agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni1567Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2009, 17:08   #481
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Ortanca konusunda yeni bilgiler geldi, ben denemedim ve hangi oranlarda kullanılacağını bilmiyorum, bu işte anlayanlar bize tarif ederler.

Metilen Mavisi
Potasyum Permangenat
Anilin Blue
Bunlar bitkinin çiçeğini mavileştirirmiş.

Karmen kırmızısı
Şeker boyası
Bunlarla da kırmızı olurmuş.

Aktarlarda, Petshoplarda, Akvaryumcularda bulunabilirmiş.

Haydi iş başına, araştırın ne kadar doğru bir uygulama olduğunu hep birlikte öğrenelim.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 18:51   #482
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster

Potasyum Permangenat
Saç boyası katalizörü değil mi bu?

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 18:55   #483
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bu mavi değil resmen lacivert
Böylesini ilk defa gördüm, çok güzelmiş
Seracı, bu yıla kadar sattıklarımız boyamaydı, bu hakiki mavi dedi, Nevsune Hanım'ın dediği gibi bu yıl bu güzelliği yaşamak 20 liraya değer. Hepinizi Dikili'ye bekleriz. Ortanca turuna. (Eskiden Kilis'e giderdik radyo, teyp almak için)

Eski 02-06-2009, 16:06   #484
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba.
Eklenti 82876

Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari.[/QUOTE]

Sevgili Nevsune, kurtulmuş gerçekten de. Birazcık demir takviyesi iyi olur gibime geldi.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 16:11   #485
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Evet koyu yeşil, biraz toparlansın diye bekledim. Yarından sonra şeker gübresi vermeyi düşünüyordum. Önerinizle demir takviyesi de yapayım biraz. İkisinin birarada olması bir sakınca yaratmaz umarım.

Bionem gerçekten çok etkili oldu küllemenin geçmesinde.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 16:58   #486
Ağaç Dostu

emrezgi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
*** arkadaşlar ortancamın bazı yapraklarında sararma var burda okuduğum kadarıyla fazla sulamadan dolayı ya da demir eksikliğinden dolayı sararma oluyormuş suyunu azalttım demir için toprağına paslı çivi koydum başka yapabileceğim birşey var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz yoksa bunlar normal bi sararma mı

Eklenen Resimler

emrezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 21:50   #487
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrezgi Mesajı Göster
*** arkadaşlar ortancamın bazı yapraklarında sararma var burda okuduğum kadarıyla fazla sulamadan dolayı ya da demir eksikliğinden dolayı sararma oluyormuş suyunu azalttım demir için toprağına paslı çivi koydum başka yapabileceğim birşey var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz yoksa bunlar normal bi sararma mı
Yaptığınız gayet doğru arkadaşım ayrıca sulama yaparken toprağını parmağınızla kontrol edin, çamursu kalmasın nemli olması yeterli olur, buda toprağın durumuna göre izmir gibi sıcak bir bölgede 2 -3 günde bir sulanması yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:37   #488
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrezgi Mesajı Göster
demir için toprağına paslı çivi koydum başka yapabileceğim birşey var mı acaba bana yardımcı olabilir misiniz yoksa bunlar normal bi sararma mı
Demir eksikliği için saçı kıbrıs (demir sülfat) kullansanız paslı çividen daha faydalı olur.

Eski 08-06-2009, 12:44   #489
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Bu ortanca, Dikili'de, sahilde yaz, kış bir kahvenin önünde duruyor. Tüm öğleden sonra güneşini alıyor. Kahveci, içine sadece saçı kıbrıs atıyormuş. Her sene dikkatimi çeker. Tenekelerin içine dikilmiş. Bu sene tenekenin ebadı büyümüş. Bunlardan kahvenin önünde 5-6 tane daha var, hepsi de böyle gürbüz.
Bize naz yapan ortancalar, tabiatla karşı karşıya kalınca nasıl da mücadeleyi öğreniyorlar.

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2009, 12:49   #490
Ağaç Dostu

emrezgi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Demir eksikliği için saçı kıbrıs (demir sülfat) kullansanız paslı çividen daha faydalı olur.
teşekkür ederim daha önce saçı kıbrıs koymuştum bi tanıdığım tomurcuklar açınca bi daha koyma dedi ben de bir daha koymadım çiçeklere zararlı dedi 15 günde bir sulama suyuma tepeleme bi çay kaşığı atıyorum yeterli ya da fazla olur mu bana dedikleri gibi zararlı olur mu çiçeklerime

emrezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:52   #491
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Yalnız Celal Bey, ne kadar saçıkıbrıs ta atsanız fazla güneş alınca yaprak renkleri böyle oluyor. Bahçede tam gölgede dikili olanların yaprakları hem daha iri hem koyu yeşilken, yanlış yere diktiğim 2 kök ortancanın yaprakları gübre de demir de vermeme rağmen bu tondaydı. Güneşi fazla aldığında da yaprakları pörsüyüp, akşam üzeri yine diriliyordu. Yaz olmasına bakmadan, bel küreğiyle dipten alabildiğim kadar alıp tam gölgeye geçirdim geçen hafta. Bolca suluyorum, kendine gelmeye başladı.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:57   #492
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Yalnız Celal Bey, ne kadar saçıkıbrıs ta atsanız fazla güneş alınca yaprak renkleri böyle oluyor. Bahçede tam gölgede dikili olanların yaprakları hem daha iri hem koyu yeşilken, yanlış yere diktiğim 2 kök ortancanın yaprakları gübre de demir de vermeme rağmen bu tondaydı. Güneşi fazla aldığında da yaprakları pörsüyüp, akşam üzeri yine diriliyordu. Yaz olmasına bakmadan, bel küreğiyle dipten alabildiğim kadar alıp tam gölgeye geçirdim geçen hafta. Bolca suluyorum, kendine gelmeye başladı.
Limon kardeşim, aynı şey benim de başımda ama, fotoğrafını koyduğum ortanca yıllardır aynı konumda, zaten kahve batıya bakıyor. Yani dayanıklı olmayı mecburen öğreniyorlar gibi geliyor bana. Bizimkiler hanım evladı. Fırsat bulursam, aynı ortancanın öğleden sonra kızgın güneş altında da fotoğrafını çekip koyacağım. Ama, akşamüstü gezmelerinde güneş altında görürdüm ben bu ortancaları ve ortancalar güneş sever zannederdim. Gölge sevdiklerini Foruma üye olunca öğrendim.
Senin yazdığın aynı şey benim de başımda. Ben de önüne sıva filesinden gölgelik yaptım.

Eski 08-06-2009, 14:30   #493
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Bu arada kahvedeki ortanca paslanmış teneke içinde. Bence tam yerini bulmuş, saçı kıbrısa ne hacet

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 08:25   #494
Ağaçsever

toprak12's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
ortancanın rengini nasıl değiştirebilirim?

toprak12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 21:04   #495
Ağaçsever

toprak12's Avatar

bu da benim ortancam telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama yinede paylaşmak istedim
acaba pembe açan ortancamla yandaki yaprakları hafif sarısı demir eksikliğinden olduğunu biliyorum ama
pembe açan ortancamın yapraklarıda yuvarlak acaba cinsi mi farklı?

Eklenen Resimler

Düzenleyen toprak12 : 09-06-2009 saat 21:59
Eski 12-06-2009, 19:20   #496
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 4
Celal beeeey

ARTIK BENİMDE ORTANCAlarım vaaar.Farkındaysanız larım dedim.Evet evet şimdilik tam üç saksı ortancam var.ŞİMDİLİK DEDİM.Çünkü iki saksımda ikişer kök ortancam var.Birde büyük bir ortancam varki en az on çelik yaparım bu yıl.Mersin de oturan tüm arkadaşlara duyrulur ortanca arıyorsanız Metropol arkasında bulunan eski otogarın yanındaki köylü pazarında bol miktarda var.Yalnız haftaya taşınacaklarmış acele edin .Farklı türlerde birçok süs bitkisi ve meyve fidanıda var.Oldukça uygun fiyata.

Eklenen Resimler

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 08:41   #497
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Bunlar da benim ortancalarım. Maviyi dayanamadım Dikili'den 20 liraya aldım. Boyama olmadığı konusunda seracı yemin billah etti, bakalım seneye belli olur.
celal beyin mavi ortancaları gerçek renk değil sanırım. dün internette etobur bitki toprağı ararken ortancaların rengini maviye dönüştüren bir gübre gördüm. sizi üzmek istemezdim ama sanırım ortancalarınız verilen bir maddeden dolayı bu mavi renkteler...

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 15:56   #498
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Çiçek cenneti Bayındır'dan aldıklarım

Arkadaşlar,

Ekteki fotograflar Bayındırdan 2 hafta önce aldığım ortancalar. Kırmızılara bayılıyorum. 40 kök kadar ortanca oldu. Arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

selamlar

Aziz FAYDA

Eklenen Resimler

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 22:24   #499
Ağaçsever

sirius50's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2009
mavi ortanca

ortancaların renk durumları topraklarının asitlik ve bazlık durumları ile ilgili olduğunu yabancı bir kaynaktan okumuştum.
benimde 10 adet saksıda yetiştirdiğim ortancalarım var ankara gibi karasal iklimde zor da olsa çok begendiğimden ekimde soğuk seraya kaldırıyorum nisan sonu mayıs başında tekrar terasa alıyorum. ortancaları mavileştirmek için alüminyum sülfat kullanıyorum. yaklaşık bir tatlı kaşığı silme alüminyum sülfatı ya bir litre suda eritip sulama dan sonra saksının altından çıkmayacak kadar veriyorum.
kırmızı renge döndürmek için bir litre suya bir fincan sirke ilave edip bunuda ayni şekilde saksılara veriyorum. eğer herhangi bir işlem yapmazsam pembe renkli çiçekleniyor. benimde mavi olarak aldığım ortancalar sonradan pembeleşmişti bu yöntemle tekrar mavileştiebildim.
demir eksikliği içinde demir sülfat çözeltii hazırlayarak veriyorum.bundanda iyi sonuçlar aldım.

sirius50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2009, 08:31   #500
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
merhabalar bende iki cinsi ve toplamda uc adetvar ama bir tanesi bu sene farkli acti sanki uzerindekiler sadece tohummus gibi acti ve kurumaya basladi

http://img195.imageshack.us/img195/815/dscn2666c.jpg

reimde goruldugu gibi ...

bu ortanca normalde alttaki resimde arkadaki acik pembe ortanca ile ayni renkte ama bu bu sene boyle acti neden oldugunu bilen varsa paylasirsa sevinirim

http://img195.imageshack.us/img195/3464/dscn2667.jpg

akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2009, 08:49   #501
Ağaç Dostu

Lalezar78's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Galeri: 9
Ortancaların renkleri konusundaki sorunuzun cevabı önceki mesajlarda var.

Lalezar78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2009, 10:22   #502
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Ben de yerini değiştirmek zorunda kaldım, düzeldi. Bizim hanım evlatları böyle ne yapacaksın. Kitabına göre büyüteceğiz.

Eski 15-06-2009, 10:24   #503
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus Mesajı Göster
celal beyin mavi ortancaları gerçek renk değil sanırım. dün internette etobur bitki toprağı ararken ortancaların rengini maviye dönüştüren bir gübre gördüm. sizi üzmek istemezdim ama sanırım ortancalarınız verilen bir maddeden dolayı bu mavi renkteler...
O gübreden var bende yıllardır atarım azıcık rengini bozar pembelerin başka işe yaramaz. İnşallah benimkiler gerçek mavidir. Yoksa bu yıl gözümüzün yaptığı bayramla avunacağız.

Eski 15-06-2009, 22:05   #504
Ağaçsever

sirius50's Avatar

sevgili begonvil 14
kahve fincanı tanımı tabii ki turk kahvesi için kullandıklarımızdan zira diger kahveler kupayla hatta cola bardakları ile servis yapılıyor biliyorsunuz. sulamadan sonra 15- 20 günde bir aşagıya çıkmayacak şekilde verilmeli.
ortancanın toprağının pH değerine göre renklendiğini daha önce yazmıştım pH değerlerine göre çiçek renkleri
pH =7.0-7.5 pembe ve kırmızı
pH=5.5-6.5 mavi
oluyor. bu sene daha ortancalarım yeni çiçekleniyorlar geçen sene çektiğm resimleride bulamadım bulursam en kısa zamanda sizlerle paylaşaçağım.

Eski 16-06-2009, 01:11   #505
Ağaçsever

Kadir Başkök's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Resimleri gördükçe içim gitti. Benimde bir ortancam var fakat çiçek açmıyor.Yanılmıyorsam üç yıldır bahçemde, daha çiçeğini görmek nasip olmadı. Öğle saatlerinde birkaç saat güneş görüyor.Onun bir etkisi olabilirmi?

Kadir Başkök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 08:41   #506
Ağaçsever

toprak12's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sirius50 Mesajı Göster
ortancaların renk durumları topraklarının asitlik ve bazlık durumları ile ilgili olduğunu yabancı bir kaynaktan okumuştum.
benimde 10 adet saksıda yetiştirdiğim ortancalarım var ankara gibi karasal iklimde zor da olsa çok begendiğimden ekimde soğuk seraya kaldırıyorum nisan sonu mayıs başında tekrar terasa alıyorum. ortancaları mavileştirmek için alüminyum sülfat kullanıyorum. yaklaşık bir tatlı kaşığı silme alüminyum sülfatı ya bir litre suda eritip sulama dan sonra saksının altından çıkmayacak kadar veriyorum.
kırmızı renge döndürmek için bir litre suya bir fincan sirke ilave edip bunuda ayni şekilde saksılara veriyorum. eğer herhangi bir işlem yapmazsam pembe renkli çiçekleniyor. benimde mavi olarak aldığım ortancalar sonradan pembeleşmişti bu yöntemle tekrar mavileştiebildim.
demir eksikliği içinde demir sülfat çözeltii hazırlayarak veriyorum.bundanda iyi sonuçlar aldım.
bu renk değiştirme ne kadar sürüde oluyor

Eski 16-06-2009, 12:48   #507
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kadir Başkök Mesajı Göster
Benimde bir ortancam var fakat çiçek açmıyor. Öğle saatlerinde birkaç saat güneş görüyor.
Öğle saatlerinde bir kaç saat güneş Manisa sıcağında zararlı olabilir. Yakınına gölge yapacak bir fidan dikme imkanınız var mı?

Eski 16-06-2009, 13:06   #508
Ağaçsever

sirius50's Avatar

mavi ortanca

ortancalarda renk değişimleri için yapacağınız işlemlere çiçekler daha tomurcuk iken başalamlısınız. 15-20 gün araylada işlkemlere devam etmelisiniz.
geçen sene çektiğm resimleri sonunda buldum sizlerle paylaşmak istedim.
orman güllerim geçen sene çok güzel açmıştı onlarıda ekledim.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2009, 13:10   #509
Ağaçsever

sirius50's Avatar

mavi ortanca

ortanca resimleri devamı

Eklenen Resimler

sibelbilek beğendi.
Eski 16-06-2009, 14:17   #510
Ağaçsever

toprak12's Avatar

ayrıca alüminyum sülfat nerden bulabilirim ?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025