![]() |
Teşekkürler Herbaryum, google'da isimle arayınca, pittosporum olduğu anlaşılıyor. Ben de burnumun dibinde murraya varmış da ben mi farkında değilim diye hayıflanıyordum :)
|
sanırım mine hanım yardımcı olur bu konularda
|
Eskiden sevgili herbaryum galeriyede bakar ve bana yardımcı olurdu. İşleri çok yoğun galiba ki sayın Tuğrul beyin yazılarını eklediğim resimlerin altında göremiyorum.
|
Alıntı:
Baktık resim göremedik , merak ettik nerdeler ? |
Orçun45 eklediği fotoğraflardan 3 ve 4ün kına çiçeği olduğuna emin misiniz?...Bana sanki horoz ibiği gibi geldi ama..:o
|
Alıntı:
tesekurler , 2008 yilinin hostasi ilan edilmis , meger bilmeden ne satinalmisim .:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
lyreleaf sage olabilirmi? |
3 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir bilen varmı acaba ? Köydeki bahçemizde her sene çıkıyor. Şekli incire benzeyen bir meyve oluşturuyor çiçekleri.
|
Aristolochia sp.
|
Merhaba
Benim 5307 nolu mesajdaki ağacımı tanıyan olmadı mı acaba? SDC10490.jpg (72.4 KB, 62 views) bilinmeyen.jpg (16.3 KB, 58 views) |
Dut veya dutun akrabası galiba :)
|
Teşekkür ederim.
|
Seyyar satıcıdan...
5 Eklenti(ler)
Herkese selamlar...Çarşıda dolaşırken el arabasıyla seyyar olarak satış yapan bir amcadan bu bitkiyi aldım.Bana bodur meyveli hindistan cevizi diye verdi, pek inanmadım ama görünümü çok hoşuma gitti.Acaba aşağıdaki bu bitkinin adı ne?
|
Alıntı:
|
(Bu bitkinin yaprakları biraz kalın ve rengi açık yeşil)
Sayın herbaryum hızlı cevabınız için teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Myristicaceae familyasından; Anavatanı Molük olan, diğer sıcak bölgelerde de yetiştirilen, 16 - 18 m yüksekliğinde bir ağaç ve onun meyvesidir. Görünüş itibariyle Portakal ağacına benzer. Tohumları beyazımsı kül halinde ve yuvarlaktır. Kabuğu soyulmuş halde satılır. İçeriğinde uçucu bir yağ vardır. Faydası : Vücudu kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Kalp ve sindirim ilaçları yapmakta kullanılır. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Daha önceden sormuş olduğum soğanlar çiçeklendi. Sanırım "akyıldız". |
4 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin adları nelerdir acaba? Son iki fotoğraftaki bitki bir sarmaşık ve kökleri çok güçlü olduğundan, çok yıllık diye tahmin ediyorum..
|
Alıntı:
3-4.Calystegia sp. Orrman Sarmaşığı |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkürler Sayın herbaryum.
Birkaç bitki daha sormak istiyorum. Bu kırmızı yapraklı çalı, şimdiye kadar görmediğim çok güzel çiçekler açmış. Bir tanecik kırmızı meyvesi ise kış boyu kopmadan dalında durdu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
kameliya diye alacaktım . Meğer Vibirnum licidum adında bir bitkiymiş . Fiyatı 5 T.L.Biliyorsunuz ki kameliyayı 20 T.L.'nin altında bir fiyata kimse satmıyor;) |
Sayın Herbaryum
Özür dilerim ben tabi ki önemli ayrıntıları göremiyorum.Acemiliğime verin lütfen. Saygılar |
Tekrar teşekkürler. Daha önce net bir cevap alamadığım bu çok güzel kokulu çiçeğin adı nedir acaba? Baygın ve baskın bir kokusu var.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1241207312 http://www.agaclar.net/forum/attachm...73121241207312 |
Alıntı:
|
Sanırım değil, Trifolium medium'un yeşil yapraklarının şekli bunlardan farklı..
|
bilgileri paylaşmanız çok güzel oluyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025