agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ortanca (Hydrangea) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1969.htm)

Jezebel 06-10-2010 23:44

Teşekkürler ;)

Kiraz 08-10-2010 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak (Mesaj 702276)
Aradığınız tür eski çalıştığım fidanlıkta mevcut.. Çamlıcada bulunan osmanlı bahçesinde.. Ama ne yalan söyliyeyim fotoğraflardaki gibi coşmuş çiçeklerini hiç göremedim.. Tek tük ve güçsüz çiçekleri oluyor.. Ama tabi bizdekiler saksıda ve zorlu şartlardaydılar.. (Sulama eksikliği, saksı küçüklüğü)

İnternet sitelerinden fidanlığa ulaşıp mesaj yazdım.

Cevap geldi:
"Sezonda vardı fakat şu anda yok. Geldiği zaman size bildirmemizi istermisiniz. Fiyatı 65 TL. ve 45 TL. 2 farklı boyda gelmişti. Kaç adet istiyorsunuz. Kargo yaparız."

Bildirdiklerinde buradan tekrar duyururum.

Emre Albayrak 08-10-2010 09:25

Önümüzdeki hafta sanırım yeniden gelicekmiş.

Jezebel 08-10-2010 11:14

Bu Çilek ortanca resminin benden başkalarını da canevinden vuracağını biliyordum ;)

Kiraz 08-10-2010 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak (Mesaj 702766)
Önümüzdeki hafta sanırım yeniden gelicekmiş.

Müge Hanım'dan yeni gelen yanıt:
"İlkbaharda Hollanda dan geliyor."

Emre Albayrak 08-10-2010 13:03

Bana öyle demedi. Demek firmayı aradı onlar da stokalrında olmadığını söylediler.. Aslında istanbul'da pek çok fidanlıkta mevcut bazıları ortanca bu diye sattıklarında bilmiyor olabilirler. Bende fidanlıkları bir turlayın..

Kiraz 08-10-2010 14:04

Haklısınız, Fidanistabul'da:

HYDRANGEA paniculata 'Grandiflora' BG9 RAMIFIE

Fiyatı : 3,80 TL

HYDRANGEA paniculata 'Unique' BG9 RAMIFIE

Fiyatı : 3,80 TL

Ama fotoğrafları yok ve fiyatlar çok farklı. Sormak lazım.

Güler 08-10-2010 14:26

Ben de derim ki; havanın yağışlı olmadığı bir gün önceden tesbit edelim ve o gün sabahtan akşama kadar sera sera dolaşalım. Çok keyifli geçer diye düşünüyorum. Hatta bir gün de Anadolu yakasındaki seralar için toplanalım.
Bende araba var 4 kişi alırım, limon da gelebilirse o da 4 kişi alır, hatta Ferda'yı da kandırırız bir 4 de o alır.

Emre Albayrak 08-10-2010 14:58

Valla istediğiniz zaman beklerim. Çengelköye yolunuz düşerse çekinmeden uğrayınız efendim.. Önceden ararsanız tabi daha iyi olur zira şantiyede olabiliyorum..

Kiraz 08-10-2010 16:37

Ben talibim Güler Hanım :) Bakması bile güzel.

sevim4 08-10-2010 16:52

Sevgili güler hanım,benım içinde gezin.;)

Güler 08-10-2010 18:07

Listede Kiraz ve ben varız, başka kimler geliyor?

MİRBE 06-12-2010 15:51

Bu sene aldığım ve inatla açmayıp habire yaprak veren saksıdaki Ortancamı bahçeye aldım..

Soğuklardan etkilenirmi budayayım mı bi yardım rica etsem?

celalsungur 06-12-2010 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 723578)
Bu sene aldığım ve inatla açmayıp habire yaprak veren saksıdaki Ortancamı bahçeye aldım..

Soğuklardan etkilenirmi budayayım mı bi yardım rica etsem?

Benim saksıdan bahçeye aktardığım ortancalar kışın kurudular. Bence saksıda kalmaları daha iyi. Budama Şubat sonu, Mart başı diye biliyorum. Derin budanırsa daha gür çıkıyorlar.

a1919 30-12-2010 09:01

Sayın csydn benimde kapalı balkonda duran bir ortancam var. Her sene kışın bütün yapraklarını döküyor ve kupkuru dallar kalıyor. Ancak baharda tekrar yeşerip çiçek açıyor. Sizinki de o duruma gelirse sakın atmayın. Dondan korumanız önemli yapraklarını dökmesi sorun değil.

limon 31-12-2010 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 702852)
Ben de derim ki; havanın yağışlı olmadığı bir gün önceden tesbit edelim ve o gün sabahtan akşama kadar sera sera dolaşalım. Çok keyifli geçer diye düşünüyorum. Hatta bir gün de Anadolu yakasındaki seralar için toplanalım.
Bende araba var 4 kişi alırım, limon da gelebilirse o da 4 kişi alır, hatta Ferda'yı da kandırırız bir 4 de o alır.

Ben bunu nasıl kaçırmışım, hayret :) Güler Hanım, Nisan ayında yapalım mı bu fidanlık turlarını.

Nergis 23-02-2011 15:54

Geçen sene aldığım ortancamı büyük saksıya taşıdım, bütün yaz dipten sürgünler verdi ve yaprakları çoğaldı.Kış gelince soğuğa dayanıklıdır diye balkonda bıraktım.Maalesef kurudu,yaprakları döküldü.Dün budama yaptım, budarken dallardan tam da kurumadığını anladım.:)
Umarım yanılmamışımdır da, o güzel çiçekleriyle bana sürpriz yapar:))

Kiraz 24-02-2011 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nergis (Mesaj 759357)
Geçen sene aldığım ortancamı büyük saksıya taşıdım, bütün yaz dipten sürgünler verdi ve yaprakları çoğaldı.Kış gelince soğuğa dayanıklıdır diye balkonda bıraktım.Maalesef kurudu,yaprakları döküldü.Dün budama yaptım, budarken dallardan tam da kurumadığını anladım.:)
Umarım yanılmamışımdır da, o güzel çiçekleriyle bana sürpriz yapar:))

Ortanca kışın yaprağını döker ve uyur. Uyanması yakın, dallardaki gözler yaprak çıkaracak ama yaprak tomurcuklarını şimdi de görebilirsiniz. Sıcağı pek sevmez, İzmir'de serin tutup, susuz bırakmazsanız yaşar.

a1919 24-02-2011 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi csydn (Mesaj 756940)
Ortancalarımın iki tanesi dipten ikişer üçer sürgünler veriyor, henüz minnacıklar, çok sevindim..!
Sizinkiler de yeşermeye başladı mı, benimkiler soğuk odada..!
Bu hale geldiğinde sulamayı nasıl yapıyorsunuz, özel yaptığınız birşey var mı???

Gözünüz aydın :) Benimkinde de minik yapraklar çıkmaya başladı. Toprağı kurudukça suluyorum özel bir şey yapmıyorum. Bu sene baharda ortanca gübresini denemeyi düşünüyorum.

hanndan 24-02-2011 21:19

merhabalar,gecen sene mayıs ayında aldığım ithal ortancamın resimlerini ekleyemedim.nasıl eklemem gerek yardım edermisiniz.

hanndan 24-02-2011 21:36

4 Eklenti(ler)
mor ithal ortancam

hanndan 24-02-2011 21:38

teşekkürler csydn ekledim resimleri.ortancam sanki kötümü oluyor.yeni sürgünleri var yalnız çıkan yaprak sararıp soluyor.bakımında eksiklerim mi var yardım ederseniz sevinirim.

hanndan 24-02-2011 21:54

kaybetmekten korkuyorum,napalım sabrederim:)

hanndan 24-02-2011 22:14

evet ,hatırlattığınız iyi oldu.
yazın sık sulardım şimdi haftada 1 bardak su veriyorum.yazın demir takviyesi yapıyordum şimdi besin vermiyorum yalnız toprağına çivi batırdım.formda okumuştum.yapraklarına su püskürtüyorum güneş alan camın önünde.bu kadar.........

a1919 25-02-2011 08:02

hanndan hanım kapalı balkonunuz varsa oraya çıkarın. Ortanca evi pek sevmiyor :) Daha havadar ve direk güneş ışığı gelmeyen bir yere koyarsanız yeni yapraklar çıkarıp yeşerecektir.

hanndan 25-02-2011 08:27

a1919 teşekkürler evi sever sıcaktır diye düşünüp içeri aldım yer değişikliği yapalım o zaman.

limon 25-02-2011 16:11

Ortancalar bahçede gölge bir alanda dikililer, şu anda hiç yaprak yok üzerlerinde ama oluşumlar başladı. Yapraklanması ancak havaların ısınmasıyla başlayacaktır. Çiçeklenmesi ise yazın olacaktır.

Sizin Ortancanız ise ev ortamında, uykuda olması gerekiyorken tek tük te olsa yapraklanmaya çalışıyor. Kışın uyuyacak ki enerji toplayıp baharda yeni yapraklar çıkarıp bol çiçeklensin. Birden dışarıya çıkarmanın zararı olur mu bilmiyorum ama en azından serin bir yerde bir süre geçirip sonra dışarıya almanızı tavsiye edebilirim.

hanndan 25-02-2011 17:37

uyarılarınızı dikkate aldım hemen cam balkona aldım,inşallah çiçekleri açar

nurguldk 11-03-2011 13:40

Merhaba;

Budama hakkında çok çeşitli bilgiler var.. Anladığım kadarıyla bazı şeyler çocuk büyütmek gibi :)) Sizinkine ne iyi geliyorsa öyle devam etmeli :))

Ben ortanca üreticilerinden aldığım bilgiyle sonbaharda kurumaya başlayınca toprak hizasından 4 parmak ölçerek budadım. Girişte cam bölmede saksıda duruyor. Oldukça soğuk oluyor, ısıtmasız bir alan.
Şu anda dibinden biçok yeni sürgün verdi. Gayet sağlıklı görünüyor.
Bu sene çok sayıda ortanca alıp bahçeye dikeceğim. İzmir de bir üreticiden alıyorum. O da aynı şekilde soğuk iklimlerde sonbaharda budayarak dibini malçlamamı tavsiye etti.

nurguldk 11-03-2011 13:43

Bu arada ortancaları 1 tl ye alıyorum. İlgilenen varsa iletişim bilgisi verebilirim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025