![]() |
Ortanca konusunda yeni bilgiler geldi, ben denemedim ve hangi oranlarda kullanılacağını bilmiyorum, bu işte anlayanlar bize tarif ederler.
Metilen Mavisi Potasyum Permangenat Anilin Blue Bunlar bitkinin çiçeğini mavileştirirmiş. Karmen kırmızısı Şeker boyası Bunlarla da kırmızı olurmuş. Aktarlarda, Petshoplarda, Akvaryumcularda bulunabilirmiş. Haydi iş başına, araştırın ne kadar doğru bir uygulama olduğunu hep birlikte öğrenelim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba.
Eklenti 82876 Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari.[/QUOTE] Sevgili Nevsune, kurtulmuş gerçekten de. Birazcık demir takviyesi iyi olur gibime geldi. |
Evet koyu yeşil, biraz toparlansın diye bekledim. Yarından sonra şeker gübresi vermeyi düşünüyordum. Önerinizle demir takviyesi de yapayım biraz. İkisinin birarada olması bir sakınca yaratmaz umarım.
Bionem gerçekten çok etkili oldu küllemenin geçmesinde. |
1 Eklenti(ler)
*** arkadaşlar ortancamın bazı yapraklarında sararma var burda okuduğum kadarıyla fazla sulamadan dolayı ya da demir eksikliğinden dolayı sararma oluyormuş suyunu azalttım demir için toprağına paslı çivi koydum başka yapabileceğim birşey var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz :confused: yoksa bunlar normal bi sararma mı :confused:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu ortanca, Dikili'de, sahilde yaz, kış bir kahvenin önünde duruyor. Tüm öğleden sonra güneşini alıyor. Kahveci, içine sadece saçı kıbrıs atıyormuş. Her sene dikkatimi çeker. Tenekelerin içine dikilmiş. Bu sene tenekenin ebadı büyümüş. Bunlardan kahvenin önünde 5-6 tane daha var, hepsi de böyle gürbüz.
Bize naz yapan ortancalar, tabiatla karşı karşıya kalınca nasıl da mücadeleyi öğreniyorlar. |
Alıntı:
|
Yalnız Celal Bey, ne kadar saçıkıbrıs ta atsanız fazla güneş alınca yaprak renkleri böyle oluyor. Bahçede tam gölgede dikili olanların yaprakları hem daha iri hem koyu yeşilken, yanlış yere diktiğim 2 kök ortancanın yaprakları gübre de demir de vermeme rağmen bu tondaydı. Güneşi fazla aldığında da yaprakları pörsüyüp, akşam üzeri yine diriliyordu. Yaz olmasına bakmadan, bel küreğiyle dipten alabildiğim kadar alıp tam gölgeye geçirdim geçen hafta. Bolca suluyorum, kendine gelmeye başladı.
|
Alıntı:
Senin yazdığın aynı şey benim de başımda. Ben de önüne sıva filesinden gölgelik yaptım. |
Bu arada kahvedeki ortanca paslanmış teneke içinde. Bence tam yerini bulmuş, saçı kıbrısa ne hacet:)
|
ortancanın rengini nasıl değiştirebilirim?
|
4 Eklenti(ler)
bu da benim ortancam telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama yinede paylaşmak istedim:)
acaba pembe açan ortancamla yandaki yaprakları hafif sarısı demir eksikliğinden olduğunu biliyorum ama pembe açan ortancamın yapraklarıda yuvarlak acaba cinsi mi farklı? |
Celal beeeey
4 Eklenti(ler)
ARTIK BENİMDE ORTANCAlarım vaaar.:DFarkındaysanız larım dedim.Evet evet şimdilik tam üç saksı ortancam var.ŞİMDİLİK DEDİM.Çünkü iki saksımda ikişer kök ortancam var.Birde büyük bir ortancam varki en az on çelik yaparım bu yıl.Mersin de oturan tüm arkadaşlara duyrulur ortanca arıyorsanız Metropol arkasında bulunan eski otogarın yanındaki köylü pazarında bol miktarda var.Yalnız haftaya taşınacaklarmış acele edin .Farklı türlerde birçok süs bitkisi ve meyve fidanıda var.Oldukça uygun fiyata.
|
Alıntı:
|
Çiçek cenneti Bayındır'dan aldıklarım
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Ekteki fotograflar Bayındırdan 2 hafta önce aldığım ortancalar. Kırmızılara bayılıyorum. 40 kök kadar ortanca oldu. Arkadaşların görüşlerini bekliyorum. selamlar Aziz FAYDA |
mavi ortanca
ortancaların renk durumları topraklarının asitlik ve bazlık durumları ile ilgili olduğunu yabancı bir kaynaktan okumuştum.
benimde 10 adet saksıda yetiştirdiğim ortancalarım var ankara gibi karasal iklimde zor da olsa çok begendiğimden ekimde soğuk seraya kaldırıyorum nisan sonu mayıs başında tekrar terasa alıyorum. ortancaları mavileştirmek için alüminyum sülfat kullanıyorum. yaklaşık bir tatlı kaşığı silme alüminyum sülfatı ya bir litre suda eritip sulama dan sonra saksının altından çıkmayacak kadar veriyorum. kırmızı renge döndürmek için bir litre suya bir fincan sirke ilave edip bunuda ayni şekilde saksılara veriyorum. eğer herhangi bir işlem yapmazsam pembe renkli çiçekleniyor. benimde mavi olarak aldığım ortancalar sonradan pembeleşmişti bu yöntemle tekrar mavileştiebildim. demir eksikliği içinde demir sülfat çözeltii hazırlayarak veriyorum.bundanda iyi sonuçlar aldım. |
merhabalar bende iki cinsi ve toplamda uc adetvar ama bir tanesi bu sene farkli acti sanki uzerindekiler sadece tohummus gibi acti ve kurumaya basladi
http://img195.imageshack.us/img195/815/dscn2666c.jpg reimde goruldugu gibi ... bu ortanca normalde alttaki resimde arkadaki acik pembe ortanca ile ayni renkte ama bu bu sene boyle acti neden oldugunu bilen varsa paylasirsa sevinirim http://img195.imageshack.us/img195/3464/dscn2667.jpg |
Ortancaların renkleri konusundaki sorunuzun cevabı önceki mesajlarda var.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili begonvil 14
kahve fincanı tanımı tabii ki turk kahvesi için kullandıklarımızdan zira diger kahveler kupayla hatta cola bardakları ile servis yapılıyor biliyorsunuz. sulamadan sonra 15- 20 günde bir aşagıya çıkmayacak şekilde verilmeli. ortancanın toprağının pH değerine göre renklendiğini daha önce yazmıştım pH değerlerine göre çiçek renkleri pH =7.0-7.5 pembe ve kırmızı pH=5.5-6.5 mavi oluyor. bu sene daha ortancalarım yeni çiçekleniyorlar geçen sene çektiğm resimleride bulamadım bulursam en kısa zamanda sizlerle paylaşaçağım. |
Resimleri gördükçe içim gitti. Benimde bir ortancam var fakat çiçek açmıyor.Yanılmıyorsam üç yıldır bahçemde, daha çiçeğini görmek nasip olmadı. Öğle saatlerinde birkaç saat güneş görüyor.Onun bir etkisi olabilirmi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
mavi ortanca
5 Eklenti(ler)
ortancalarda renk değişimleri için yapacağınız işlemlere çiçekler daha tomurcuk iken başalamlısınız. 15-20 gün araylada işlkemlere devam etmelisiniz.
geçen sene çektiğm resimleri sonunda buldum sizlerle paylaşmak istedim. orman güllerim geçen sene çok güzel açmıştı onlarıda ekledim. |
mavi ortanca
3 Eklenti(ler)
ortanca resimleri devamı
|
ayrıca alüminyum sülfat nerden bulabilirim ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025