![]() |
|
![]() |
#11 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Hosseda, Akşam biraz inceledim ve nihayet yazma fırsatı buluyorum. Linkini verdiğiniz malzemenin ısı iletkenlik değeri 0,035 W/mK. Buna karşın; Cam yünü 0,04 Taş yünü 0,04 XPS 0,029 Poliüretan 0,035 Mantar Levha (iyi kalitesi) 0,04 Bir malzemenin ısı yalıtım malzemesi sayılabilmesi için ısı iletkenliğinin 0,06'dan küçük olması gerekiyor. Bu durumda bahsettiğiniz malzeme de bir ısı yalıtım malzemesi. Yukarıdaki listeye bakarsak cam yününden ve poliüretandan çok az daha iyi, buna karşın XPS'den daha kötü. Ürünün tanıtımında 27 tane madde sıralamışlar. Alıntı:
Bana göre tipik bir pazarlama yanılsatması. Ürünün değerlerine bakılırsa ve kalınlıklar açısından mukayese edilirse, en iyi ısı iletkenlik değerine sahip olan 3cm kalınlığındaki XPS ile aynı değeri elde etmek için bu malzemeden 3,5cm gibi bir kalınlık sağlamalısınız. 4cm poliüretana eşdeğer izolasyon için de yine 4 cm gibi bir kalınlık gerekiyor. Dolayısıyla bu malzeme başka malzemelere göre çok farklı bir ısı izolasyon değeri sağlamıyor. Bu durumda terasınıza olabildiğince kalın bir uygulama yapmanız gerekiyor. Maliyet ve işçiliği buna göre mukayese etmek lazım. Alternatif olarak, özellikle kışın daha faydalı olmak üzere, bu malzemeyi içerden tavanınıza sıva gibi uygulamayı önerebilirim. Böylece oda içinde ısınan havanın beton tavanı ısıtmasını azaltmış olursunuz. İnce kaplama için yukarıdan yapılacak bir uygulamaya göre size daha fazla getiri sağlar. Fakat yazın aynı etkiyi vermeyecektir. Toplam değer açısından teras zeminini uygun ve yeterli kalınlıktaki malzeme ile kaplamanız tabii ki en iyisi. Düzenleyen MeyveliTepe : 26-01-2012 saat 15:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|