![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Celal bey ortancam zaten saksıda. Fakat evimin bahçesi direkt olarak güneş aldığı için gölgeye koymayı düşünmemiştim. Bazı yerlerde görüyorum, tüm gün güneş altında olduğu halde çiçek açıyorlar.O yüzden böyle bir soru sormuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
sayın toprak12 ben alüminyum sulfatı gecen sene istanbul'da eminönundeki kimyasal madde satanlardan almıştım. siz de izmirde bulabilirsiniz sanıyorum gitmişken demir sülfat almayı unutmayın. onuda ilerdide olabilecek demir eksikliği için kullanırsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Alıntı:
diye bir besin aldım içinde azot demir içeriyor, onuda kullanıyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
lavabo açıcı nın içindeki maddelerin ne olduğu konusunda bilgim yok DİKKAT EDİN sonra mavileştireyim derken tamamen yakmayın saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaçsever
|
topmurcuk ları ve çiçekleri kesilen ortancaların bu sene tekrar çiçek vermleri sanıyorum mümkün değil benimde böyle darbe yiyen bir saksı ortancam var üstünde iki tane den başka tomurcuk kalmamıştı diger dallar sadece yaprak içinde hiç bir çiçek emaresi yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2006
|
Bunlarda benim çok sevdigim ortancalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Bu da benim ortancam,ilk kez ortanca yetiştiriyorum.Genel görünüşü nasıl bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Genel görünümü iyi çiçekli dalın çiçeği solduktan sonra,çiçekli tarafından ucundan 3 boğum sayarak kesin daha sağlıklı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaçsever
|
En sonunda iyi olduuuuuu oh ya Arkadaşlar yeniden hayata döndü benim güzel ortancam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba toprak12 Lavabo açıcıların çoğunun içinde sanırım sodyum hidroksid (NaOH) var. Derişik gelirse ortancalarınızı yakabilir.Seyrelterek verseniz bile alkali olduğu için pembe çiçekleriniz olma ihtimali yüksek.. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
Minicik ortancamın çiçeklei ile başım dertte.Henüz birparmak boyunda ve okadar ince ki başını taşıyamıyor.Gündüz hava sıcaklığı 38 derecenin üzerinde ondanmı ,cılızlığındanmı gündüzleri kafası yerde.Akşam olunca biraz kafasını kaldırır gibi oluyor.Yeri gölge ve en serin balkonda.Sürekli suluyorum ama bu seferde kökünü çürütmekten korkuyorum.Aynı boydaki diğer ortancamda çiçeklenme yok.Onda öylebir sorun yaşamıyorum.DAHA İKİ yaprak çıkarmış üç santimlik bir filizin bile tepesinde tomurcuk var.İçimden çiçekleri koparmak geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Sewvgili Almira, ortancanızın saksısı küçük mü? Küçük saksılarda hele de toprak harcı süzekse bu sorunu yaşayabilirsiniz, sık sık yapraklarına su püskürtün, azar azar da sulayın her gün. Toprak harcı olarak sadece torf kullanıyorsanız ondan da olur, o zaman bitkinin dibine biraz bahçe yoprağı ilave edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
ortancam
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba herkese, Çok sevmeme rağmen,nerdeyse gölgesiz, güneşten kavrulan bir bahçem olduğu için ortanca bakamıyorum. Yine de iki kök ortancam var,sulaya sulaya helak oldum desem yeridir. Toz pembe olanı geçen yıl teyzem vermişti, minicik bir saksıdaydı. Diğerini de halamdan aldım, Tekirdağ'daki evinin bahçesinde sadece mavi ve eflatun ortancaları var, fakat ben çiçeği Sarıyer'e getirince rengi koyu pembeye dönüştü. ![]() İlk resimdeki kül çiçeğinin arkasında kalan minik fideyi de bu baharda köklendirdim,nerden çaldığımı hatırlamıyorum, çaldığımı hatırlıyorum sadece, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Sn. volare, büyüklerimizin çok güzel ortanca yetiştirmelerinin müsebbibi zannedersem bu paslı tenekeler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ardabora, bende geçenlerde çok sevdiğim için dayanamadım ve en azından bir saksı ortancam olsun istedim ve aldım. Ama ne yazık ki balkonumun her yanı sabah saatlerinden 15:00 'e kadar güneş alıyor. Çok küçük bir köşede gölge demeye bin şahit isteyen bir gölgeli yer var ama yeterli olmayacağını biliyorum. Sulaya sulaya helak oldum demişsiniz mesajınızda. O kadar canlı ve güzel görünüyorlar ki ne kadar sıklıkla suladınız merak etim. Yani her dakika su isteseler razıyım yeterki yaşasınlar istiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Kaybettik
|
Evet şimdi karşı komşumun ortancası neden sabah güneşi alan yerde cevabını bulmuş oldum. En fazla iki üç saat sabah güneşi alıyor. Pembe renk. Kesinlikle ondan çelik almalıyım ![]() Beyaz ortancaya hiç raslamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaçsever
|
uzun süre güneş li bahçe ve balkonlarda ortanca yetiştirmek isteyen arkadaşlar sıksık sulama yapar ve çiçeklerin üstüne şemsiye açarsanız güneşten korumuş olursunuz. kardeşim o şekilde önlem alarak ortancalarını büyüğtüyor. Bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlu Kutlu'da beyaz ortanca var galiba ![]() http://cokyillikcicekler.sitemynet.c...im/ortanca.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
İşte ortancamın son hali... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
ortanca
Benim en büyük hobim kendi diktiğim ortancaları büyütmek ekim ayı ortasında budadığım ortancaları tekrar dikip büyütmek bütün amacım yetiştirirken nelere ihtiyaçları olduğunu tam olarak bilmiyorum bilgilerinizi bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Benim geçen yıl kırmızı açan ortancam bu yıl pembe açtı. Bir de garanti vermişlerdi renk değişimi olmaz diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Sevgili ortanca sever arkadaşlar ortancalarımdan nasıl tohum alabilirim?Birde paslı çivi veya demir parçası ortancalarımın maviye dönmesini sağlarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
Ben hem Ortanca gübresi hem saçıkıbrıs verdim ama yine de pembe açtılar. Fellez, Nazlı, kırmızı dediğiniz ton kopkoyu pembe-gülkurusu tonu muydu yoksa bildiğimiz bayrak kırmızısı mı? Kırmızı ortancayı sadece internette gördüm ve hayran oldum. Hiç bir çiçekçide raslamadım. Çiçekçiler hep iddia ediyorlar "ithallerin rengi değişmez" diyorlar. Kendi deneyimime mi güveneyim onlara mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|