Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biyologist
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Yaptığım toprak karışımı ideal midir peki?
Bu günlerde bir yerlerden ortanca tepe tomurcuğu alıp köklendirme yapmak istiyorum? Bazı yerlerde çelik dikildikten sonra üzerinin pet şişe ile kapatılması gerektiği söyleniyor. Sizce böyle mi yapmalıyım? Köklendirme hormonu kullanmadan köklendirmede başarı oranım yüzde kaçtır sizce? Son olarak da diktiğim çelikler tamamen gölgelik bir yerde mi kalmalı yoksa güneş almayan aydınlık bir yerde mi? Lütfen yanıtsız bırakmayın...
|
Yaptığınız uygundur. sırf torf olmasın yeter. Bu mevsimde çelikleme hiç yapmadım. Ancak yine bu forumda yeşil dallardan bir çift yaprak bırakılarak 10-15 cm boylarda çelik alındığı gözüme çarpmıştı. (Bu başlıkta ya da çelikle üretim başlığında arama yaparsanız bbulabilirsiniz) Deneyin. Gerekli ihtimamı gösterir toprağını kurutmazsanız koklenecektir. Dediğim gibi bu mevsimde çelik almada deneyimim yok. Ama ilkbaharda odunlaşmış dallardan direct çelik alabilirsiniz. Bunun içinde posete neme hormona vs gerek yok. Kesin daldırın tutacaktır bu kadar basit. Çelikleri bu mevsimde gölgelik yerlerde tutmakta fayda var. İlkbaharda alacağınız çelikler için (dış ortam) bunun da pek önemi yok.