![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Hazır paketler genelde torf olarak satılıyor; hafif olması, içinde lifli yapının bulunması ile topraktan ayırmaya çalışıyorum. Torf çimlendirme için iyi ama bitkiyi besleyemediği için yetersiz. Çimlenme olunca fazla zaman kaybetmeden toprağa geçirmek gerekiyor. Bahçe toprağına bir miktar torf katmak, su tutma kapasitesini arttırdığı için iyi oluyor. Ben de perlit, ponza taşı kullanmayı denemedim. Ama ortancalar için bunlara ihtiyacınız yok. Bazen çuvalla toprak alıyorum, hazırlarken hafriyat toprağına 1/4 oranında koyun gübresi, 1/4 oranında torf katıyorlar. Toprağı ıslakken elinize alıp sıkınca, açtığınızda dağılıyorsa kumlu toprak, dağılmıyorsa killi toprak, biraz dağılıp yine de şeklini biraz koruyorsa bir çok bitki için kullanılabilecek toprak olduğunu biliyorum. Aslında dediğiniz gibi site gerçekten derya, öğrenilecek çok şey var, her yeni uygulama ya da yeni bitki bizi araştırmaya zorluyor, bol bol okumak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Alıntı:
Yeri değil belki ama bir köklendirme hormonu siparişi verdim; elime ulaştı. Çok hoş bir kokusu var, daha önce hiç görmediğim için soruyorum bu toz indol bütirik asit olabilir mi? Ve bunu toz halinde kullanacağım sanırım. Bilgi verirseniz sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Toz halinde olan köklendirme hormonundan odunsu ya da yarı odunsu çeliklemeler söz konusu olduğunda, dip kısmını hafifçe nemlendirerek toz hormana bulamanız ve kaliteli torfa çeliklemeniz yolu ile faydalanabilirsiniz. Sıvı köklendirme hormonunu zaman zaman kullanıyorum. Toz kullanmadım fakat usulü budur. Ambalaj üzerinde de açıklaması olmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Alıntı:
Birşey daha sormak istiyorum. Bazı gördüğüm ortancaların yaprakları gayet geniş (bir el büyüklüğünde) ve koyu yeşil renkte. Sağlıklı olduğu belli ancak merak ettiğim şey, bu özellik ortancanın cinsiyle mi alakalı, özel vitaminler, toprak ve ışık nedeniyle mi yoksa budamasından mı kaynaklanıyor? Eğer cinsiyle alakalı değilse böyle geniş yapraklı ve sağlıklı bir ortanca elde etmek için nelere dikkat etmeli veya nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|