agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ortanca (Hydrangea) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1969.htm)

sosyalci 21-03-2011 09:45

Nurgül Hanım 1 Tl ye çok uygun fiyatı, boyları ne kadar acaba, ben kaç tane aldıysam hepsi kurudu.

nurguldk 23-03-2011 16:38

20- 30 cm boyunda ama boyu çok önemli değil zaten. Bizim iklimimizde budamak gerekiyor baharda yeni sürgünler veriyor. Bunu ben de yeni farkettim :))

nurguldk 30-03-2011 14:02

İzmir de Nevzat çiçekçilik. Ortanca üreticisiymiş toptan veriyorlar o nedenle fiyatlar çok uygun. Bu arada ilk defa kargoyla gönderiyorlarmış paketleme konusunda sıkıntı çektiler. Nasıl olacak bilmiyorum :)) **** benim 1 TL için verdiğim eziyet sonrasında hala 1 tl ye kargoya verirler mi bilmem :)))

nurguldk 30-03-2011 14:03

Bu arada bir aksilik olmazsa haftasonuna kadar elime geçer durumu buradan bildiririm.

izgi 13-04-2011 13:19

Nurgül hanım 1 ytl ufak fide mi yolluyorlar? gerçekten çok uygun fiyat.
Ben üç dört çiçekli bir tanesini 20 liraya aldım hem de kırk türlü pazarlıkla.
Ama onun keyfine değdi valla balkonda çook güzel duruyor gelip gidip konuşuyorum onunla :)
bir de arkadaşımdan çelik alıp dikdim o da tuttu maşallah. Suyuna mürekkep damlatıp rengini mavi yapmak istiyorum iki renk ortancam olur inşallah..

Nurgül Hanım Nevzat Çiçekçilikle nasıl iletişime geçtiniz söylerseniz sevinirim annemin balkonu içinde almak istemiştim ama fiyatı fazla gelince seneye kendi çiçeğimden çoğaltırım demiştim. Eğer 1 liraya alabileceksem ona da alayım bir iki tane sevinsin annecim :)

nurguldk 14-04-2011 09:24

Bendeki telefon numarası bu 05069088700

Benim ortancalar gayet sağlıklı geldi. Budanmış ancak epey köklü. Sanırım 1.5 - 2 yaşında. Üretici toptancı oldukları için kargo konusunda çok bilgili ve tecrübeli değiller. Ben 37 adet aldım. Siz bir görüşün, benim 1 tl için verdiğim eziyetten sonra aynı şekilde aynı fiyattan yaparlar mı bilmiyorum. Ama her halükarda Ankara da çok pahalı. Çok sayıda alınca benim için değdi :)

Hhatice 14-04-2011 09:29

nurguldk kargoya ne kadar ödediniz merak ettim .Fiyat çok iyi ama kargo ile kaça geliyor? .Değiyorsa sorun değil ama totelde tanesi kaça geldi?

Sevgi Durul 14-04-2011 09:35

Ben de buradaki çiçekçiden ortanca fidelerini 50 kuruştan aldım.

izgi 14-04-2011 09:47

Nurgül hanım ne güzel yapmışsınız hayırlı olsun yeni ortancalarınız, inşallah sağlıklı büyük kocaman kocaman çiçek verirler. ben sizin kadar fazla alamıycam ama on tane almak istiyorum kargo ile fiyat çok mu artıyor?

nurguldk 14-04-2011 10:40

37 adet ortanca, 3 begonvil, 2 poligala

Hepsi büyük fide torbasıyla topraklı geldi. Begonviller daha büyüktü tabii. İki kocaman koliydi. Ortancalar budanmış oldukları için fazla yer tutmuyor.

MNG kargo ile indirimli geldi bana. 60 civarında tuttu. Kargoyla görüşebilirsiniz bu konuyu.

nurguldk 14-04-2011 10:43

Sevgili SDurul,

Çok şanslısınız valla, üretim genelde orada olduğu için, aradığınız herşeyi oralarda ucuza bulma imkanınız var. Gördüğünüz gibi bize gelene kadar ortanca 20-30 Tl oluyor :)

acemifüsun 14-04-2011 10:46

Ankarada uygun fiyatta siyah poşetlerde fideler bulamadınız mı arkadaşlar? İzmirde ben de ortanca fidelerini dün 50kr. aldım. Kargo parasına çok acıyorum da:(

Sevgi Durul 14-04-2011 10:49

Benim aldıklarım, çok küçük fideler, sevgili nurguldk. 20-30 L. olanlar epey büyük bitkiler olmalı. Ama dediğiniz doğru, büyükller de 5-10 L. civarında.

izgi 14-04-2011 13:22

nurgül hanım 20 ortanca siparişi vermek için nevzat çiçekciliği aradım gönderebileceklerini söylediler ve çok sevindim. Fakat mng kargo tire şubesi yaklaşık 40 kiloluk gönderi için 49 lira istedi bu durumda çok pahalı bir hal aldı siz bu indirim şirket sözleşmeniz sayesinde mi yaptırmış oldunuz. Çok üzüldüm bu şekilde sipariş veremem kargo tutarı çok fazla geldi :(

selis 14-04-2011 13:45

Buralarda semt pazarlarında 50 kruşa 1 tl ye fideler satılıyor.. Saksıda tomurcuklu ortanca 3-5 tl..

Sizin bitkiler hem pahalı, yanında bir de kargo parası var.. Kolay gelsin ne diyelim, işiniz zor..

izgi 14-04-2011 13:52

valla yazık bize nasıl üzüldüm anlatamam. O parayı çiçeğe versem neyse de kargoya vermek istemiyorum. Keşke İzmir'de yaşasaydım.

nurguldk 14-04-2011 16:55

Sevgili Sizgi, siparişi bu şekilde verseniz bile ortancanın adeti 3.5 tl ye geliyor zaten. Yani buradaki fiyatlarla kıyasladığınızda çok makul. Ben de (sanırım 80 kg civarındaydı) 60 tl verdim. Çok fark yok yani kıyaslayınca..

limon_sever 18-04-2011 23:10

Sayın nurguldk, bende bugün 5 adet ortanca fidesi aldım. Bahçeye dikmedim. Şimdilik beklemede duruyor. Konyanın iklimi Ankaranın nerdeyse aynı. Siz bahçeye diktiniz mi ben de dikmek için biraz bekletecektim. Yarın dikmeyi düşünüyorum. Ne yapmalıyım. Birde kışı atlatması için budanmasından bahsetmişiniz. Budama yaparak kışı geçiriyor mu hiç denediniz mi?

nurguldk 19-04-2011 11:04

Sevgili limon sever,
Ben dikeli birkaç hafta oldu. Ama bu arada özellikle geceleri epey don olduğundan yapraklar yandı, büzüştü. Bekliyorum kendilerine gelsinler diye. Almanya da bile(ki kışlar daha sert orada) bahçelerde varolan bir bitki. O nedenle burada da olacağını düşünüyorum. Daha doğrusu hepbirlikte ne olacağını göreceğiz :) Buradan paylaşacağım ben durumlarını. Kışa girerken sert budama yapıp, dibine de artık ne bulursam malçlama yapacağım. Satıcının önerisi bu yöndeydi.
Siz de bitkinin sağlıklı ve hızlı gelişimi açısından, bölgenizde don olmayacağını düşünüyorsanız dikin. Benimkiler bu durumda daha geç gelişip çiçeklenecek gibi görünüyor. Tabii şoku atlatırlarsa :)

gilan 19-04-2011 14:58

Sevgili limon_sever,
Ortancanın kışa dayanması konusunu şurada bir miktar konuştuk. Bir bakın isterseniz, belki faydalı olur. :)

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5954&page=3

limon_sever 20-04-2011 10:38

Teşekkür ederim sayın nurguldk.
Yaprak yanma olayını bir kaç bitkimde bu sene yaşadım. O yüzden bahçeye dikmek için biraz daha bekleyeceğim. Umarım tekrar güzelleşirler.

Size de teşekkür ederim sayın gilan.
Sayfayı inceledim. Denemekten zarar çıkmayacağı kanısına vardım ve kışa doğru önlemleri alacağım.

fahriyee 21-04-2011 23:17

Merhabalar. Ben de ortanca büyütmekte zorlandığım için siteden bilgi alayım dedim, birkaç sayfa okuyabildim. Zamanım olunca hepsini okuyup güzel ortancalar yetiştiririm umarım.
Sevgili limon sever ben de Konyalıyım ve ortanca fidesi aldığınızı yazmışsınız. Her yerde var mıdır, ya da nerelerden alınabilir söylerseniz memnun olurum. Bir de fidesi ne kadar onu merak ettim. Şimdiden teşekkür ediyorum...

limon_sever 22-04-2011 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 790150)
Merhabalar. Ben de ortanca büyütmekte zorlandığım için siteden bilgi alayım dedim, birkaç sayfa okuyabildim. Zamanım olunca hepsini okuyup güzel ortancalar yetiştiririm umarım.
Sevgili limon sever ben de Konyalıyım ve ortanca fidesi aldığınızı yazmışsınız. Her yerde var mıdır, ya da nerelerden alınabilir söylerseniz memnun olurum. Bir de fidesi ne kadar onu merak ettim. Şimdiden teşekkür ediyorum...

Merhaba sayın fahriyee,
Her çiçekçide olabilir mi bilmiyorum. Ben 5 yoldaki asıl dondurmadan nalçacıya giderken sağda arelya çiçekçilik var ordan aldım. Küçük fideler 1 TL idi. Aldığım gün, 3-4 gün sonra yeni çiçekler gelecek demişlerdi.

izgi 27-04-2011 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 788513)
Sevgili limon sever,
Ben dikeli birkaç hafta oldu. Ama bu arada özellikle geceleri epey don olduğundan yapraklar yandı, büzüştü. Bekliyorum kendilerine gelsinler diye. Almanya da bile(ki kışlar daha sert orada) bahçelerde varolan bir bitki. O nedenle burada da olacağını düşünüyorum. Daha doğrusu hepbirlikte ne olacağını göreceğiz :) Buradan paylaşacağım ben durumlarını. Kışa girerken sert budama yapıp, dibine de artık ne bulursam malçlama yapacağım. Satıcının önerisi bu yöndeydi.
Siz de bitkinin sağlıklı ve hızlı gelişimi açısından, bölgenizde don olmayacağını düşünüyorsanız dikin. Benimkiler bu durumda daha geç gelişip çiçeklenecek gibi görünüyor. Tabii şoku atlatırlarsa :)

Nurgül Hanım ortancaların bahçede durumu nasıl merak ettim?
Soğuklara denk geldiler ama dayanabildiler mi? Havalar bundan sonra daha iyi olacak umarım kocaman rengarenk çiçeklerini görürsünüz.
Ben ortanca siparşini baya geç verdim bugün geldiler. Yarın Kayınvalidemin bahçesine duvar dibine kuzey cepheye ekicem bir iki tanesini de saksıya dikip balkona alıcam umarım tutarlar.

izgi 28-04-2011 20:49

Bugün kayıpederimin bahçesine yaklaşık 20 tane ortanca diktim. Zaten yeterince köklülerdi umarım yerlerine kolayca alışıp bir an önce çiçek verirler. Balkonum için ayırdığım çelikleri de yarın dikersem heryeri ortanca ile doldurma işlemi tamamlanmış olacak : )

nurguldk 29-04-2011 16:17

Soğuklarda hepsinin yaprakları yanmış ve sadece dal kalmıştı. Şu anda benimkilerin çoğunda yeni yaprak oluşumu var. Hafta içi işten pek zamanım olmadığı için detaylı bakamadım. Ama haftasonu bakıp hatta resimleyip canlananları eklerim.

MİRBE 30-04-2011 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 790150)

Fahriyecim,
Muhacir pazarının oradaki serada ve yakadaki Toptaş seracılıkta var fideler hem de büyükce 3 TL.
Benim ortancam çiçeklenmek üzere boncuklar göründü.

izgi 02-05-2011 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 794623)
Soğuklarda hepsinin yaprakları yanmış ve sadece dal kalmıştı. Şu anda benimkilerin çoğunda yeni yaprak oluşumu var. Hafta içi işten pek zamanım olmadığı için detaylı bakamadım. Ama haftasonu bakıp hatta resimleyip canlananları eklerim.

Benimkiler şimdilik baya yeşiller havaların azcık serin gitmesi toprağa alışma aşamasında sanırım faydalı oldu. Umarım sizinkiler de tutunmayı başarırlar olmadı sonbaharda benim ortancalardan size böleriz.

nurguldk 02-05-2011 14:56

Artık korkum geçti, hepsi sürgün vermiş çok mutlu oldum :)

Saksıdaki de geçen seneki, değişik bir tür ortanca, mavi, sadece kenarları açanlardan, :) Türünü bilmiyorum..

Eklenti 208075

Eklenti 208076

Eklenti 208077[/QUOTE]

limon_sever 02-05-2011 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 796342)
Artık korkum geçti, hepsi sürgün vermiş çok mutlu oldum :)

Saksıdaki de geçen seneki, değişik bir tür ortanca, mavi, sadece kenarları açanlardan, :) Türünü bilmiyorum..

Eklenti 208075

Eklenti 208076

Eklenti 208077

[/QUOTE]

Bahçeye dikebilir miyiz artık :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025