![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saolun sevgili Herbaryum , bu bitkiyi nasıl üretebilirim , bir dalını kırdım ve şimdi suda duruyor ?
|
Sn Volare
Hosta Blue Mouse Ears |
Alıntı:
Buraya bir göz atın. |
1 Eklenti(ler)
Van Gölü Havzası Sanal Herbaryumunda sarı renklisini Lotus corniculatus L. olarak buldum.
Bu renk de aynı adla mı anılıyor?Teşekkürler Eklenti 76214 |
teşekkür ederim..
|
1 Eklenti(ler)
Bir de yolda gördüğüm, bakımsız ama çiçeğinin çok güzel olduğu anlaşılan bu ağacın adını öğrenmek istiyorum.
Eklenti 76219 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mbilen Kırda rastladığım ve çiçek formları çok güzel olan çiçek formları ballıbaba bitkisi formları kadar olan bu çiçekçiği tanımak istedim..Fotograflarını ekliyorum.. Prasium majus a benziyor. Alıntı:
|
Lamiaceae=Labiatae
|
Teşekkür ederim...
|
çiçeği begonvile benziyor ama Ankara da gördüyseniz o olamaz
|
Hosta
Alıntı:
Sn .farezya , çok çeşidi varmış;) ,teşekkürler . |
Bauhinia variegata Orkide ağacı
Alıntı:
Bauhinia variegata Orkide ağacı |
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Geçen sene aldığım çiçeklerden birinin köküne yapışmış şekilde yapraksız bir ağaccık vardı ,atmaya kıyamadım ve ektim. Bu bitkinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Önceleri ıhlamur olduğunu düşünmüştüm. |
Jineop
Fındık mı acaba? Duta da benziyor.:( |
bu doğada bulunan yonca çeşitlerinden biri.tam ismini hatırlamıyorum ama görsellerden bulabilirsiniz.
|
Sevgili Balıkçı
İkisi de değil. Yaprakları küçük ,yukarıya doğru büyüyen formda. |
Çok güzel bir ağaç
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar resimlerde çok iyi çıkmamış ama çok güzel çiçekli bir ağaç resimdeki çiçekli ağacın adını bilen varsa lütfen söylesin ve nerden bulabilirim
|
4 Eklenti(ler)
Bu iki çiçeğin türleri nedir?(Resimleri cep telefonundan çekmek zorunda kaldım)
|
Üstteki Mine, alattaki Kına çiçeği bence.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...imageuser=8123 http://www.agaclar.net/galeri/showim...&searchid=9919 |
Cydonia japonica efendim. Japon ayvası olarak da bilinir.
|
Alıntı:
|
Merhaba
resim çekemiyorum ama istanbul'da yol kenarlarında kazayaklarının yanına ekilen, onlarla aynı renkte çiçeklere sahip ama hem yaprakları hem çiçekleri daha minik bir örtücü daha var. Bu da kazayağı ailesinden midir? Çok kuru toprakta yaşayabiliyorlar ve müthiş kuvvetli kökleri var (nasıl bildiğimi bir bana sorun :) ) Daha önce verilen resimlere baktım ve makas otu da denilen tür olmadığına eminim. Nedir bu tür fikri olan var mı? EKLEME: Tamam bilgiyi yine ağaçlar.net galerisini kurcalarken buldum, benimki acemhalısı denilen esembryanthemum hispidum türü imiş.. :) bakalım saksıda yetişecek mi.. http://www.desert-tropicals.com/Plan...m_hispidum.jpg |
Saksıda yetiştirebilirsiniz. Dikdörtgen saksıları deneyin. Yayılıp, sarkacaktır.
|
1 Eklenti(ler)
Mis kokulu bu ağaççık murraya paniculata mıdır? Evimin yakınında çok miktarda var, sadece yılda 1 kere çiçekleniyor, kimi yerde bodur ağaççık kimi yerde çalı formunda.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025