![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nereden çıkardınız yetmişaltı kökü, ayrıca Mersin de bir çok yerde ortanca satılıyor, geçen yaz başında Forum AVMde İnal Tarım(Ayhan İnal)kıyamet kadar ortanca sattı, hem de tanesi 3-4 liradan. Neyse üzülmeyin, elbette sizi ortancasız bırakacak değiliz, bir çaresine bakarız. Yetmişaltı kök değil ama bu senenin başında sayın Başbahcivan ın gönderdiği yirmi kadar çeliğim şu anda çiçekteler, sonbaharda sizin için de bir saksı yapar elden veririm olmazmı? Sayın Başbahcivan, yerleri daraldı ama onların umurunda değil sanki, sonbahara kadar nasıl tutacağım bunları bu küçücük saksıda. Ayrıca çiçekleri de orta büyüklükte. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kökler oradan toprağa firar ederler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaçsever
|
Suçlu benim kabul ediyorum ortancalar gözümü bürüdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Alıntı:
ederim bende çelik zamanı bekleyebilirim ama eşim süpriz yaptı bugün bir tane ortanca almış ama tabikkii mavi degil bende aslında mavi olan türünü çok seviyorum . Ama burda okuduguma kadar demir verince renkleri maviye dönüyormuş bu konuda yanılmıyorum değilmi ? Birde seradaki personel mavi isterseniz mürekkep dökün demiş topraga bu doğrumu arkadaşlar biraz ilginc geldide ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortanca renklendirme daha önce bu başlıkta pek çok kez konuşuldu, biraz göz atabilirsiniz ![]() Bu da bir özet: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=516 Demirin ortancanın rengiyle çok ilgisi yok. Ortanca sık demir eksikliği çeken bir bitki, özellikle de yüksek pH'larda (kireçli topraklarda), bu yüzden veriyoruz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimde Map gübrem var, ben bundan vermeyi düşünüyordum. Sevgili mcbush, Mehtaperdem, Celal bey, Limon, Hozat, Turuncuhis, Allah söyletiyor size herhalde, eh artık yetmişaltı(76)kök ortanca yetiştirmekte üzerime farz oldu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Ben denemedim aslında ama MAP çok yoğun fosfor içerdiği için bitkinin mavileşmesini engelleyecektir gibi geldi ![]() Mavileştirmek için ben alüminyum sülfat ve de hazır gübrelerden başka birşey bilmiyorum. Ama çivitin de bu etkisi olduğu söylenir ya, belki çivitin de içinde alüminyum bileşikleri vardır da böyle bir etkisi oluyordur. Tamamen fikir yürütüyorum şu an ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam üzeri toz pembe iri çiçekli harika bir ortancam oldu. Sanırım dediğiniz gibi yetmişaltı köke tamamlayacağım ![]() Sevgili Ülkü(Yıldız33)güzel hediyen için buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Celal bey, bu çiçeğim geldiğinde de çok iyi bir durumda değildi. Getirttiğim iki ortancanın biri harika bir görüntüde ve tomurcukluydu onu anneme verip, ben nasılsa bir yolunu bulur kurtarırım diye bunu alıkoymuştum. Önce yaprakları sarktı, kurudu. Benim üzüldüğümü gören Feriha içinde mavi tanecikleri de bulunan bir ortanca gübresi verdi ve onu kullandım. Ben yol sarsıntısı geçirdi diye düşünürken baktım hem anneminkinde hem benimkinde külleme başlamış. Şimdiyse Bionem kullanıyorum. Bütün hastalıklı yaprakları kestim. Dünden beri sanki toparlamaya başlamış. Sürgünlerden yeni çıkarttığı yaprakçılar sağlam görünüyor gibi. Bu aşamada şeker gübresini (evde de var zaten) daha ileride, biraz toparlandığında kullanayım, ne dersiniz. ![]() Adalet hanım çok teşekkür ederim. Sonbaharı sabırsızlıkla bekleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaçsever
|
Ben dedim,ben dedim değil mi? Bu iş yetişmiş yetmişaltı köke gider.ama benimkiler hala süzgün acıyorum yaaa gözümün önünde ölüyor gibi..Adalet hanım yeni bebeler hayırlı olsun...Zaten bende sonbaharı çok severim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Asıl ben teşekkür ederim Adalet abla. Dünde dediğim gibi çiçekler ve bitkiler hakkında aynı düşünceleri paylaşıyor olmamız beni gerçekten çok mutlu etti. Beklediğimden daha fazla pozitif enerji verdiniz bana. Sizi görünce sanki çok uzun yılardır tanıdığım bir dostumu görmüş gibi oldum. (Kimseler abartı olarak algılamasın lütfen.) Tekrar ben teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
SN Celal Sungur bey sizin söylediğiniz gübre sebzelere verilen gübreden mi? acaba o ise nasıl vermeliyim. ortancamın büyümesi nasıl yakın bir zamanda çiçek açar mı? acba bu da resimleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
ortancalarımı dışarı çıkartsam mı yoksa evde daha mı iyi gelişirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım yorum yapsa daha iyi herhalde. Benim söylediğim gübre granül suni gübre, Azot, fosfor, poasyum oranları birbirine yakın. Zirai ilaçlar satan bir dükkana sorarsanız söylerler. Biofarm'ın organik gübresi de olur. Onun kilosunu da Dikili'de 1 liraya aldım. Çiçeklere 15 günde bir 1 çorba kaşığı biofarm verebileceğimi söyledi seracı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok güzelmiş Celal bey inşallah rengi değişmez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu kadarını belirtmek isterim ki, ortancalar iç mekanda çiçek açamazlar, istisnalar var belki ama sevgili Nevsune hanımın dediği gibi ortanca dış mekan bitkisidir. Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum. lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı, "Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum. lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız." demişsiniz; bir an tereddüt ettim. Yeniden kontrol edeyim dedim. Ortanca ile ilgili derlediğim yazılarda mavileşmesi için farklı bir reçete vardı ! Toprağa kireç atarsak ; Beyaz, Pembe Toprağa; Güvercin, Tavuk Gübresi atarsak; Pembe Toprağa; paslı demir, çivit, çay demi mürekkep veya dikerken parçalanmış gazete kağıdı koyarsak Mavi tonları Sulama suyuna sirke katarsak; koyu pembe ve kırmızı olur. SİRKE'nin kırmızıya doğru bir yolculuğu var sanıyorum. Sanıyorum diyorum çünkü bende bu yıl yeni deniyorum. Sonra süprizler ile karşılaşmıyalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Omar, sirkeli su tarvsiyesi şöyle idi sanırım, ben oradan alıntı olarak yazmıştım, bir yanlışlık yapmış olabilirmiyim? ortancalara mavi yapmak için 10 lt(bir kova) suya yarım litre sirke veya bir avuç demir sülfat ,kırmızı olması içinde 10 lt(bir kova) suya 4-5 yemek kaşığı limon tuzu Sürpriz olursa da ne yapalım, kırmızı da güzel olur hani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
Ben de çok beğenip dayanamayıp aldığım ortancama maviliğini korusun diye çiviti sulandırıp vermiştim. Aynı uygulamayı 15 gün sonra tekrar yaptım ama sanırım bu sefer fazla çivit koydum, tüm ortancalarım perişan oldu. Çiçekleri teker teker dökülmeye başladı. 8 top çiçekten şu an sadece 3 top kaldı. Bol bol sulama yaparak zor kurtardım. Renk için kullanılan maddelerin oranlarına dikkat etmeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım ve ortancaları çok seviyorum geçen yıl aldığım ortancam bu sene tek bir sürgün verdi ve onu da kaybettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, benim de her okuduğum yerde kırmızı olması için sirke önerisi vardı. Sizin diğer verdiklerinizle sirke karışınca ortaya harika bir mor da çıkarmış, hepimiz de onu uygularmışız ![]() Celal bey, mavi ortancanız gerçekten çok güzel iyi ki kaçırmamışsınız. Gelecek yıla rengi değişse bile bu yıl, bu güzelliği yaşamış olacaksınız. Diğerlerinin arasında ben buradayım diye ön plana çıkmış. Fiyat yine çok makul, Ankara'da 30 liradan aşağı ortanca yok. Ayrıca bu kadar canlı ve güzel de değiller. Güle güle büyütün. Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba. ![]() Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Böylesini ilk defa gördüm, çok güzelmiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |