![]() |
Çok değişik.
|
:eek: :eek: Ben son resimden korktum doğrusu!
|
Alıntı:
|
Bu iki başlık arasındaki farkı anlayamadım. Bana aynı gibiler gibi geldi.:o
http://www.agaclar.net/forum/showthr...p?t=479&page=8 http://www.agaclar.net/forum/newrepl...streply&t=1435 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumun kabuğu çok kalın, çok zor çimleniyor. Buna rağmen birkaç tane çimlendirmeyi başardım. Bir karış kadar büyüdüler ve ne olduysa sonra öldüler. Galiba bunlar fazla güneş istemiyor. Ben, açık, güneşli bir yere dikmiştim.:( |
Tam da aynı şeyi düşünüyordum.
|
Kesinlikle evet, bende 2 gün önce ikisinede denk geldim. Ben yanlış gördüm herhalde demiştim.
|
Sayın Balıkçı, bu bir Aristolochia. Ancak hangi tür olduğunu bilemiyorum. Türkiye'de 23 türü var.
|
bahçenizdeki bu bietki harika birşey.Sanırım kesmişsiniz.inşallah kökü duruyordur .Ben olsam bu bitkiyi korurdum.Hatta etobur forumuna yollayın bu fotoğrafı,Erkan Bey'den bilgi geleceğini sanıyorum
Alıntı:
|
Sayın Yaşarulutaş, ikinci bitki Chelidonium majus, yani kırlangıçotu.
|
Bu bitki bizim oralar da ki yaban baklasına benziyor. Üzeri hafif tüylüdür. İnsanın eline ve kıyafetlerine saran bir özelliği vardır. Hayvanlar için de iyi bir süt kaynağı olarak bilinir. Yanılmışda olabilirim, köye gittiğim de iyice kontrol edeyim.
|
Bu bir aristolochia türü dutchman's pipe (hollandalı piposu) da deniyor ODTÜ korusunda varmış, bunun eb olduğunu var sayıyor. ancak bu da sadece bir kala veya arum (Aroid'ler gibi) gibi döllenmesini sağlama almak amaçlı çiçeklerinde böceklerin çıkışını kapatıp içinde ölene dek tutanlardan bu şekilde bir sindirim şimdilik ispatlandığını en azından ben okuyamadım...
çok değişik ve renkte açan çiçekleri olan çalımsı, sarıcı bir bitkidir türkiyede özelikle karadeniz bölgesi doğu anadoluda yaygın olduğunu biliyorum. Aristolochia elegans olarak güzel kultive edilmiş bir türünü bahçelerde yetiştirildiğini biliyoruz. lohusa otu da denirMİŞ saygılar |
Alıntı:
|
teşekkür
sukranayalp ve ada çok teşekkür ederim. hemen bilgisayarımdan adlarınıda değiştiriyorum. Ve sayenizde böyle bir site buldum. http://www.illinoiswildflowers.info/...tm#money_plant ama ingilizcem pek olmadığı için sadece resimlere bakıyorum
|
bu nedir?
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba!
Önceki ay bir arkadaşımın "çok güzel çiçek açıyor" diye verdiği tohumları ektim. Fotoğrafları ekte. Sarmaşık olduğunu düşünüyorum ama arkadaşım ısrarla "değil" diyor. Bunların ismini bilen var mı? |
Scilla sibirica
1 Eklenti(ler)
Eklemiş olduğum çiçek resimlerinden birinin adını buldum. Üstte olanın adı "Scilla sibirica" bu imiş. İnternette yerel sitelerde aradığıma göre korumaya alınmış. Bir yanlışlık yapmadıysam. peki ya korumaya alımış ise nasıl edeceğiz şimdi biz.
|
Ya bu ne ve özellikleri nedir
1 Eklenti(ler)
Daha önce başka yere eklemişim. Bana burayı tarif ettiler arkadaşlar. Size sıkıntı vereceğim amabu nasıl bir bitkidir ve özellikleri nelerdir. Bir değeri varmı? ülkemizde bol miktarda bulunurmu?
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin çeliğini geçen yaz Ege'den getirmiştim. Sadece çiçeğinin boyu 25 santim. Adını biliyor musunuz?
Babama sorarsak(!?) bu bir otmuş.. "Ooo,çok görürdük biz bunu eskiden" diyor. Babam öyle diyor.. Böyle ota ve otlara can feda. |
Ege'den
1 Eklenti(ler)
Ben de Cunda Adası' nda görmüştüm. Güzel ve gösterişli bir çiçek.
Alıntı:
|
Brugmansia, Datura stramonium ve hybridleri...
Lupinler de Daturalar da ciddi zehirli bitkilerdir. Çocuğu olanlara azami dikkat tevsiyemdir. |
datura
Teşekkürler Praecox.
Yanıtınızdan yönlenerek siteden Datura Stromonium başlığı altındaki bilgileri okudum. Yalnız oradan aldığım bilgilerden iki şey kafama takıldı: Birincisi kokusuz olduğuydu ki, bendeki çok güzel kokuyor, hafifçe çevreye de yayıyor. İkincisi, bir yıllık bitkidir deniyor ama; bir yıllıklar çelikten üreyebiliyorlar mı ki? Ben hep ya soğanlıdırlar ya tohumdan ürerler zannederdim. Kafam karıştı.:( |
1 Eklenti(ler)
Burgmansia bahçemde var ,çok yıllık bir bitki .kış çok soğuk geçerse,donsada tekrar dibinden sürüyür.kokusunu duymadım,ama rengi ve çiçekleri çok hoş.
|
2 Eklenti(ler)
Bana bu çiçeği bir arkadaşım özellikle çiçeklerinin çok güzel koktuğunu belirterek vermişti..2-3 aydır bende, alttan filizlerde verdi..
acaba ne çiçeği, nasıl açacak, nasıl kokacak diye heyecanla beklerken sitede bir önceki sayfada "arb73"ün koyduğu benimkine çok benzettiğim bir çiçeğin resmini gördüm. Acaba aynı çiçekmi? inşallah aynısıdır çiçekleri çok güzel görünüyor. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bu Bitkinin Ne Olduğunu Söyleyebilirmisiniz.
3 Eklenti(ler)
Bu Bitkinin Ne Olduğunu Söyleyebilirmisiniz.
:confused: Balkonda saksıda biber fidesi yetiştirmeye çalışıyorum bundan 2 ay kadar önce saksıdan garip bitkiler yükselmeye başladı son hallerini resim olarak ekledim resimde görünen rengi açık olannın çiçek gibi seyleri dökülmeye başladı ve kurumaya başladı.Acaba soğanlı bir bitkimi yararı varmı bilmek istiyorum.yoksa söküp atmalımıyım.şimdiden teşekkürler. Eklenen Resimler Geçen gün annem gelmiş bize adını sorduğum bitkiyi saksıda görünce bu kır otunu ne tutuyorsunuz burda toprağın gücünü alıyor demiş sökmüş atmış.Anlıyacağınız ne olduğunu öğrenmeye gerek kalmadı.Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. |
Resimler çok net değil ama, Fesleğen' e benziyor
|
İsimleri:
3 Eklenti(ler)
Eklenti 10905Arkadaşlar ağağıdaki kır çiçekleri köyüm de çekildi. İsimlerini bilmiyorum. Türkçe **** yöresel isimlerini bilen varmı.?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili mavi ve yeşil, ben çiçeğinizi Melissa'ya benzettim.. Bir araştırırsanız sitemizde Melissa başlığı var. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025