![]() |
Bunlar bir çeşit domates mi yoksa bir çeşit patlıcan mı? İkisine de çok benziyor ama isim olarak Litchitomate bana domatesi çağrıştırdı. Çok ilginç.
|
Alıntı:
SOLANACEAE FAMİLYASI Solanum lycopersicum - domates Solanum melongena - patlıcan Solanum tuberosum - patates Solanum muricatum - pepino Solanum quitoense - naranjilla Solanum sisymbrifolium'u ben yetiştiriyorum tadı domatesten tamamen farklı, hafif ekşimsi bir tadı var, içi küçük çekirdek dolu. Ben bu meyveye dikenli domates ismini taktım. İlginç gelebilecek bir örnek daha; ağaç hatmi ile bamya da akraba Hibiscus syriacus - ağaç hatmi Hibiscus esculentus - bamya |
Adı nedir ?
3 Eklenti(ler)
Pek çoğumuzun gördüğü bir salon bitkisi,ancak çiçek açtığını ilk kez gördüm.Sizler de görün istedim.Adı nedir acaba ?
|
Bildiğim kadarıyla 'Calathea rufibarba' Ama inanın çiçek açtığını ilk kez görüyorum.
|
Siz asil arkadaşımı görecektiniz, 'çiçeklerim çiçeklerim dersin bak ben bunu açtırdım' diye, çiçeğiyle gurur duyuyordu....
|
Dükkanımda calathea türlerini satıyorum.Bakalım benimkiler de çiçeklenecek mi?
|
Gerçekten çok ilginç.Ben de hiç görmemiştim.Bir zamanlar bende vardı bu çiçekten, ama çiçek çokluğundan işyerindeki arkadaşlara vermiştim.Şimdi peşine düşeyim bari.
|
Alıntı:
|
Vildan hanım gerçekten çok güzel çiçeklenmişler, harika, tebrik ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl Şubat ayında bir arkadaşımın tek bir fide olarak verdiği bir çiçek; yaz boyunca, tamamen kurumadan öylesine uyudu.Tohumları Şabboy tohumu gibi ama daha ince bir kapsül içerisinde. Şimdi yeniden, ama yayılarak çiçeklenmeye başladı. Bu çiçeğin adını bilen var mı? Çiçekleri Yalınkat Şabboy gibi ama kokusu yok.
|
Alıntı:
|
Bende Şabboy'da var. Onun yaprakları ile karşılaştırdığımda bunun yaprakları oldukça farklı. Kokusuna gelince kesinlikle ne renk olursa olsun (Bende pembe ,mor, menekşe şabboylar var bu yıl yine aldım ama ne renk olduklarını bilmiyorum) Şabboylar gibi kokmuyor. Tohumları da incecik bir çöp gibi.
Bana göre; eğer çeşit çeşit Şabboy varsa bunlar da bir çeşit Şabboy. Herhalde özel bir ismi var diye düşünüyorum. |
Buket hanım ben Erysimum cheiri (Brassicaceae)'ye benzettim.
|
Evet sayın herbaryum bu isme gör google'da arama yaptığımda ta kendisiyle karşılaştım. Teşekkürler...
|
İyice okuduğumda soframız'ın dediği gibi bir çeşit Şabboy olduğunu da gördüm.
|
yucca
|
bu ağaç-çiçek adı nedir yardım lütfen.
[IMG]http://img180.imageshack.us/img180/9956/imag0324et4.jpg[/IMG]
Ben bunu bonsai ye çevirdim ama ismini unuttum.resilerini koyucam siteye hangi isim altında red\...... sı mesela açacağım yardım ederseniz sevinirim. |
Jasminum fruticans'a benzettim.
|
Teşekkür ederim.herbaryum
|
|
Guzmania
|
2348'deki çiçeğe biz, yabani şebboy derdik.
Çocukluğumuzda, taş duvarların aralarından çıkar, sarı sarı açardı, kokusu olmayan bir şebboy:( Artık pek taş duvar da kalmadığı için garipler, kaybolanlar kervanına katıldılar galiba. |
Alıntı:
|
Sn Balıkçı, bendekiler bu yıl çok güzel çiçeklendiler, çiçekleri geçip tohuma kaçtıklarında size tohumlarından gönderebilirim. İster misiniz?
|
Alıntı:
Jasminum nudiflorum |
Bu çiçekten bende var. Geçen yıl almıştım; üzeri çiçek doluydu. Bu kış pamuklu bit istilasına uğradı. Şimdi temiz, ama çok güç kaybetti. Ne zaman çiçeklenir acaba sayın Gürbüz?
|
Buket Hanım , teşekkür ederim.
Kokulu olmayan çiçekleri pek... sevmiyorum.:( |
Sayın yukka, Bu ilk baharda çiçeklenir, soğuktan etkilenmez, sarı kokusuz çiçekler açar, sarkık olarakta kullanabilirsiniz. (Sarı yasemin de denilir.)
|
Bendeki beyaz ve kokulu çiçek açıyor. Aynı yasemin değil demek ki ...
|
Alıntı:
Sayın Gürbüz, bendeki yasemin geçen kış çiçek doluydu. Bütün yazı çiçeksiz geçirdi. Bu kış çiçeklenir mi? Teşekkürler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025