![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
Yerde yetiştirme şansım yok Zafer Bey ama yine de onlar çok güzeller... İyi ki de öyleler, değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Herkese merhaba, yakın bir zamanda saksı olarak elime geçen ve henüz toprakla buluşturamadığım ortancamdan 1 hafta uzaklaşmak zorunda kaldım. Geri döndüğümde yaprakları tamamen kup kuru olmuştu. (Pörsüme değil, dokununca ufalanıyor) Bu manzara karşısında çok üzüldüm, acaba bu çiçeği nasıl eski sağlığına kavuşturabilirim. Şu aşamada ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
İşte benim ortancalar... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaçsever
|
Toprak tamamen kurumamış ama yaprakları tamamen kurumuştu. Sulamaya devam ediyorum, ama yeni yaprak hiç..... --- Şimdi kontrol ettim yeni sürgün vermiş, çok sevindirici ![]() Düzenleyen biyologist : 18-07-2012 saat 12:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Bence ümidini kesmeyin.Bakın tamamen kuru dallardan fışkıran yeni dal yaprak ve tomurcuklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim, bahçeye almayı düşünüyorum, nasıl olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki yeri hazırsa neden olmasın ki. Zaten bitkiniz köklü bir bitki, bahçe toprağına geçirdikten sonra boyunca düzenli olarak sulamayı ihmal etmeyiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
|
Sn. biyologist, Fotoğrafta görülen ve dile getirmek istediğim bir noktayı da belirtmeden geçmek istemedim. Belki bir şekilde dikkatinizden kaçmış ya da üzerinde durulmamış olabilir ama bitkinizin dallarını budarken veya kırılmış olsa dahi fotoğrafta görüldüğü üzere tırtıklı veya çatlak bir şekilde bırakmayınız. Her zaman keskin ve steril bir budama makası ile temiz ve pürüzsüz bir budama gerçekleştiriniz ki aksi halde çeşitli hastalık ve zararlı oluşumlarına davetiye çıkaran bir yuva haline gelmesin budadığınız kısım. Her tür bitki için bu doğrultuda budama veya kuru dalları temizleme, çiçek başlarını alma v.s gibi işlemleri yaparsanız sağlıklı gelişmelerine de yardımcı olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Bence daha bahçeye almayın saksıda biraz kendini toparlasın.Baharda alırsınız. Bu da bugün çektiğim ortancanın son hali. Ve ben bunu seradan daha alalı 1 ay kadar oldu."Kışı dışarda atlattıysa artık birşey olmaz bu ortancaya" dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharı beklemekte yarar var, dikerken toprağı dağılırsa zarar görebilir, havalar çok sıcak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Ağaçsever
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Muhteşem görünüyorlar yine de sevgili Ardabora ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıda susuz bırakmazsanız, biraz da gölgeye alırsanız kışa kadar dayanır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
ne kadar güzel!
Çok beğendim elinize sağlık ne kadar güzel olmuş. Ama nasıl yaptığınızı anlamadım. Ben de denemek isterim. Varak boya dediğiniz şeyi, ortanca çiçeğine sprey gibi sıktınız mı? Ayrıca diğer sarmaşık nasıl öyle yeşil kaldı? ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Yeni Üye
|
Selamlar ardabora, maşallah ortancalarınız çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Bahçemizdeki ortancalar neredeyse geçmek üzere ve son renklerinde görünüyorken bu kadar canlı görünmeleri harika. En arka sıradaki kırmızılarada hayran kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir ortanca, satışı olsa seralarda ne güzel olurdu. Bahçelerimiz de yeni bir renk ![]() NEW! Hydrangea macrophylla Everlasting™ Amethyst<font color="RED">Fall Shipped</font> - White Flower Farm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten çok güzeller. Şöyle bir düşünüyorum da, eğer linkini verdiğiniz sitedeki ortancalar her yerde olsalardı, ama klasik pembelerden az bulunsaydı, bu sefer de pembenin peşine düşer, ah... of... eder dururduk. Bir şey ne kadar az bulunuyorsa o kadar değerlidir demek ki. Bizim gözümüz ne renge ne türe doyar, zamanında tek bir clematisim olsun diye gece uykularım kaçardı, şimdi şundan da olsun bundan da yok diye araştırıp duruyorum. Söz konusu bitki olunca doyma merkezi dumura uğruyor sanki ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2012
|
iyigünler. ortancaları neden sadece torf a dikemiyoruz. torf a dikip azar azar gübre versek olur mu? teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili elmaa, hoş geldiniz. Ortancalar her ne kadar saksılarda da olur ise de, aslında yer bitkisidir. Suyu çok severler. Torfu kurumadan muhafaza etmek çok zordur, Mersin sıcaklarında bir gün sulamayı unutsanız torf kurur, kuruyan torfu eski haline döndürmek zaman alır. Bitkiniz ihtiyacı olan suyu alamadığı için sağlıklı gelişemez. Ortanca dikecekseniz, en azından %50 torf+bahçe toprağı ile karıştırın, hatta biraz da dere kumu ilave edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2012
|
teşekkürler adalet hanım. bitkileri ve çiçekleri çok seviyorum, bahçem olmadığı için balkonumda uğraşıyorum. bugün aldım ortancamı ve bu forumları okuyarak karışık bir toprağa diktim. umarım olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
Hydrangea macrophylla 'Endless Summer' türünü yazın ikinci defa çiçeklenen bir tür denmesinden etkilenerek almıştım. Gerçekten de öyle oluyor. Yaz başında açan çiçekleri uzun süre rengini korudu, sonra soluk yeşile döndüler, şimdilerde tekrar kızarıyorlar. Bu arada şu an tekrar üzeri tomurcuk doldu. ![]() Yaz başında açan çiçeklerin şu anki hali: ![]() Yeni tomurcuklar: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|