View Single Post
Eski 10-05-2010, 14:18   #660
zeynep dila
Ağaç Dostu

zeynep dila's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2010
üç yıldır deli gibi nerede bir ortanca görsem alıyorum.Bu çiçeğe o kadar hayranım ki ortanca ile yatıp ortanca ile kalkıyorum diyebilirim.Ama her zaman aynı kötü sona ulaşıyorum.Evimin bahçesine alıp getirdiğim o güzelim rengarenk ortancalar aradan kısa bir süre geçince yapraklarının uçlarından kurumaya başlıyor yerine gelen yeni yapraklarda bir iki gün sonra aynı akibete uğruyor.Ortancalarım için bilen bilmeyen herkese birşeyler soruyorum.Denemediğim hiçbirşey kalmadı:mantar ilacı saçı kıbrısı,kara boya coşturan,çam gübresi vb.Akla gelebilecek herşeyi yapıyorum.Çelik olarak yetiştirmeye kalktıklarımdaki başarısızlığımı hiç hesaba bile katmıyorum.Başkasının bahçesinde duran koca saksılardaki ortancayı benim eve getiriyorum,çiçekçiden tomurcukları üzerinde olan çiçekli çiçeksiz ne kadar alabilirsem alıyorum ama sonuç aynı.Bandırma'da kimin ortancası varsa her şartta oluyor güneş,rüzgar,gölge farketmiyor ama bana geldikleri anda hep aynı son.Özel toprak,özel su daha ne yapabilirim ki benimde ortancalarım yaşasın diye.Kimse bana inanamıyor.Bu kadar kolay yetişebilen bir çiçeğe bunca çabadan sonra hala kavuşamamış olmama ben de akıl erdiremiyorum:Gölgeye koyuyorum olmuyor,rüzgara çıkarıyorum hiç olmuyor.Eğer şimdiye kadar elime geçen ortancalar yaşasaydı abartısız bir tır dolusu olurdu.Saksıda olanıda bahçeye dikileni de hepsi yapraklarından başlıyarak kuruyor.Bana öneride bulunacak birileri çıkarsa çok sevinirim.Çok şey mi istiyorum.Sadece bu doğa harikasına sahip olmak.teşekkürler.

Düzenleyen zeynep dila : 10-05-2010 saat 14:23 Neden: noktalama işareti eksikliği
zeynep dila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön