Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Sayın ustun inci,
Evimizde sadece kalorifer boruları döşeli, istenildiğinde radyatörlerin montajı yapılacak borulara ve banyoda yer alan ana girişe bağlanacak bir ısı üreticisi ile ev kaloriferli duruma geçmiş olacak.
Makul çözüm elektrikli kombi gibi... Zaman saatli bir kombinin istenilen günde devreye girmesi ile evin soğuk havası kırılacak, şömine ile de ısınma tamamlanacak.
|
Sayın Hoşseda, mesajınızı biraz kısalttım, umarım bozmamışımdır. Ben de ısıtma işimi sizin gibi aşamadan geçerek, tamamladım. Sanıyorum ki zemin döşemelerini de yaptırmışsınızdır. Bu nedenle yerden ısıtma borularını döşetmek, zahmetli ve masraflı olur. Bendeki ısı pompası, radyatörden ısıtma için yeterli oluyor ama, aman, aman, kemiklerimi ısıtamıyor. Bu nedenle, yerden ısıtma boruları döşenmediği zaman, ısı pompasını tavsiye edemiyorum. Bu tecrübe gösteriyorki, evin projesi hazırlanırken, iyi bir ısıtma projesine ihtiyaç varmış.
Elektrikli kombi ile ilgili olarak da, ilk kurulum maliyeti düşük sayılır. Ancak, İzmir'de, Olimpiyat köy de bir kaç arkadaşım, Fuel oil pahalı diye, elektrikli kombi takdırdılar. Fakat elektrik faturaları, aylık 700-800 TL.gibi geldiği için kullanamadılar. Tabi onlar sürekli oturuyorlar. Bilginize,