Bu sabah gazetede büyük bir ilan okudum. Şu anda ilanda ismi geçen üreticinin internet sahifesini incelemekteyim. Ürün reklamda bahsedilen güçte ise kimsenin tecrit sorunu kalmayacak demektir. Anlaşıldığı üzre, su yalıtımı için sürülerek uygulanan ürünlerin aynısı ve 2 mm lik tabaka halinde satıha sürülen bu ürün ile 4 cm lik poliüretan kaplamaların yaptığı işi yapacağı iddia edilmekte.
Kış başında teras çatıya su izolasyonunu tekrarladım. 20 litrelik tenekedeki ürünü büyük rulo ile sürüp geçiyorsunuz. Bir gün sonrada aynı işlemi şaşırtmalı dedikleri gibi ters yönde uyguladınızmı işlem tamamlanmış oluyor ve de son derece başarılı, damla sızıntı olmuyor, çatıda eğim de olduğu için tüm su yere borulardan iniyor. Şimdi bu ürün gerçekse yaşadık. İki günde tecrit sorunumuzda kalmayacak. Ben sprey poliüretan ile çatıya 3-4 cm. lik bir kaplama için araştırma yapmıştım. Kış geçince henüz çok yaygınlaşmamış olan bu işlemi yaptırmayı planlarken bu gelişme pek sevindirdi. ( Sadece İstanbul ve Ankara firmalarının yaptığı, bu iş için özel imal edilmiş kamyonların gelerek yapılacağını söylemişlerdi).
Ama 2 mm kalınlığında sürülecek hangi madde 4 cm kalınlığındaki tecrit maddesinin yaptığı işi yapabilecek onu tahayyül edememekteyim henüz.
|