![]() |
|
![]() |
#631 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Yeni çelikleri gölge ve her daim nemli, biraz asitik bir yere dikerseniz küçük de olsa çiçek verme ihtimali vardır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Kaç seferdir çelik köklendirme çalışması yapıyorum olmuyor ![]() Artık vazgeçtim seradan hazır alacağım ama bu aldığım üzerinde çelik kölendirme çalışmalarına aynen devam. İlla kendim köklendireceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Bir hafta gecti elli celikten bir ikisi pörsüdü, gerisi capcanlı duruyor. Tutacak gibi valla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Merhabalar, Ortancaya çocuklar için verilen demir şurubundan sulandırıp versek faydası olur mu? Deneyen var mı? Bir de çok komik ama doğum kontrol haplarının ortancaya verilmesi daha güzel çiçek açmasını sağlıyormuş diye duydum. Doğruluğunu bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Little Lamb Hydrangea paniculata - Pristine White konusunda; 2 hafta civarı içerisinde abim gelecek Amerika'dan, gerçekten istiyorsanız ona göndertebiliriz aslında. Geldiğinde de bana getirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim geçen sene aldığım 2 saksı ortancam var. Biri mavi diğeri pembe idi. Bu sene ikisi de pembe olmasın diye birinin toprağına paslı demirler ekledim. Ayrıca 1 litre suya 1 çay fincanı sirke ekleyerek sulamaya başladım. Diğerine göre gelişimi daha hızlı. Renk nasıl olacak göreceğiz. Denemem başarılı olursa yöntemi kesinlikle hep uygulayacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaç Dostu
|
Hydrangea macrophylla 'Shooting Star' satan birilerine henüz tesadüf edemedim . ABD orijinli bir site kuzey komşumuza gönderiyor . İmkan bulursam ( 134 sayfa ortanca kataloğunu inceledikten sonra ) Türkiyeye getirtme yollarını araştıracağım .Monrovia ' nın bir çok ürünü vardı . Botanik olarak ismi Hydrangea macrophylla 'Fireworks' (Hanabi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili jezebel, ben gecen sene burda bir fidancıda ital ortanca görmüştüm. çok beyenmiştim çiçek gozası çok buyüktü pempe beyaz renkleri vardı bende son baharda bir saksı aldım yazin çok pahalı diyorlardı sizin söylediyiniz türmü bilmiyorum çiçek açarsa ozaman belli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığın geçmiş sayfalarında Mine hanımın önerisi sulama suyuna limon tuzu ilave edilmesiydi, sirke yanlış bir uygulama olmasın, isterseniz siz de bir okuyun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Kimseden cevap gelmeyince bugün suya demir şurubu ekleyip suladım ortancamı. Bakalım nasıl bir sonuç olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Yine de limon tuzu seçilmesinin özel bir nedeni olup olmadığını sorun isterseniz içinizin rahat etmes açısından.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Bilgiler çok güzel ama teoride inşallah uygulanmış hallerinin sonuçlarınıda burda paylaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tabii ki teori her zaman pratikle uyuşmuyor.Söylemek istediğim kısaca asitlendirici olarak asetik asidin de kullanılabilir gözüktüğü idi. Tabii burada ne kadar miktar asidin ne kadar toprağın pHsını etkileyebileceği de önemli bir nokta ve ayrıca toprağın başlangıç pH sı da önemli tabii ki. Ben ortancalarımda hazır renklendirici gübreleri kullanıyorum sonuçlardan da memnunum. Ama bahçelerimizde deneysel birşeylere girişmek ve sonuçlarını heyecanla beklemek de çok hoş bence ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
İki saksı ortancam da kışın tüm yapraklarını dökmüştü. Evdeki suyumuz kireçli, dolayısıyla sulamalarını kışın aynı su ile yapınca pembe olacağını düşünüp bu yöntemi uygulamaya karar verdim. Gelişimleri bariz farklı. Bu yöntemi bir yerlerde okumuştum. Umarım başarılı olurum, zira böylece mavi ortanca için satılan mavileştiricilere para vermekten kurtulmuş oluruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2010
|
demir sülfat-aluminyum sülfat uygulaması
Merhabalar, 22 sayfayı da okudum, harika bilgiler edindim hepinize çok teşekkürler. Geçen yıl kocaman top çiçekli bir mavi ortanca aldım, muhtemelen ithaldir çünkü alışana kadar beni çok uğraştırdı. Şartlar da esasında çok elverişli değildi ![]() Hisar'da, çok uzun saatler güneş alan ve dolayısıyla ne kadar esse de sıcak, yarı kapalı (yani üstü kapalı, iki tarafı camlı, ön tarafı da açık bir balkonda. Çok sık sulamaktan da küllenme oldu. Ama ikimiz de inat ettik ve şu anda çok sağlıklı yaprakları var. Su çok kireçli (artık kaynatılıp soğutulmuş su ya da en azından 12 saat dinlendirilmiş su kullanacağım) ve toprağın ph'ı da şu anda 8'ye yakın. Dolayısıyla limontuzlu sulama ve iki gün sonra da demir sülfatlı su uygulaması yapacağım. Mavi rengi için de 15 günde bir, sadece 2 kere sanırım, aluminyüm sülfatlı sulama yapacağım (paslı çivi, gazete kağıdı, narenciye kabuğunu da toprağa ekleyeceğim.) Sorum şu: demir sülfatlı sulama ve aluminyum sülfatlı sulama arasında kaç gün olmalı? Biribirlerini etkililerler ya da bitkiye zarar vermelerinden korkuyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler Not: Bu arada İstanbul'da bu taraflarda oturanlar için: demir sülfatı Ortaköy fidanlığından 1 kg/5TL ve aluminyum sülfatı da Resitpaşa Fidanlığı'ndan aynı fiyata aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Benimde çok yıllık bir ortancam var, fakat yıllardır çiçek alamadım.Bu yılda filizlerin ortaları boş. : (( Acaba nerede hata yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu durumda demire ihtiyacınız kalmayacaktır muhtemelen, genç yapraklarda damarların arası sararmaya başlarsa demir verin. Bu durumda hala kireç yüzünden demiri alamıyor demektir. Hem demir hem aluminyum, ikisini de uygulamak isterseniz bir hafta ara ile verin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
arkadaşlar buda benim geçen sene aldığım ortancam ortanca hakkında hiçbirşey bilmeden aldım uzun süre yaşattım sonra mevsimi geldi çicekliri kurudu bende aldm balkono koydm suladım tüm kış yeni birsürü filiz veriyor ve fotoğrafları çekerken farkettim birtanede tomurcuk oluşmuş şuanda yapmam gerekn birşey varmı kendi haline mi burakim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elfogi gardenyaya sulama suyu olarak vereceğiniz su en fazla bir bardak.Buna birkaç limon tuzu katılırsa fazla olur. Daha önce bu konuda verdiğim tariflerde 1 lt suya bir kaç ufak tane olarak bu ölçüyü verdim.1 lt suya iki dilim limon ise bu asitliği (sulama suyuna birkaç limon tuzu koyma )sağlamaz. Limon tuzunda sitrik asit, sirkede asetik asit var. Bu işlem için sitrik asit kullanılmalıdır.Sitrik asit gıda sektöründe de pH ayarlamak için kullanılıyor. Maden suyu karışımları da genelde 6-8 pH da oluyor. Bu yüzden toprakta asitlik ayarlamada kullanılmaz.Ayrıca içerdiği mineral tuzlar nedeniyle de bitkilere verilmesini doğru bulmuyoruz.(Gerçi forumda bunu kullanıp ta harika sonuç aldığını söyleyen üyelerimiz çok. Ama olaya uzun vadede bakmak gerek ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Benim demir şurubu bir işe yaramadı sanırım. Yine pembe açıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Bu ortanca renklendirme işini bir yerde toparlamak gerekiyor sanırım. ![]() Demir ortanca mavileştirmeye yeterli olmaz. (pH'ı bir miktar düşüreceği ve dolayısıyla alüminyum emilimini arttıracağı için minimal bir etkisi olur.) Mavileştirmek için alüminyum sülfat kullanmanızı öneririm. Sanırım bakır sülfatın da benzer etkisi oluyor. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=458 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=429 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Bence de ortanca renklendirme işini bir başka başlıkta toparlamak gerekiyor. Çok fazla bilgi var ve insanların kafası karışıyor. Çiçek hangi renk ise toprak ne demek istiyor? Hangi renkten hangi renge nasıl dönüşür gibi bilgileri derleyip yazacak birisi var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
üç yıldır deli gibi nerede bir ortanca görsem alıyorum.Bu çiçeğe o kadar hayranım ki ortanca ile yatıp ortanca ile kalkıyorum diyebilirim.Ama her zaman aynı kötü sona ulaşıyorum.Evimin bahçesine alıp getirdiğim o güzelim rengarenk ortancalar aradan kısa bir süre geçince yapraklarının uçlarından kurumaya başlıyor yerine gelen yeni yapraklarda bir iki gün sonra aynı akibete uğruyor.Ortancalarım için bilen bilmeyen herkese birşeyler soruyorum.Denemediğim hiçbirşey kalmadı:mantar ilacı saçı kıbrısı,kara boya coşturan,çam gübresi vb.Akla gelebilecek herşeyi yapıyorum.Çelik olarak yetiştirmeye kalktıklarımdaki başarısızlığımı hiç hesaba bile katmıyorum.Başkasının bahçesinde duran koca saksılardaki ortancayı benim eve getiriyorum,çiçekçiden tomurcukları üzerinde olan çiçekli çiçeksiz ne kadar alabilirsem alıyorum ama sonuç aynı.Bandırma'da kimin ortancası varsa her şartta oluyor güneş,rüzgar,gölge farketmiyor ama bana geldikleri anda hep aynı son.Özel toprak,özel su daha ne yapabilirim ki benimde ortancalarım yaşasın diye.Kimse bana inanamıyor.Bu kadar kolay yetişebilen bir çiçeğe bunca çabadan sonra hala kavuşamamış olmama ben de akıl erdiremiyorum:Gölgeye koyuyorum olmuyor,rüzgara çıkarıyorum hiç olmuyor.Eğer şimdiye kadar elime geçen ortancalar yaşasaydı abartısız bir tır dolusu olurdu.Saksıda olanıda bahçeye dikileni de hepsi yapraklarından başlıyarak kuruyor.Bana öneride bulunacak birileri çıkarsa çok sevinirim.Çok şey mi istiyorum.Sadece bu doğa harikasına sahip olmak.teşekkürler. Düzenleyen zeynep dila : 10-05-2010 saat 14:23 Neden: noktalama işareti eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|