Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı
Sn. biyologist,
Fotoğrafta görülen ve dile getirmek istediğim bir noktayı da belirtmeden geçmek istemedim. Belki bir şekilde dikkatinizden kaçmış ya da üzerinde durulmamış olabilir ama bitkinizin dallarını budarken veya kırılmış olsa dahi fotoğrafta görüldüğü üzere tırtıklı veya çatlak bir şekilde bırakmayınız. Her zaman keskin ve steril bir budama makası ile temiz ve pürüzsüz bir budama gerçekleştiriniz ki aksi halde çeşitli hastalık ve zararlı oluşumlarına davetiye çıkaran bir yuva haline gelmesin budadığınız kısım.
Her tür bitki için bu doğrultuda budama veya kuru dalları temizleme, çiçek başlarını alma v.s gibi işlemleri yaparsanız sağlıklı gelişmelerine de yardımcı olursunuz.
|
Öncelikle size çok bu güzel uyarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum, bundan sonra daha dikkatli olacağım bu konuda. Elimde şu an keskin bir budama makası yok, aldıklarım da zamanla köreliyorlar, çok mu kalitesiz anlamıyorum..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul
Bence daha bahçeye almayın saksıda biraz kendini toparlasın.Baharda alırsınız.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Sonbaharı beklemekte yarar var, dikerken toprağı dağılırsa zarar görebilir, havalar çok sıcak.
|
Bahardan kastınız sonbahar mı tam anlayamadım, zannedersem sıcak günleri bir nebze olsun geride bıraktıktan sonra alın diyorsunuz. Ama saksıda çok sağlıklı geliştiğini söyleyemem, boyu da bayağı yüksek, ama yüksek olan dallar kurumuş, onları biraz kısaltsam nasıl olur? Onun için de sonbahar uygun mudur? Çok teşekkürler..