![]() |
Dalarının rengi yeşilmi, köşelimi?
|
Resimdeki bitkinin adını bilen varmı ???
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Doğada kayaların arasında resimdeki bitkiyi görüp cok begendım adını cok merak edıyorum... bilen varmı?? Teşekkürler.... |
Daphne sp. (Thymelaeaceae) Yalancı Defne
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cep telefonuyla çektim, net değil. Yeni sürgünler bunlar. Dallar yeşil; ama köşeli değil. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
[QUOTE=achilias;20358]Arkadaşlar bu bitkilerin isimleri ve bakımları hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İsimlerini bilkmediğim için bakımlarında zorlanıyorum...
01 schefflera 02 syngonium 03 telgraf çiçeği derlerdi latincesini bilmiyorum 04 çin gülüne benziyor 05 spathiphyllum 06 dieffenbachia |
Alıntı:
|
Sn. Tayffun
|
Sn. Tayffun
İresine isimli çiçeğinizi hangi alış veriş merkezinden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Çok güzel görünüyor hemen bende birtane almak isterim.:rolleyes: |
Alıntı:
|
Üyelerimizden bu başlıkta bakım veya yetiştirme bilgisi sormamalarını rica edeceğiz. Başlıkta sadece bitki teşhis ediyoruz.
|
Bu bitkinin gerçek adı ne acaba?
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiye biz süs çimi diyoruz ve bahçe sınırlarını belirlemek için dikiyoruz. Şu anda mavi boncuk gibi tohum verdi. Şimdiye kadar tohumdan yetiştiğini hiç görmedim, fideleyerek çoğaltıyoruz.
|
Ophiopogon sp. Osmanlı çimi deniliyor. Ama hangi türü olduğunu bilmiyorum.
Ophiopogon clarkei(Mondo Çimi) Ophiopogon jaburan (Zambak Çimi) Ophiopogon planiscapus (Büyük Mondo Çimi) Ophiopogon japonicus (Osmanlı Çimi) Sonuncusu olma ihtimali çok yüksek. Türkiye'de en çok bu yaygın. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...japonicus1.jpg Ophiopogon japonicus |
Botanik adını bilmiyorum ama E.Ü. Botanik Bahçesinde görmüştüm.Arap çimi olduğunu söylemişlerdi.Tohumlarının maviliği çok güzel.Çiçeği nasıl görmedim
|
Aman allahım! O mavi boncuklarda ne öyle?
|
Benimde çok hoşuma gidiyor, resimde görünenden daha parlak ve güzel tohumlar. İlk gördüğümde boncuk sanmıştım.
http://img206.imageshack.us/img206/1953/iek026bu0.jpg |
Bu harika çiçekler Ayder yaylasında, geçen yaz yeğenim çekmiş fotoğrafını. Mavi çiçeklere bayılırım.
http://img177.imageshack.us/img177/9...ket2371ql8.jpg |
Arkadaşlar fotoğraftaki çiçeğin soğanını lale diye aldım.Ama yapraklar ççıktıkca içime bir kuşku düştü.Acaba lale mi bu?
Bu arada Sn zeonka mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.İresine yi bir arkadaşımdan alıp çeliklemiştim. Ama yazın armadanın önünde oldukça fazla dikilmişlerdi. |
Düzeltme ve yeni resim.
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar önceki mesajımda bahsettiğim(lale) resimi yolluyorum.
İkinci resimdekini de bir arkadaşım Antalya'dan begonvil çeliklerinin yanında gönderdi ama ne çeliği olduğunu bilemiyorum.Yardım eden olur mu acaba? |
Soldakiler laleden çok nergis e benziyor sanki.
|
Alttakiler plumeria olabilir mi?Fotoğraf net değil ama.
Üsttekiler için birşey söyleyemeyeceğim.Aynısından Koçtaş'ta gördüm,"lale" yazıyordu ama benim şimdiye kadar gördüğüm lalelere hiç benzemiyordu.Bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm.Bir de çiçeğini göseydik.Belki yeni bir türdür. |
Soldakiler, iris yaprakları ile çok benziyor ama daha yakın bir fotoğraf gerek sanırım.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, evime yeni çiçekler geldi fakat isimleri ve bakımları hakkında bir bilgim yok. En azından isimlerini öğrenebilirsem. Bakımları için araştırma yapabileceğim.
|
1 Eklenti(ler)
..ve bir de bu
|
2. resimdeki bitki kalanchoe(kalonşo), 3. resimdeki ise dracena margarita(kardeş kanı) dediğimiz türler sanırım. Son resimdeki de bir tür sukulent olmalı. Hocalarımız daha detaylı yarımda bulunacaklardır.
Sevgiler ;) |
1 resimdeki fesleğen sanki.
|
Birinci resimdeki küpe çiçeği.
|
Ben de fesleğene benzettim.
|
Bence de küpe
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025