agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni1571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2009, 21:46   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Teşekkürler sayın Gilan, Celal bey, bir şekilde bulacağım yardımlarınızla.
Yetişmiş altı kök ortancam rengarenk olmayı bekliyor.

Bu ortanca çeliklerim yaklaşık beş aylık, ama hepsi de çiçeklendi, şimdi ayırmıyorum, Sonbaharda yerlerine dikeceğim.
Sayın Adalet hanımçok güzel olmuşlar bu senenin çeliği olduğu için biraz çiçekleri zayıf olur, ama yinede çok erken çiçeklenmişler güle güle büyütün.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 00:41   #2
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcbush Mesajı Göster
SEVGİLİ ADALET HANIM,
BEN AYLARDIR ARADIM 1 KÖK ortanca BULAMADIM ŞU KOCA MERSİNDE...Sadece tece tarafında bir sitede vardı, ordada sahibi evde yoktu alamadım bahçesinden.Arkadaşımda vardı oda yeni ekmişti kıyamadım.Siz 76 kök ortancayı nasıl buldunuz.Ben aylarca peyzazjıları bıktırdımda...sevgiler
Sevgili mcbush; Bakın ben ne yazmışım "Yetişmiş altı kök ortancam"
Nereden çıkardınız yetmişaltı kökü, ayrıca Mersin de bir çok yerde ortanca satılıyor, geçen yaz başında Forum AVMde İnal Tarım(Ayhan İnal)kıyamet kadar ortanca sattı, hem de tanesi 3-4 liradan.
Neyse üzülmeyin, elbette sizi ortancasız bırakacak değiliz, bir çaresine bakarız.
Yetmişaltı kök değil ama bu senenin başında sayın Başbahcivan ın gönderdiği yirmi kadar çeliğim şu anda çiçekteler, sonbaharda sizin için de bir saksı yapar elden veririm olmazmı?

Sayın Başbahcivan, yerleri daraldı ama onların umurunda değil sanki, sonbahara kadar nasıl tutacağım bunları bu küçücük saksıda.
Ayrıca çiçekleri de orta büyüklükte.

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 09:07   #3
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Sayın Başbahcivan, yerleri daraldı ama onların umurunda değil sanki, sonbahara kadar nasıl tutacağım bunları bu küçücük saksıda.
Ayrıca çiçekleri de orta büyüklükte.
Eziyetten hoşlanıyorlar sanki,keyifleri yerinde, illa da toprağa alayım dersen, saksının altını sigara veya başka bir sıcak metalle del, toprağa saksısıyla göm. Daha sonra çaresine bakılır.
Kökler oradan toprağa firar ederler.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 15:33   #4
Ağaçsever

senor's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Benim de mor ortancam var, salonda duruyor devamlı. Alındığında kocaman çiçekliydi, bir daha açmadı. Dışarıya çıkarmaya korkuyorum, balkonlarımız rüzgarlı epeyce. Bahçeye de kıyamıyorum birşey olur diye çıkartmaya. Saksağan ve kargalardan bile korkar oldum, bir tarihte tohumlarımı yemişlerdi.

Bu gidişle bu yaz da içerde kalacak çiçeğim galiba. Açmasa da razıyım, ta ki yeni çelik alana kadar. Çelik almak için yaz sonunu beklemek şart mıdır? 5 dal var üzerinde . Birine kıyıp toprağa daldırmakla yeni çiçek elde edebilir miyim?

Zaman içerisinde çiçeğim kışları yapraklarını tamamen dökse de şu anda capcanlı duruyor.

Eklenen Resimler

senor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 15:47   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Daldırma

sayın Senor,

Bitkinizi bahceye koysanız daha rahat eder kanımca ama isterseniz saksı topragına en yakın dallardan bırını centik atın hafifce , yanı diyagonal bi kesık atın yarıya kadar ve saksıdakı toprakla kesıgın bulusmasını saglayın ordan kök verır ve ana çicekten de ayırmamıs olursunuz..Ben genelde öyle yapıyorum.

sehersongur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 15:42   #6
Ağaçsever

senor's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Yönteminiz çok ilginç Sayın Sehersongür.

Dipten çıkan yeni sürgünlerde daha iyi sonuç verir gibi bu yöntem.

Çentik atın demekle dalın yarısını kesip, yarısını gövdesinde bırakmayı mı demek istediniz?

Şu an alttan sürgün yok çiçeğimde, yapraklı dallar topraktan biraz uzak. Mart başında bir sürgün vardı o da hızla büyüdü. Alttan sürgün vermesini mi beklemek lazım acaba çentik atmak için?

Dallar iyice odunsu olduğu için kıyamıyorum birini koparmaya.

senor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 10:48   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Daldırma

Senor bey,

becerebildiğim ölcüde bır resım çizip yapabileceğiniz bir başka alternatif yöntemle birlikte ekliyorum..

İnşallah başarılı olursunuz.. Olmassa da son care ben size birkac kök yollarım DD

Kolay gele...

Eklenen Resimler

sehersongur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2009, 11:46   #8
Ağaç Dostu

begonvil 14's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Benim ortancam da tomurcuklandı. Açtığında resmini koyarım. Mart ayında güvercin gübresi verdim. Pembe oluyormuş sanırım. Çok merak ediyorum acaba ne renk açacak.

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2009, 10:44   #9
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Kökler oradan toprağa firar ederler
Peki daha sonra ayıracağımda sorun olmazmı?
Bence sonbaharı beklemek daha iyi olur gibi geliyor, suyunu yemini verirsem şikayetçi olmaz

Eski 21-05-2009, 12:19   #10
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Resimde tam olarak göremedim, oldukça keyifli görünüyorlar, hani çok sıkışıksa öyle birşey düşünülebilir.

Eski 22-05-2009, 16:27   #11
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Galeri: 2
Suçlu benim kabul ediyorum ortancalar gözümü bürüdü Yazılanları okuyamadım Adalet hanıma yüklenmeyinBen çelik hakkımı beklerim... köklülerin keyfini kaçırmayalım Adalet hanım.Bu arada bende diğer forumlarda yazdım elimde bir saksı mum çiçeği var çelik yollarım isteyenlere şu an 3 kişi var isteyen ne kadar çelik çıkar bilmiyorum elimden geldiğince paylaşmaya hazırım.Haftayada japon şemsiyeleri açmışsa eger ondan getiricem.İsteyene ondanda yollarım.Birde bu hafta ev çiçeklerimi düzenliycem elimde kılıç çiçeğinden yaklaşık 20 kişi ye verebilecek kadar kök var.Annem 33 yıldır bakıyor ilk aldığında ev dilemiş.Rivayete göre boyu 1 metre olunca dileğin oluyormuş bizimkiler oldu darısı size...Biliyorum çok yazdım çok özürrrrrrr sevgiler...

mcbush Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 12:40   #12
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
- Mavi için bitkinin alüminyum alması gerekiyor. Toprağına alüminyum ekliyoruz ve de alüminyum emilimini kolaylaştırmak için pH'ı düşürüyoruz.

- Pembe için bitkinin alüminyum almaması gerekiyor. Topraktan alüminyum çıkartamayacağımız için, pH'ı yükselterek ve de fosfor ekleyerek alüminyum emilimini azaltıyoruz.
Sayın Gilan, anladığım kadar toprağa fosfor ekleyerek, aliminyum emilimini azaltıp bitkiyi pembeleştiriyoruz, peki mavi için aliminyum sulfat dışında ne ekleyebiliyoruz, ben aliminyum sulfat bulamadım, hazır satılanlar da 30-50 tl. civarında.
Elimde Map gübrem var, ben bundan vermeyi düşünüyordum.

Sevgili mcbush, Mehtaperdem, Celal bey, Limon, Hozat, Turuncuhis, Allah söyletiyor size herhalde, eh artık yetmişaltı(76)kök ortanca yetiştirmekte üzerime farz oldu

Eski 24-05-2009, 18:18   #13
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Adalet Hanım, Ortanca Mapı çok seviyor. Çiçek renginde bir etkisi yok ama çok bol ve iri çiçek açmasını sağlıyor. (denedim)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 21:05   #14
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Adalet Hanım, Ortanca Mapı çok seviyor.
Ben yanlışlıkla Map yerine beyaz granül azotlu gübreyi verdim çiçeklere, bir boy attılar sormayın.

Eski 24-05-2009, 20:26   #15
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Ben denemedim aslında ama MAP çok yoğun fosfor içerdiği için bitkinin mavileşmesini engelleyecektir gibi geldi

Mavileştirmek için ben alüminyum sülfat ve de hazır gübrelerden başka birşey bilmiyorum. Ama çivitin de bu etkisi olduğu söylenir ya, belki çivitin de içinde alüminyum bileşikleri vardır da böyle bir etkisi oluyordur. Tamamen fikir yürütüyorum şu an

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 23:46   #16
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Hala yapraklar süZgün duruyorİ yazık benim ortamcama yaa

Düzenleyen mcbush : 25-05-2009 saat 23:18 Neden: eksik harf!
Eski 27-05-2009, 00:28   #17
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Dün akşam üzeri toz pembe iri çiçekli harika bir ortancam oldu.
Sanırım dediğiniz gibi yetmişaltı köke tamamlayacağım

Sevgili Ülkü(Yıldız33)güzel hediyen için buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2009, 18:30   #18
Ağaç Dostu

Ülkü's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 59
Alıntı:
Dün akşam üzeri toz pembe iri çiçekli harika bir ortancam oldu.
Sanırım dediğiniz gibi yetmişaltı köke tamamlayacağım
Sevgili Ülkü(Yıldız33)güzel hediyen için buradan da bir kez daha teşekkür ediyorum.
Asıl ben teşekkür ederim Adalet abla. Dünde dediğim gibi çiçekler ve bitkiler hakkında aynı düşünceleri paylaşıyor olmamız beni gerçekten çok mutlu etti. Beklediğimden daha fazla pozitif enerji verdiniz bana. Sizi görünce sanki çok uzun yılardır tanıdığım bir dostumu görmüş gibi oldum. (Kimseler abartı olarak algılamasın lütfen.) Tekrar ben teşekkür ederim.

Ülkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 11:59   #19
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Celal bey, bu çiçeğim geldiğinde de çok iyi bir durumda değildi. Getirttiğim iki ortancanın biri harika bir görüntüde ve tomurcukluydu onu anneme verip, ben nasılsa bir yolunu bulur kurtarırım diye bunu alıkoymuştum. Önce yaprakları sarktı, kurudu. Benim üzüldüğümü gören Feriha içinde mavi tanecikleri de bulunan bir ortanca gübresi verdi ve onu kullandım.

Ben yol sarsıntısı geçirdi diye düşünürken baktım hem anneminkinde hem benimkinde külleme başlamış. Şimdiyse Bionem kullanıyorum. Bütün hastalıklı yaprakları kestim. Dünden beri sanki toparlamaya başlamış. Sürgünlerden yeni çıkarttığı yaprakçılar sağlam görünüyor gibi.

Bu aşamada şeker gübresini (evde de var zaten) daha ileride, biraz toparlandığında kullanayım, ne dersiniz.
Name:  S6304364.JPG
Views: 2899
Size:  63.8 KB

Adalet hanım çok teşekkür ederim. Sonbaharı sabırsızlıkla bekleyeceğim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 18:00   #20
Ağaçsever

mcbush's Avatar

Ben dedim,ben dedim değil mi? Bu iş yetişmiş yetmişaltı köke gider.ama benimkiler hala süzgün acıyorum yaaa gözümün önünde ölüyor gibi..Adalet hanım yeni bebeler hayırlı olsun...Zaten bende sonbaharı çok severimSeve seve beklerim

Eski 28-05-2009, 18:19   #21
Ağaçsever

lalecan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
SN Celal Sungur bey sizin söylediğiniz gübre sebzelere verilen gübreden mi? acaba o ise nasıl vermeliyim. ortancamın büyümesi nasıl yakın bir zamanda çiçek açar mı? acba bu da resimleri

Eklenen Resimler

lalecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2009, 18:22   #22
Ağaçsever

lalecan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
ortancalarımı dışarı çıkartsam mı yoksa evde daha mı iyi gelişirler.

lalecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 21:04   #23
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalecan Mesajı Göster
SN Celal Sungur bey sizin söylediğiniz gübre sebzelere verilen gübreden mi? acaba o ise nasıl vermeliyim. ortancamın büyümesi nasıl yakın bir zamanda çiçek açar mı? acba bu da resimleri
Adalet Hanım yorum yapsa daha iyi herhalde. Benim söylediğim gübre granül suni gübre, Azot, fosfor, poasyum oranları birbirine yakın. Zirai ilaçlar satan bir dükkana sorarsanız söylerler. Biofarm'ın organik gübresi de olur. Onun kilosunu da Dikili'de 1 liraya aldım. Çiçeklere 15 günde bir 1 çorba kaşığı biofarm verebileceğimi söyledi seracı.

Eski 28-05-2009, 18:28   #24
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Dışarı, dışarı. Ortancalar açık hava bitkileridir.

Bitkiniz çok iyi gelişmiş. Şöyle az güneş gören bir yere yerleştirdiniz mi yakında çiçeklenirler.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 20:59   #25
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Bunlar da benim ortancalarım. Maviyi dayanamadım Dikili'den 20 liraya aldım. Boyama olmadığı konusunda seracı yemin billah etti, bakalım seneye belli olur.

Eklenen Resimler

Eski 01-06-2009, 13:08   #26
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Bunlar da benim ortancalarım. Maviyi dayanamadım Dikili'den 20 liraya aldım. Boyama olmadığı konusunda seracı yemin billah etti, bakalım seneye belli olur.
Bu mavi değil resmen lacivert
Böylesini ilk defa gördüm, çok güzelmiş

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 18:55   #27
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bu mavi değil resmen lacivert
Böylesini ilk defa gördüm, çok güzelmiş
Seracı, bu yıla kadar sattıklarımız boyamaydı, bu hakiki mavi dedi, Nevsune Hanım'ın dediği gibi bu yıl bu güzelliği yaşamak 20 liraya değer. Hepinizi Dikili'ye bekleriz. Ortanca turuna. (Eskiden Kilis'e giderdik radyo, teyp almak için)

Eski 13-06-2009, 08:41   #28
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
celal beyin mavi ortancaları gerçek renk değil sanırım. dün internette etobur bitki toprağı ararken ortancaların rengini maviye dönüştüren bir gübre gördüm. sizi üzmek istemezdim ama sanırım ortancalarınız verilen bir maddeden dolayı bu mavi renkteler...

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 15:56   #29
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Çiçek cenneti Bayındır'dan aldıklarım

Arkadaşlar,

Ekteki fotograflar Bayındırdan 2 hafta önce aldığım ortancalar. Kırmızılara bayılıyorum. 40 kök kadar ortanca oldu. Arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

selamlar

Aziz FAYDA

Eklenen Resimler

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 22:24   #30
Ağaçsever

sirius50's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2009
mavi ortanca

ortancaların renk durumları topraklarının asitlik ve bazlık durumları ile ilgili olduğunu yabancı bir kaynaktan okumuştum.
benimde 10 adet saksıda yetiştirdiğim ortancalarım var ankara gibi karasal iklimde zor da olsa çok begendiğimden ekimde soğuk seraya kaldırıyorum nisan sonu mayıs başında tekrar terasa alıyorum. ortancaları mavileştirmek için alüminyum sülfat kullanıyorum. yaklaşık bir tatlı kaşığı silme alüminyum sülfatı ya bir litre suda eritip sulama dan sonra saksının altından çıkmayacak kadar veriyorum.
kırmızı renge döndürmek için bir litre suya bir fincan sirke ilave edip bunuda ayni şekilde saksılara veriyorum. eğer herhangi bir işlem yapmazsam pembe renkli çiçekleniyor. benimde mavi olarak aldığım ortancalar sonradan pembeleşmişti bu yöntemle tekrar mavileştiebildim.
demir eksikliği içinde demir sülfat çözeltii hazırlayarak veriyorum.bundanda iyi sonuçlar aldım.

sirius50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026