini bridal bouquet accented by dark green foliage. This early blooming variety of H. macrophylla keeps blooming on new growth and is mildew resistant. Koyu yeşil bitkinin her bir çiçeği bir gelin buketi gibidir. Bu erken çiçeklenen tür yeni çıkan dallardan çiçeklenmeye devam eder ve küflenmeye karşı dayanıklıdır. Twist-n-Shout™ Eklenti 281110 Lacy deep pink centers are surrounded by vibrant blossoms of pink or periwinkle blue, depending on soil pH. A strong and reliable rebloomer, Twist-n-Shout™ also boasts sturdy red stems and attractive deep green leaves. Dantel gibi ve pespembe merkezler toprak pH'ına göre pembe ya da menekşe rengi çiçeklerle çevrelenir. Dayanıklı ve güvenilir bir tekrar-tekrar çiçeklenen tür olan Twist-n-Shout™ aynı zamanda sağlam kırmızı dallara ve koyu yeşil yapraklara sahiptir. Let's Dance® Moonlight Eklenti 281111 This compact variety produces exceptionally vivid mophead flowers all summer. Vibrant pink or blue blossoms (depending on your soil) are complimented by glossy green leaves with good fall color. Excellent for containers. Bu kompakt tür, tüm yaz boyunca çok canlı ve yuvarlak formda çiçekler verir. Toprağınıza göre pembe ya da mavi olan çiçeklerine sonbaharda güzel renklenen parlak yeşil yapraklar eşlik eder. Saksılar için çok uygundur. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da mophead (paspas-kafa?) denilen türler:
Perhaps the most popular Hydrangeas are the Mopheads (varieties of H. macrophylla), which produce huge ball-shaped flowers that are generally pink on alkaline (high pH) soils and blue on acid (low pH) soils. Muhtemelen en popüler ortancalar iri, top şeklinde, bazik topraklarda pembe, asidik topraklarda mavi çiçekler üreten mopheadlerdir. Cityline® Rio Eklenti 281112 Bicolor flowers with striking green eyes and blooms that are deep blue-purple or pink, depending on the soil. This 2-3ft mildew-resistant Hydrangea has a low, tight-growing habit that requires little or no pruning and flowers early on old wood. Merkezi çarpıcı bir yeşil, dışı toprağa göre koyu mavi-mor ya da pembe çiçekleri vardır. Bu 60-90cm boylanan, küflenmeye karşı dayanıklı ortanca alçak ve sıkı büyüme alışkanlığına sahip olduğu için budanmaya pek ihtiyaç duymaz. Eski dallarında erken çiçeklenen bir türdür. Color Fantasy® Eklenti 281113 Expect a strong color show in early summer from flowers that bloom either a vibrant deep purple or brilliant red-purple. In late summer, the shiny, dark green leaves take on red shades to keep the interest going. Canlı bir koyu mor ya da parlak kırmızı-mor çiçeklenen bu türden yaz başında güçlü bir renk şovu bekleyin. Yaz sonunda parlak koyu yeşil yapraklar kırmızı tonlarına bürüneceği için şov devam eder. Cityline® Mars Eklenti 281114 Strong stems support 6in blossoms of deep rose and white or blue and white, depending on your soil, and age to a lovely soft green. The 2ft shrubs flower on old wood and are sized just right for small gardens and containers. Güçlü dallar eni 15cm'ye varan toprağına göre koyu kırmızı-beyaz ya da mavi-beyaz çiçekleri destekler. 60cm boylanan bitki eski dallardan çiçeklenir ve küçük bahçeler ve saksılar için tam uygun boydadır. 'Big Daddy' Eklenti 281115 Blossoms a foot or more across are big, indeed! These gigantic flowers put on a magnificent display from early summer to fall on well-branched, rounded shrubs with dark green glossy leaves. Çiçeklerinin eni 30cm'i geçebilir. Bu dev çiçekler ve parlak yeşil yapraklar, yaz başından sonbahara kadar güzel dallanan yuvarlak bitkiyi süsler. |
4 Eklenti(ler)
Hydrengea paniculata türleri:
Improvements on the old favorite PeeGee Hydrangea, new selections of H. paniculata begin blooming in July and display their lush, ever-changing flower heads well into fall. Hardy to Zone 4, they are a great source of summer color in areas too cold for other Hydrangea varieties. Temmuz ayında çiçeklenmeye başlayıp, daima değişen çiçeklerini sonbahara kadar sergileyebilir. Zone 4'e kadar kışa dayanan bu türler diğer ortanca türlerinin yaşayamadığı bölgelerde yaz için güzel bir renk kaynağıdır. Hydrangea paniculata Vanilla Strawberry™ (Bu benim favorim) Eklenti 281116 Enormous, creamy white flower heads change to pink and then strawberry red from midsummer to fall on this award winner. These distinctive blooms are the result of a select breeding program from French nurseryman . Bu ödüllü türün dev krem-beyaz çiçekleri yaz ortasından sonbahara dek önce pembeye sonra çilek kırmızısına dönüşür. Bu kendine özgü çiçekler Fransız çiçekçi Jean Renault'nun özel yetiştirme programının eseridir. Pinky Winky™ Eklenti 281117 Massive pink and white bicolored flower heads grow up to 14in long and are held upright by sturdy red stems. A 5-star customer favorite, Pinky Winky™ blooms until frost and also tolerates drought. Dev pembe-beyaz çift renkli çiçekler 35cm boya ulaşabilir ve güçlü dallar sayesinde dik durabilirler. 5 yıldız alan ve müşterilerin favorisi olan Pinky Winky™ donlara kadar çiçeklenir ve aynı zamanda kuraklığa dayanıklıdır. 'Little Lamb' Eklenti 281118 This compact shrub blooms over a long season. In sun or part shade, the diminutive white blooms of 'Little Lamb' will light up your garden as they nod and flutter in the breeze. Flowers mature to pink. Bu kompakt tür uzun bir sezon boyunca çiçeklenir. Güneşte ya da yarı gölgede, rüzgarda kanat çırpan bu ufak beyaz çiçekler bahçenizi aydınlatır. Çiçekler olgunlaştıkça pembeleşir. Great Star® Eklenti 281119 A unique introduction from France, Great Star® adds a touch of elegance to the garden with a graceful display of large starry blooms that appear in midsummer and continue into autumn. Fransa'nın tanıttığı Great Star® yaz ortasından sonbahara kadar geniş yıldız şeklinde çiçekleriyle bahçenize zerafet katar. |
2 Eklenti(ler)
Hydrangea arborescens türleri:
Prized for its impressive display of snowball-like flowers, 'Annabelle' has long been the best-known variety of Hydrangea arborescens, the Smooth or Wild Hydrangea. Now, exciting new selections add color, larger flower heads, and stronger stems. Hardy to Zone 3, these shrubs are particularly striking in mass plantings. Kartopu şeklindeki çiçekleriyle ödüllü 'Anabelle' en bilinen Hydrangea arborescens türüdür. Şimdi yeni türler daha çok renk seçeneği, daha iri çiçekler ve daha güçlü dallar sunuyor. Zone 3'e kadar dayanıklı bu türler toplu dikimler özellikle çarpıcı oluyor. Bella Anna™ Eklenti 281120 Here, from renowned plantsman Michael Dirr, is the first pink-flowered, repeat-blooming Hydrangea arborescens variety. It joins the popular, winter-hardy Endless Summer® collection and blooms summer to fall on spreading, well-branched shrubs. Bitkiadamı Michael Dirr'den ilk pembe çiçekli tekrar-tekrar çiçeklenen Hydrangea arborescens türü. Kışa dayanıklı Endless Summer® serisine eklenen bu tür yazdan sonbahara kadar yayılıcı ve dallanan bitkisinde çiçeklenir. Incrediball™ Eklenti 281121 A breathtaking improvement on the old favorite 'Annabelle', Incrediball™ produces flower heads up to 12in across on strong stems that won't flop. Blooms of pure white fade to light green. Nefes kesici bu yeni tür 30cm'ye varan çiçekler üretir ve güçlü dalları sayesinde çiçekleri boyunlarını bükmez. Bembeyaz çiçekler açık yeşile dönerek solarlar. |
1 Eklenti(ler)
Lacecap türleri:
Aptly named, Lacecaps present their blooms in a more delicate way. The flat to slightly domed flower heads have many smaller florets in the center and showier florets around the edges, creating a lacy appearance. Many prefer partial shade. Düz ya da hafif bombeli çiçekler merkezde pek çok ufak çiçekten ve onları çevreleyen göşterişli çiçeklerden oluştuğu için danteli andırır. Pek çoğu yarı gölge ister. Hydrangea serrata 'Blue Billow' Eklenti 281122 Feature this superb Lacecap variety in a shady border with Ferns and Astilbes. Its dainty clusters of light blue flowers last for several weeks in early to midsummer, turning a gorgeous deep crimson with age. Fall foliage is an attractive burgundy. Gölgede eğrelti otları ve astilbelerle birlikte bordür olarak kullanılabilir. Açık mavi çiçekleri yaz başından yaz ortasına kadar bir kaç hafta açık kalır ve zamanla koyu bir kırmızıya dönüşür. Sonbaharda bitki çekici bir bordo görünüm kazanır. |
1 Eklenti(ler)
Meşe yapraklı ortanca türleri:
(Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesinden hatırlıyorum.) A North American native, Oakleaf Hydrangea has handsome lobed leaves that turn a gorgeous burgundy in the fall and stay colorful for weeks. Its elongated flower heads age gracefully to parchment colors, and the bark splits, revealing various shades of brown. A good choice for partial shade and evenly moist soil. Kuzey Amerika'nın yerlisi olan bu tür sonbaharda bordoya dönen ve haftalarca renkli kalan gösterişli yapraklara sahiptir. Çiçekleri zamanla açık kahverengine dönüşürken dalların kabuları da çatlayıp kahverengi çizgiler kazanır. Yarı gölge ve nemli alanlar için güzel bir seçimdir. Hydrangea 'Snow Queen' Eklenti 281123 Trusses of creamy white blossoms create a regal display throughout the summer, but 'Snow Queen' will delight you in other seasons as well, with burgundy fall foliage and attractive bark in winter. Excellent for dried flowers. Krem-beyaz çiçeklerini yaz boyunca sergileyen 'Snow Queen', sonbaharda bordo yaprakları, kışın da çekici gövdesiyle sizi diğer mevsimlerde de mutlu eder. Çiçekleri kurutmak için idealdir. |
1 Eklenti(ler)
İçeri dışarı derken canından olan onlarca ortancadan sonra, soğuğa dayanıklılık testini geçen ortancam. Sayılarını arttıracağım.
Eklenti 282901 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025