![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz Orkide, siyah hareler varsa hastalık da olabilir. Fotoğraf eklerseniz bilgisi olanlar yardım eder. Hastalıklı çelik de sizi üzebilir. Ortancayı susuzlukla denemeyin, hele iyice köklenmeden, kaybedebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2009
|
merhaba arkadaşlar bendede 1 adet ortanca var mor çiçek açtığı söyleniyor ama 3 ay oldu çiçeğini göremedim 2 büyük tomurck vardı açmadan düştü neden bilmiyorum şimdi yeni bir tane daha görünüyor ama bilmiyorum ne olacak bunu hızlandıracak birşeyler varmı açaba nasıl yerleri sever nere koymlıyım sizce birde çovaltmak istersem ne yapmalıyım çelikse kaçıncı ayda şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bahçemde yanyana dikili iki ortancadan birinin yaprakları öğleden sonraları devamlı olarak (sanki susamış gibi ) pörsüyor. Bazen akşam serinliğinde tekrar diriliyor,bazen de dirilmesi için bolca ıslatmam gerekiyor. Hemen yanındakinin ise böyle bir sorunu yok. Güneybatı cephesine dikililer ama büyük erguvan ağacının gölgesinde kaldıklarından pek direkt güneş aldıkları söylenemez. Dikim toprağına torf katmıştım.Bu yüzden olabilir mi acaba? Daha fazla güneş gören ortancalarım da var,onların hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Hepsinin keyfi gayet yerinde, sadece bu kök böyle mutsuz (onunla birlikte ben de mutsuzum tabii ![]() Acaba yerini mi değiştirsem , bulunduğu yer hafifçe meyilli,bu yüzden belki de kökleri yeterince su tutamıyor diye düşünüyorum. Bauhaus'ta toprağa karıştırılan ve su tutmaya yardımcı bazı preparatlar gördüm.Hiç deneyen var mı?? Bunlar sizce ne kadar yardımcı olur? Bir de yer değiştirmek için de olsa bu mevsimde sökmek doğru olur mu?? Yardımlarınız için teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2009
|
Sayın Almira, çok teşekkürler gerçekten aydınlatıcı oldu.ancak bir şeyi anlamadım,celiğin 2 boğumu toprak altında mı kalıyor ?sanki o boğumlar yok gibi geldi dikerken,onları da mı kesmiş napmış pek anlayamadım?Bir de bu mevsim uygun mu çelik almaya yoksa ilkbaharı mı bekleyelim? aklıma gelmişken budama için sonbahar mı uygun yoksa ilkbahar mı? forumu okuyorum okuyorum devamlı kafam karışıyor...Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Burada da işe yarayacak bir çok video var. http://www.5min.com/Tag/Hydrangea?CategoryID=9 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2009
|
çok teşekkür ederim almira ve limon ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Renk olarak mı tür olarak mı? Tür olaraksa bende ve bir çok arkadaşımızda var. 2007'de bu renk açmıştı. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 Geçen sene ve bu sene pembe açtı. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
|
Yaz başında üçünü çiçekçiden aldığım ikisini kendim köklendirip yetiştirdiğim beş saksı ortancam vardı. Hepsi de açık pembe açtılar. Çİçekleri geçtikten sonra iki saksısı kurudu. Kalan üçsaksı sağlıklı görünüyor, onların da ölmesini istemiyorum. Ölenlerin birisine gıda boyası vermiştim,diğerine sirkeli su. Renkleri değişsin diye, ama renklerinde bir değişiklik olmamıştı. Şimdi kalanlar için nasıl bir bakım uygulamalıyım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sdurul bence bir daha kesinlikle sirkeli su vermeyin, toprağın asitli olması için Mine hanımın limon tuzlu su önerisi var, geriye dönük mesajları okursanız ölçüsünü tam bulabilirsiniz.Gıda boyası için hiç bir bilgim yok.Ortancalar demir takviyesi istiyorlar, zirai ilaç satanlardan bulabilirsiniz,onların önerisine göre uygularsınız ![]() Düzenleyen acemifüsun : 06-09-2009 saat 19:13 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun çiçeklerim daha iyi gelişsinler, ortancalar farklı renklerde açsınlar diye her duyduğumu veriyorum. Bunlara şekerli su, sirke, hazır satılan bitki besinleri,hatta haşladığım fasulyenin suyu,limon tuzu ve aklıma şu anda gelmeyenler. Şuanda yanlış yaptığımın farkındayım.Demir takviyesi demişsiniz, bunun herhangi bir markası var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Geçenlerde gittiğim bir seradan çektiğim fotoğraf ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Merhaba sayın finduk 52 ortancaların renkleri harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba
Ortancalarımı mayıs ayında aldım diktim.Sonra haziran sonu yaprakları karardı Uçları çürük gibi oldu.bende hepsini kestim.sonra böyle tomurcuklandılar. Dallarında lekeler var.Hastalık olarak ne olabilir yapraklar bundan dolayımı oldu ? yanlış mı yaptım yoksa ![]() teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Önümüzdeki bahar çok güçlü gelecekler gibi görünüyorlar. Bitkiler şu an zayıf ve çok boylular. Şubat gibi 3-4 göz üzerinden budamanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ben ortancamı dün budadım. Şubatta mı budamalıydım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
soğuk bölgelerde don riski ortadan kalktıktan sonra budama yapılmalıdır diye biliyorum. şubat bolu için çok erkenmiş gibi geldi bana. bu arada kestiğin dalları nemli ve gölgeli bir yere ekersen çimlenme ihtimali de yüksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Budadığım dalları hemen dikecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Bolu için erken olabilir. Söz konusu ortancalar İstanbul'da sanıyorum. Genel olarak sürgüne geçmeden kısa bir süre önce yapmakta fayda var. Bu nedenle bölgeden bölgeye değişiklik gösterecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları sarardı ve durmadan yaprak döküyordu. Ben de sürgün versin diye budadım. Keşke budamasaydım. İnşallah kaybetmem çiçeğimi.. Geçen sene de aralık gibi budadım. İlkbaharda güvercin gübresi verdim. Yazın çok güzel açtı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Kaybetmezsiniz begonvil 14. Bu mevsimde yaprakların sararıp dökülmesi çok normal, yeni sürgün vermeden önce kışın dinlenecekler. Ortancalarda yanlış ve zamansız budama çiçek sayısını azaltıyor. Daha önceki mesajlarda budama konusunda açıklayıcı bilgiler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|