24-05-2009, 12:40
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
|
Alıntı:
- Mavi için bitkinin alüminyum alması gerekiyor. Toprağına alüminyum ekliyoruz ve de alüminyum emilimini kolaylaştırmak için pH'ı düşürüyoruz.
- Pembe için bitkinin alüminyum almaması gerekiyor. Topraktan alüminyum çıkartamayacağımız için, pH'ı yükselterek ve de fosfor ekleyerek alüminyum emilimini azaltıyoruz.
|
Sayın Gilan, anladığım kadar toprağa fosfor ekleyerek, aliminyum emilimini azaltıp bitkiyi pembeleştiriyoruz, peki mavi için aliminyum sulfat dışında ne ekleyebiliyoruz, ben aliminyum sulfat bulamadım, hazır satılanlar da 30-50 tl. civarında.
Elimde Map gübrem var, ben bundan vermeyi düşünüyordum.
Sevgili mcbush, Mehtaperdem, Celal bey, Limon, Hozat, Turuncuhis, Allah söyletiyor size herhalde, eh artık yetmişaltı(76)kök ortanca yetiştirmekte üzerime farz oldu 
|
|
|