View Single Post
Eski 03-01-2012, 12:32   #162
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Aslında, ısıtma işini iki ayrı sistem olarak düşünmek gerekir.

Biri, evi ısıtma düzeneği. Yani kalorifer sistemi. Kapalı devre bir su dolaşım sisteminden ibaret. Tercihan ve uygulanma şansı varsa yerden ısıtma olmalı. Bu su dolaşım sisteminin iki ucu bir tankta buluşmalı. Diyelim ki yarım tonluk bir tank. İçinde bir ya da iki serpantin de olursa daha iyi. Bu tanklar, içindeki suda depolanmış ısıyı oldukça uzun bir süre kaybetmezler.

Bir an için bu tankın içinin sıcak su dolu olduğunu var sayalım. Evinizdeki bir termostat küçük bir pompaya kumanda ederek eviniz serinlediğinde pompayı çalıştırıp kalorifer sisteminde tanktaki sıcak suyu dolaştırmaya başlıyor, ve eviniz ısınıyor.

Diğeri, tanktaki su kalorifer sisteminde dolaştıkça, suda depolanmış ısı enerjisi evinize taşınmış oluyor. Dolayısıyla tanktaki suyun ısısı azalıyor. Bu ısıyı yerine koymanız, yani tankı ısıtmanız lazım. Bu noktada esneksiniz. Tankı ısıtmak için birden fazla yol var. Birini veya birden fazla metodu aynı anda uygulayabilirsiniz.

Tanktaki suyu ısıtabilmek için doğal olarak başka enerji kaynaklarına ihtiyacınız var. Bunlar neler olabilir? Isı pompası, güneş, rüzgar, resistans, odun yakarak ısıtma, fosil yakıt yakarak ısıtma vs.vs. Duruma, koşullara ve imkanlara göre hepsi olabilir.

Bir de, evinizi nasıl ısıtırsanız ısıtın, izolasyonunuz fazlasıyla iyi olsun, temel altını unutmayın

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön