agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni1567Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2009, 00:41   #451
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcbush Mesajı Göster
SEVGİLİ ADALET HANIM,
BEN AYLARDIR ARADIM 1 KÖK ortanca BULAMADIM ŞU KOCA MERSİNDE...Sadece tece tarafında bir sitede vardı, ordada sahibi evde yoktu alamadım bahçesinden.Arkadaşımda vardı oda yeni ekmişti kıyamadım.Siz 76 kök ortancayı nasıl buldunuz.Ben aylarca peyzazjıları bıktırdımda...sevgiler
Sevgili mcbush; Bakın ben ne yazmışım "Yetişmiş altı kök ortancam"
Nereden çıkardınız yetmişaltı kökü, ayrıca Mersin de bir çok yerde ortanca satılıyor, geçen yaz başında Forum AVMde İnal Tarım(Ayhan İnal)kıyamet kadar ortanca sattı, hem de tanesi 3-4 liradan.
Neyse üzülmeyin, elbette sizi ortancasız bırakacak değiliz, bir çaresine bakarız.
Yetmişaltı kök değil ama bu senenin başında sayın Başbahcivan ın gönderdiği yirmi kadar çeliğim şu anda çiçekteler, sonbaharda sizin için de bir saksı yapar elden veririm olmazmı?

Sayın Başbahcivan, yerleri daraldı ama onların umurunda değil sanki, sonbahara kadar nasıl tutacağım bunları bu küçücük saksıda.
Ayrıca çiçekleri de orta büyüklükte.

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 09:07   #452
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Başbahcivan, yerleri daraldı ama onların umurunda değil sanki, sonbahara kadar nasıl tutacağım bunları bu küçücük saksıda.
Ayrıca çiçekleri de orta büyüklükte.
Eziyetten hoşlanıyorlar sanki,keyifleri yerinde, illa da toprağa alayım dersen, saksının altını sigara veya başka bir sıcak metalle del, toprağa saksısıyla göm. Daha sonra çaresine bakılır.
Kökler oradan toprağa firar ederler.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 10:44   #453
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Kökler oradan toprağa firar ederler
Peki daha sonra ayıracağımda sorun olmazmı?
Bence sonbaharı beklemek daha iyi olur gibi geliyor, suyunu yemini verirsem şikayetçi olmaz

Eski 21-05-2009, 12:19   #454
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Resimde tam olarak göremedim, oldukça keyifli görünüyorlar, hani çok sıkışıksa öyle birşey düşünülebilir.

Eski 22-05-2009, 16:27   #455
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Galeri: 2
Suçlu benim kabul ediyorum ortancalar gözümü bürüdü Yazılanları okuyamadım Adalet hanıma yüklenmeyinBen çelik hakkımı beklerim... köklülerin keyfini kaçırmayalım Adalet hanım.Bu arada bende diğer forumlarda yazdım elimde bir saksı mum çiçeği var çelik yollarım isteyenlere şu an 3 kişi var isteyen ne kadar çelik çıkar bilmiyorum elimden geldiğince paylaşmaya hazırım.Haftayada japon şemsiyeleri açmışsa eger ondan getiricem.İsteyene ondanda yollarım.Birde bu hafta ev çiçeklerimi düzenliycem elimde kılıç çiçeğinden yaklaşık 20 kişi ye verebilecek kadar kök var.Annem 33 yıldır bakıyor ilk aldığında ev dilemiş.Rivayete göre boyu 1 metre olunca dileğin oluyormuş bizimkiler oldu darısı size...Biliyorum çok yazdım çok özürrrrrrr sevgiler...

mcbush Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 16:24   #456
Ağaçsever

Mehtaperdem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2009

Alıntı:
Sevgili mcbush ve Mehtaperdem, ben size ancak bir kök verebilirim ama isterseniz baharda çelik gönderebilirim, bakın ne kadar çabuk gelişiyorlar, bir dolu ortancalarınız olur yetmişaltı kök felan

ederim bende çelik zamanı bekleyebilirim ama eşim süpriz yaptı bugün bir tane ortanca almış ama tabikkii mavi degil bende aslında mavi olan türünü çok seviyorum . Ama burda okuduguma kadar demir verince renkleri maviye
dönüyormuş bu konuda yanılmıyorum değilmi ? Birde seradaki personel mavi isterseniz mürekkep dökün demiş topraga bu doğrumu arkadaşlar biraz ilginc geldide

Mehtaperdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 21:01   #457
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehtaperdem Mesajı Göster
ederim bende çelik zamanı bekleyebilirim ama eşim süpriz yaptı bugün bir tane ortanca almış ama tabikkii mavi degil bende aslında mavi olan türünü çok seviyorum . Ama burda okuduguma kadar demir verince renkleri maviye
dönüyormuş bu konuda yanılmıyorum değilmi ? Birde seradaki personel mavi isterseniz mürekkep dökün demiş topraga bu doğrumu arkadaşlar biraz ilginc geldide

Ortanca renklendirme daha önce bu başlıkta pek çok kez konuşuldu, biraz göz atabilirsiniz

Bu da bir özet:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=516

Demirin ortancanın rengiyle çok ilgisi yok. Ortanca sık demir eksikliği çeken bir bitki, özellikle de yüksek pH'larda (kireçli topraklarda), bu yüzden veriyoruz

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 12:40   #458
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
- Mavi için bitkinin alüminyum alması gerekiyor. Toprağına alüminyum ekliyoruz ve de alüminyum emilimini kolaylaştırmak için pH'ı düşürüyoruz.

- Pembe için bitkinin alüminyum almaması gerekiyor. Topraktan alüminyum çıkartamayacağımız için, pH'ı yükselterek ve de fosfor ekleyerek alüminyum emilimini azaltıyoruz.
Sayın Gilan, anladığım kadar toprağa fosfor ekleyerek, aliminyum emilimini azaltıp bitkiyi pembeleştiriyoruz, peki mavi için aliminyum sulfat dışında ne ekleyebiliyoruz, ben aliminyum sulfat bulamadım, hazır satılanlar da 30-50 tl. civarında.
Elimde Map gübrem var, ben bundan vermeyi düşünüyordum.

Sevgili mcbush, Mehtaperdem, Celal bey, Limon, Hozat, Turuncuhis, Allah söyletiyor size herhalde, eh artık yetmişaltı(76)kök ortanca yetiştirmekte üzerime farz oldu

Eski 24-05-2009, 18:18   #459
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Adalet Hanım, Ortanca Mapı çok seviyor. Çiçek renginde bir etkisi yok ama çok bol ve iri çiçek açmasını sağlıyor. (denedim)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 20:26   #460
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Ben denemedim aslında ama MAP çok yoğun fosfor içerdiği için bitkinin mavileşmesini engelleyecektir gibi geldi

Mavileştirmek için ben alüminyum sülfat ve de hazır gübrelerden başka birşey bilmiyorum. Ama çivitin de bu etkisi olduğu söylenir ya, belki çivitin de içinde alüminyum bileşikleri vardır da böyle bir etkisi oluyordur. Tamamen fikir yürütüyorum şu an

Eski 24-05-2009, 21:05   #461
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Adalet Hanım, Ortanca Mapı çok seviyor.
Ben yanlışlıkla Map yerine beyaz granül azotlu gübreyi verdim çiçeklere, bir boy attılar sormayın.

Eski 24-05-2009, 23:46   #462
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Hala yapraklar süZgün duruyorİ yazık benim ortamcama yaa

Düzenleyen mcbush : 25-05-2009 saat 23:18 Neden: eksik harf!
Eski 27-05-2009, 00:28   #463
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Dün akşam üzeri toz pembe iri çiçekli harika bir ortancam oldu.
Sanırım dediğiniz gibi yetmişaltı köke tamamlayacağım

Sevgili Ülkü(Yıldız33)güzel hediyen için buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2009, 09:51   #464
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Nevsune Hanım, küllemeli ortancaya azıcık şeker gübresi verir misin, yapılacak başka bir şey kalmadıysa.
Kız kardeşim vermiş, yeşilin koyuluğundan, parlaklığından patlayacak gibi duruyordu ortancalar.

Eski 27-05-2009, 11:59   #465
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Celal bey, bu çiçeğim geldiğinde de çok iyi bir durumda değildi. Getirttiğim iki ortancanın biri harika bir görüntüde ve tomurcukluydu onu anneme verip, ben nasılsa bir yolunu bulur kurtarırım diye bunu alıkoymuştum. Önce yaprakları sarktı, kurudu. Benim üzüldüğümü gören Feriha içinde mavi tanecikleri de bulunan bir ortanca gübresi verdi ve onu kullandım.

Ben yol sarsıntısı geçirdi diye düşünürken baktım hem anneminkinde hem benimkinde külleme başlamış. Şimdiyse Bionem kullanıyorum. Bütün hastalıklı yaprakları kestim. Dünden beri sanki toparlamaya başlamış. Sürgünlerden yeni çıkarttığı yaprakçılar sağlam görünüyor gibi.

Bu aşamada şeker gübresini (evde de var zaten) daha ileride, biraz toparlandığında kullanayım, ne dersiniz.
Name:  S6304364.JPG
Views: 2880
Size:  63.8 KB

Adalet hanım çok teşekkür ederim. Sonbaharı sabırsızlıkla bekleyeceğim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 18:00   #466
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Ben dedim,ben dedim değil mi? Bu iş yetişmiş yetmişaltı köke gider.ama benimkiler hala süzgün acıyorum yaaa gözümün önünde ölüyor gibi..Adalet hanım yeni bebeler hayırlı olsun...Zaten bende sonbaharı çok severimSeve seve beklerim

Eski 27-05-2009, 18:30   #467
Ağaç Dostu

Ülkü's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 59
Alıntı:
Dün akşam üzeri toz pembe iri çiçekli harika bir ortancam oldu.
Sanırım dediğiniz gibi yetmişaltı köke tamamlayacağım
Sevgili Ülkü(Yıldız33)güzel hediyen için buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum.
Asıl ben teşekkür ederim Adalet abla. Dünde dediğim gibi çiçekler ve bitkiler hakkında aynı düşünceleri paylaşıyor olmamız beni gerçekten çok mutlu etti. Beklediğimden daha fazla pozitif enerji verdiniz bana. Sizi görünce sanki çok uzun yılardır tanıdığım bir dostumu görmüş gibi oldum. (Kimseler abartı olarak algılamasın lütfen.) Tekrar ben teşekkür ederim.

Ülkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2009, 18:19   #468
Ağaçsever

lalecan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
SN Celal Sungur bey sizin söylediğiniz gübre sebzelere verilen gübreden mi? acaba o ise nasıl vermeliyim. ortancamın büyümesi nasıl yakın bir zamanda çiçek açar mı? acba bu da resimleri

Eklenen Resimler

lalecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2009, 18:22   #469
Ağaçsever

lalecan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
ortancalarımı dışarı çıkartsam mı yoksa evde daha mı iyi gelişirler.

lalecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2009, 18:28   #470
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Dışarı, dışarı. Ortancalar açık hava bitkileridir.

Bitkiniz çok iyi gelişmiş. Şöyle az güneş gören bir yere yerleştirdiniz mi yakında çiçeklenirler.

Eski 31-05-2009, 20:59   #471
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Bunlar da benim ortancalarım. Maviyi dayanamadım Dikili'den 20 liraya aldım. Boyama olmadığı konusunda seracı yemin billah etti, bakalım seneye belli olur.

Eklenen Resimler

Eski 31-05-2009, 21:04   #472
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalecan Mesajı Göster
SN Celal Sungur bey sizin söylediğiniz gübre sebzelere verilen gübreden mi? acaba o ise nasıl vermeliyim. ortancamın büyümesi nasıl yakın bir zamanda çiçek açar mı? acba bu da resimleri
Adalet Hanım yorum yapsa daha iyi herhalde. Benim söylediğim gübre granül suni gübre, Azot, fosfor, poasyum oranları birbirine yakın. Zirai ilaçlar satan bir dükkana sorarsanız söylerler. Biofarm'ın organik gübresi de olur. Onun kilosunu da Dikili'de 1 liraya aldım. Çiçeklere 15 günde bir 1 çorba kaşığı biofarm verebileceğimi söyledi seracı.

Eski 31-05-2009, 21:58   #473
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Çok güzelmiş Celal bey inşallah rengi değişmez

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 22:21   #474
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Adalet Hanım yorum yapsa daha iyi herhalde
Aman efendim, ben de bu işe yeni başlayanlardanım, en doğrusunu sayın Başbahcivan söyler.
Şu kadarını belirtmek isterim ki, ortancalar iç mekanda çiçek açamazlar, istisnalar var belki ama sevgili Nevsune hanımın dediği gibi ortanca dış mekan bitkisidir.

Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum.
lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız.

Eski 01-06-2009, 08:37   #475
Ağaç Dostu

omar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Sn. Adalet Yağcı,

"Gübreleme konusunda, ben onbeş günde bir sıvı gübre ve mavileşmesi için sirkeli su veriyorum.
lalecan geçmişe dönük bir inceleme yaparsanız, daha çok bilgiye ulaşırsınız." demişsiniz; bir an tereddüt ettim. Yeniden kontrol edeyim dedim.

Ortanca ile ilgili derlediğim yazılarda mavileşmesi için farklı bir reçete vardı !

Toprağa kireç atarsak ; Beyaz, Pembe
Toprağa; Güvercin, Tavuk Gübresi atarsak; Pembe
Toprağa; paslı demir, çivit, çay demi mürekkep veya dikerken parçalanmış gazete kağıdı koyarsak Mavi tonları
Sulama suyuna sirke katarsak; koyu pembe ve kırmızı olur.

SİRKE'nin kırmızıya doğru bir yolculuğu var sanıyorum. Sanıyorum diyorum çünkü bende bu yıl yeni deniyorum.

Sonra süprizler ile karşılaşmıyalım.

omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 09:02   #476
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın Omar, sirkeli su tarvsiyesi şöyle idi sanırım, ben oradan alıntı olarak yazmıştım, bir yanlışlık yapmış olabilirmiyim?

ortancalara mavi yapmak için 10 lt(bir kova) suya yarım litre sirke veya bir avuç demir sülfat ,kırmızı olması içinde 10 lt(bir kova) suya 4-5 yemek kaşığı limon tuzu

Sürpriz olursa da ne yapalım, kırmızı da güzel olur hani.

Eski 01-06-2009, 10:33   #477
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Ben de çok beğenip dayanamayıp aldığım ortancama maviliğini korusun diye çiviti sulandırıp vermiştim. Aynı uygulamayı 15 gün sonra tekrar yaptım ama sanırım bu sefer fazla çivit koydum, tüm ortancalarım perişan oldu. Çiçekleri teker teker dökülmeye başladı. 8 top çiçekten şu an sadece 3 top kaldı. Bol bol sulama yaparak zor kurtardım.

Renk için kullanılan maddelerin oranlarına dikkat etmeli.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 10:58   #478
Ağaç Dostu

emrezgi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım ve ortancaları çok seviyorum geçen yıl aldığım ortancam bu sene tek bir sürgün verdi ve onu da kaybettim bu sene büyük bir hevesle yeni bir ortanca aldım bugüne kadar yazılanların hepsini okudum verdiğiniz bilgilerle ortancam çok güzel olacak bilgi veren herkese çok teşşekkürler. yükleye bilirsem ortancamın fotoğrafını eklicem herkese iyi günler.

Eklenen Resimler

emrezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 11:48   #479
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Adalet hanım, benim de her okuduğum yerde kırmızı olması için sirke önerisi vardı. Sizin diğer verdiklerinizle sirke karışınca ortaya harika bir mor da çıkarmış, hepimiz de onu uygularmışız Sonucu merakla bekliyorum.

Celal bey
, mavi ortancanız gerçekten çok güzel iyi ki kaçırmamışsınız. Gelecek yıla rengi değişse bile bu yıl, bu güzelliği yaşamış olacaksınız. Diğerlerinin arasında ben buradayım diye ön plana çıkmış. Fiyat yine çok makul, Ankara'da 30 liradan aşağı ortanca yok. Ayrıca bu kadar canlı ve güzel de değiller. Güle güle büyütün.

Benimki de bionem sayesinde küllemeden kurtuluyor sanırım. Yukardaki mesajdan buyana geçen 5 günde gelişme iyiye gidiyor. Yeni yapraklar oldukça sağlıklı gelmeye başladı. Yalnız suyunu fazla mı kaçırdım ne, yapraklar açık yeşiller. Biraz suyunu azaltmalıyım galiba.
Name:  01.06.2009.JPG
Views: 3105
Size:  56.2 KB

Bu yıl çiçek göremem gibi geliyor bana. Neyse kurtulsun da bari.

Eski 01-06-2009, 13:08   #480
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Bunlar da benim ortancalarım. Maviyi dayanamadım Dikili'den 20 liraya aldım. Boyama olmadığı konusunda seracı yemin billah etti, bakalım seneye belli olur.
Bu mavi değil resmen lacivert
Böylesini ilk defa gördüm, çok güzelmiş

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025