![]() |
Alıntı:
Soruma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Cevap alacağimdan artık ümidimi kesmişken yanıtınızı gördüm ve çok sevindim. Artık bitkimin adını biliyorum.. gerekli araştırmalarımı yapabilirim. Esen kalın.. |
Fesleğen mi ?
Alıntı:
|
gxly selamlar,
Karşıyaka çiçek festivalinde bizimde çok beğenerek aldığımız bu çiçeğin adının BAHÇE AÇELYASI olduğunu çiçekçi söylemişti. Latince adını bilmiyorum,ancak çok yıllık olduğunu ve kışa doğru 15-20 cm.den budanarak bir dahaki seneye tekrar çiçekleneceğini de ilave etmişti. |
Alıntı:
Çok güzel güle güle büyütün. Ama sorunuz nedir? Anlayamadım. Saygılar. |
STEEP:
Balkonda saksıda biber fidesi yetiştirmeye çalışıyorum bundan 2 ay kadar önce saksıdan garip bitkiler yükselmeye başladı son hallerini resim olarak ekledim resimde görünen rengi açık olannın çiçek gibi seyleri dökülmeye başladı ve kurumaya başladı.Acaba soğanlı bir bitkimi yararı varmı bilmek istiyorum.yoksa söküp atmalımıyım.şimdiden teşekkürler Bu bitkiyi gördüm daha önce soğanlı bir bitki olmadığını hatırlıyorum çok fazla kökü de yoktu sanırım ama fesleğen olmadığını söyleyebilirim :rolleyes: |
Sevgili gxyl,
18/05/2007 tarih 126 nolu mesajınızda, isimlerini sorduğunuz,pazar gezinizden almış olduğunuz resimdeki çiçekleriniz için cevap yazmıştım. Bir yanlışlık mı oldu acaba... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
455 deki 1.resimEichhornia crassipes/water hyacinth miş.
|
|
Geçen gün annem gelmiş bize adını sorduğum bitkiyi saksıda görünce bu kır otunu ne tutuyorsunuz burda toprağın gücünü alıyor demiş sökmüş atmış.Anlıyacağınız ne olduğunu öğrenmeye gerek kalmadı.Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
|
pis kokulu
2 Eklenti(ler)
Yol kenarında resmini çektiğim bu bitki nedir, ne işe yarar. Çiçeğinin kokusu berbat. ben kokladım ama sizler koklamayın tavsiye etmem.
|
Aybala;
Bu bitki kısmet ağacı(Clerodendron trichotomum) süs bitkileri,sarılıcılar ve çalılar bölümünde var.Cerrahpaşa hastahanesinin bahçesinden topladığım tohumlarını ekmiştim,üç minik fidem var. |
ALINTI-------
YILAN YASTIĞI ( Arum maculatum ) / Apocinaceae Diğer İsimleri : Danayağı, Yılanfidanı, Yılanekmeği, Filkulağı. Bilinen Bileşimi : Bitki alkaloide benzer madde aronin, konisin, saponinler, nişasta, yağlı maddeler vs. ihtiva eder Özellilleri : Sinirsel ve psikolojik sakinleştirici, tansiyon düşürücü, sakinleştirici, bağırsak hareketlerini artırıcı. Önerilen Hastalıklar : Basur, öksürük, sıtma, mesanede veya böbreklerde oluşan taş veya kum, mide ağrı ve ekşimesi, karaciğer hastalıkları, basedow, glakom, depresyon, yüksek tansiyon (özellikle hamilelik dönemlerindeki), bazı zeka bozuklukları, şizofreni. Haricen ; Köksaplar dövülerek, lapa halinde haricen mide ve bağırsak ağrı ve şişkinliklerine karşı konur. Bundan 1/10 nisbetinde ispirto ile karıştırılarak elde edilen tentür romatizma, nikris ve basur hastalıklarına etkilidir. Kullanım Şekli ve dozu : Taze köksaptan mısır danesi kadar, bir parça su ile yemeklerden sonra alınır veya ince rendelenmiş köksap, 100 gr. bal ile karıştırılarak yemeklerden sonra günde 3 defa yemeklerden sonra birer tatlı kaşığı alınır. Tentür halinde, bir tatlı kaşığı köksap 300 gr. soğuk suda 8 saat bekletilir. Süzüldükten sonra günde 3 defa yemeklerden sonra birer kahve fincanı alınır. Yan Tesirleri : Zehirli olup fazla dozlar mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal yapar. Kurutulan ve kaynatılan bitkinin zehiri kalmaz. ------------------- Lütfen burdan bu bitkileri şifalı diye (dozu kendimize de sakladığımızı belirtsek de alkaloid standizasyonunun yapamadığımız bu zehirli bitkileri) her derde deva gibi yüceltmiyelim. evet yılan zehirinden tansyon ilacı yaptık ama... imzamda da yazdığım gibi... zehiri ilaç yapan DOZUdur vede bitkilerde özelikle bu türlerde türe ve çevre şartlarına bağlı bir standardizasyon yapamıyacaksak... telafuz dahi etmiyelim. bu şahsi fikrim. saygılar |
Adını bilmiyorum, öğrenmek istiyorum...
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl ( 2006 ) Şubat ayından beridir bahçemde yetiştirdiğim bu bitkinin
(bodur bir ağaçcık) adını öğrenmek istiyorum. Size onun hakkında biraz bilgi vereyim... İlkbahar mevsiminde çiçeklenmeye başlıyor yaz mevsimi süresince çiçekleri devam ediyor.Çiçekler, önce koyu mor bir kapsül gibi,sonra açıyor. Kenarları mor, kendisi beyaz ve çift kat , gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Kış mevsiminde ise çiçeklenme yok denecek kadar az. Şu anda yaklaşık 1 metre boyunda. Çiçeklerin azalması ile(sonbahar) birlikte resmini gördüğünüz şekli ile tohum dolu yuvarlak dikenli tohum keseleri oluşuyor, kuruyup çatlayınca tohumlar ortaya çıkıyor. Yere dökülen tohumlardan şu anda yeni fideler oluşmaya başladı. Umarım bu bitkiyi tanıyan çıkar da bende bahçemdeki bu güzel bitkinin adını , huyunu, suyunu öğrenirim. Şimdiden teşekkürler... |
merhaba,
Bu çiçeği 4 sene önce almıştım, yaz kış demeden sürekli balkonumda yaşıyorlar.Her bahar ayrı bir canlanıyorlar.Adana'da balkonda, pencere önünde çiçek yetiştirmek isteyen herekese öneriyorum. http://www.mehmetsaygin.com/pda/images/cicek1.jpg Bunu bize satarken cam güzeli diye satmışlardı, sonradan öğrendim ki bu cam güzeli değil.Cam güzelinin çiçekleri de buna benziyor ama yaprakları, gövdesi çok farklı. Sonra bir fidancı adına "Medine Gülü" dedi ama kime sorsam öyle bir çiçek duymamış :) Beyazı ayrı güzel, pembesi ayrı güzel. Nedir sahiden bu nefis çiçeğin adı? |
Sayın MSaygin
Bu Rozet çiçeği-Catharanthus.Adanada yaz kış yaşayabilir ama İstanbulda kışın yaşayamıyor,biz onu her sene yeniden dikmek zorunda kalıyoruz. Rozet,Bodrumda en çok yetiştirilen çiçektir,bana hep Bodrumu hatırlatır. |
Alıntı:
Yazdığım gibi burada yaz kış dışarıda duruyor, 4 senelik olanların gövdeleri parmak kalınlığını geçti. Yalnız, bir başka başlıkta; Alıntı:
Selamlar |
Ne kadar dikkatlisiniz MSaygin
Evet yanlış yazmışım,'çuha 'yazmayı düşünmüştüm. Sizin pembe domatesler ne durumda? Ben de ektim,5-6 cm boyundalar. (PD notlarınızı şimdi gördüm,okuyacağım.) |
merhaba,
Benim pembeler 2.çiçek gruplarını açtılar, ilk gruptakiler de meyveye döndüler, yaklaşık olarak 2-3 çapa erişti domatesler :) |
Bol ürün almanızı dilerim.
|
266. başlığa cevap bulamadım. Aradım gene bulamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını merak ediyorum..çiçek açarmı?
|
2 Eklenti(ler)
Bendeki renkleri bunlar, başka renkleride var..
harika görünüyorlar ama adını bilmiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
gerçi bu alkaloidler beşeri ilaçlarda da kas gevşetici olarak kullanılmaktadır ancak saf tek aktif maddeli ruhsatı alınmış galenik formlarında. Zehiri ilaç yapan DOZudur dozu. |
nergis Diyorlar ama
1 Eklenti(ler)
Bu çiçek nergis değil sanırım. Daha çiçek açmamıştı ve ortam rüzgarlı idi resmini net olara alamadım. Soğanlı değil galiba. Fakat sarı çiçekleri var aynı navruz gibi boyu ise 30-40 cm. olabiliyor mevsimine göre
|
-------------------
Lütfen burdan bu bitkileri şifalı diye (dozu kendimize de sakladığımızı belirtsek de alkaloid standizasyonunun yapamadığımız bu zehirli bitkileri) her derde deva gibi yüceltmiyelim. evet yılan zehirinden tansyon ilacı yaptık ama... imzamda da yazdığım gibi... zehiri ilaç yapan DOZUdur vede bitkilerde özelikle bu türlerde türe ve çevre şartlarına bağlı bir standardizasyon yapamıyacaksak... telafuz dahi etmiyelim. bu şahsi fikrim. saygılar[/QUOTE] Aynı kanaatteyim.Bitkiler ancak içerdikleri kimyasallar laboratuarlarda tahlil edildikten sonra kullanılacak miktar ve dozaj belirlenerek kontrollü olarak kullanılmalı.Halk arasında yüzyıllardır kullanılagelen bu tür bitkisel ilaçlar laboratuarlarca incelenmeli diye düşünüyorum. |
Alıntı:
2. küre galiba -globularia trichosantha |
Sn buket Aknar, bu çiçek Datura stromonium.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025