![]() |
Teşekkürler ;)
|
Alıntı:
İnternet sitelerinden fidanlığa ulaşıp mesaj yazdım. Cevap geldi: "Sezonda vardı fakat şu anda yok. Geldiği zaman size bildirmemizi istermisiniz. Fiyatı 65 TL. ve 45 TL. 2 farklı boyda gelmişti. Kaç adet istiyorsunuz. Kargo yaparız." Bildirdiklerinde buradan tekrar duyururum. |
Önümüzdeki hafta sanırım yeniden gelicekmiş.
|
Bu Çilek ortanca resminin benden başkalarını da canevinden vuracağını biliyordum ;)
|
Alıntı:
Müge Hanım'dan yeni gelen yanıt: "İlkbaharda Hollanda dan geliyor." |
Bana öyle demedi. Demek firmayı aradı onlar da stokalrında olmadığını söylediler.. Aslında istanbul'da pek çok fidanlıkta mevcut bazıları ortanca bu diye sattıklarında bilmiyor olabilirler. Bende fidanlıkları bir turlayın..
|
Haklısınız, Fidanistabul'da:
HYDRANGEA paniculata 'Grandiflora' BG9 RAMIFIE Fiyatı : 3,80 TL HYDRANGEA paniculata 'Unique' BG9 RAMIFIE Fiyatı : 3,80 TL Ama fotoğrafları yok ve fiyatlar çok farklı. Sormak lazım. |
Ben de derim ki; havanın yağışlı olmadığı bir gün önceden tesbit edelim ve o gün sabahtan akşama kadar sera sera dolaşalım. Çok keyifli geçer diye düşünüyorum. Hatta bir gün de Anadolu yakasındaki seralar için toplanalım.
Bende araba var 4 kişi alırım, limon da gelebilirse o da 4 kişi alır, hatta Ferda'yı da kandırırız bir 4 de o alır. |
Valla istediğiniz zaman beklerim. Çengelköye yolunuz düşerse çekinmeden uğrayınız efendim.. Önceden ararsanız tabi daha iyi olur zira şantiyede olabiliyorum..
|
Ben talibim Güler Hanım :) Bakması bile güzel.
|
Sevgili güler hanım,benım içinde gezin.;)
|
Listede Kiraz ve ben varız, başka kimler geliyor?
|
Bu sene aldığım ve inatla açmayıp habire yaprak veren saksıdaki Ortancamı bahçeye aldım..
Soğuklardan etkilenirmi budayayım mı bi yardım rica etsem? |
Alıntı:
|
Sayın csydn benimde kapalı balkonda duran bir ortancam var. Her sene kışın bütün yapraklarını döküyor ve kupkuru dallar kalıyor. Ancak baharda tekrar yeşerip çiçek açıyor. Sizinki de o duruma gelirse sakın atmayın. Dondan korumanız önemli yapraklarını dökmesi sorun değil.
|
Alıntı:
|
Geçen sene aldığım ortancamı büyük saksıya taşıdım, bütün yaz dipten sürgünler verdi ve yaprakları çoğaldı.Kış gelince soğuğa dayanıklıdır diye balkonda bıraktım.Maalesef kurudu,yaprakları döküldü.Dün budama yaptım, budarken dallardan tam da kurumadığını anladım.:)
Umarım yanılmamışımdır da, o güzel çiçekleriyle bana sürpriz yapar:)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhabalar,gecen sene mayıs ayında aldığım ithal ortancamın resimlerini ekleyemedim.nasıl eklemem gerek yardım edermisiniz.
|
4 Eklenti(ler)
mor ithal ortancam
|
teşekkürler csydn ekledim resimleri.ortancam sanki kötümü oluyor.yeni sürgünleri var yalnız çıkan yaprak sararıp soluyor.bakımında eksiklerim mi var yardım ederseniz sevinirim.
|
kaybetmekten korkuyorum,napalım sabrederim:)
|
evet ,hatırlattığınız iyi oldu.
yazın sık sulardım şimdi haftada 1 bardak su veriyorum.yazın demir takviyesi yapıyordum şimdi besin vermiyorum yalnız toprağına çivi batırdım.formda okumuştum.yapraklarına su püskürtüyorum güneş alan camın önünde.bu kadar......... |
hanndan hanım kapalı balkonunuz varsa oraya çıkarın. Ortanca evi pek sevmiyor :) Daha havadar ve direk güneş ışığı gelmeyen bir yere koyarsanız yeni yapraklar çıkarıp yeşerecektir.
|
a1919 teşekkürler evi sever sıcaktır diye düşünüp içeri aldım yer değişikliği yapalım o zaman.
|
Ortancalar bahçede gölge bir alanda dikililer, şu anda hiç yaprak yok üzerlerinde ama oluşumlar başladı. Yapraklanması ancak havaların ısınmasıyla başlayacaktır. Çiçeklenmesi ise yazın olacaktır.
Sizin Ortancanız ise ev ortamında, uykuda olması gerekiyorken tek tük te olsa yapraklanmaya çalışıyor. Kışın uyuyacak ki enerji toplayıp baharda yeni yapraklar çıkarıp bol çiçeklensin. Birden dışarıya çıkarmanın zararı olur mu bilmiyorum ama en azından serin bir yerde bir süre geçirip sonra dışarıya almanızı tavsiye edebilirim. |
uyarılarınızı dikkate aldım hemen cam balkona aldım,inşallah çiçekleri açar
|
Merhaba;
Budama hakkında çok çeşitli bilgiler var.. Anladığım kadarıyla bazı şeyler çocuk büyütmek gibi :)) Sizinkine ne iyi geliyorsa öyle devam etmeli :)) Ben ortanca üreticilerinden aldığım bilgiyle sonbaharda kurumaya başlayınca toprak hizasından 4 parmak ölçerek budadım. Girişte cam bölmede saksıda duruyor. Oldukça soğuk oluyor, ısıtmasız bir alan. Şu anda dibinden biçok yeni sürgün verdi. Gayet sağlıklı görünüyor. Bu sene çok sayıda ortanca alıp bahçeye dikeceğim. İzmir de bir üreticiden alıyorum. O da aynı şekilde soğuk iklimlerde sonbaharda budayarak dibini malçlamamı tavsiye etti. |
Bu arada ortancaları 1 tl ye alıyorum. İlgilenen varsa iletişim bilgisi verebilirim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025