![]() |
4 Eklenti(ler)
Bu da uzun boylu çalı-ağaççık görünümünde bir bitki. Aynı ağaççıktan yanyana iki tane varken biri hiç çiçek açmamış, yemyeşil; diğeri ise yeşil yapraklardan daha fazla olmak üzere çiçekle donanmış. Gövde ve yaprak yapıları aynı. Dişi-erkek farkı mı var acaba..
İlk iki fotoğraf çiçeksiz olana, son iki fotoğraf ise çiçekli olana ait: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler. Yarın bu mevsimin yaban çiçeklerini keşfe çıkacağım.
|
Merhabalar;
Günler geçti ve herkesin maydonoz diye ısrar ettiği bitkimin kesinlikle maydonoz olmadığı anlaşıldı. Sayın malina maydonoz olduğu konusunda çok ısrar etmişti hatta beni maydonoz tanımamakla suçlamıştı :) Alıntı:
Gerçi haklı bitkiler küçükken herşeye benzer. http://agaclar.net/forum/attachment....6&d=1239909094 Şimdi o linkteki bitkimin büyük halini yarın size göstereceğim. Yakında daha da büyüyüp çiçek açtığında ne olduğu anlaşılır ve anlaşılan kimse duymamış ve görmemiş böyle bir çiçek. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği arkadaşlar geçen sene Mersin'den almışlar. Çok güzel kokuyor ve adına Mersin'de Kıbrıs Yasemini diyorlarmış. Bu çiçeğin adı nedir?
|
1 Eklenti(ler)
Bu görünenler tohummu acaba tohumsa hangi bitkinin? Resimler biraz bulanık kusura bakmayın:)
Eklenti 77358 |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ne olduğunu öğrenip mutlaka alalım arkadaşlar. Bu kadarcık bir çiçek salkımı bütün ofisi mis gibi kokuttu. Kıbrıs Yasemini diyorlarmış Mersin'de.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
27. sayfada 783. mesajdaki ikinci resim mor yonca olarak söylenen çiçeğin adı nedir? Ona cevap veren olmamış sanırım. Bende de bu çiçekten var bir tür yonca sanırım ama latince adı nedir acaba?
|
Alıntı:
Oxalis regnellii atropurpurea |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, pembe yasemin diye de geçiyormuş.;) |
Haklısınız Herbaryum Calendula tohumuymuş teşekkür ederim:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu kedi tırnaklarının cinsini bilen var mı?
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu bitkinin adı ne?
|
Alıntı:
|
Bu ağacın adı nedir acaba?
2 Eklenti(ler)
Merhabalar.Bu ağacı tanıyan ismini bilen varmı ?
|
Bu bir Paulownia (Pavlonya) Sn. Bahcevan0618...
|
pavlonya
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın Sabahattin Sargın.Böyle ağaçlara Ankara'da çok sık rastlanmıyor malesef. |
2 Eklenti(ler)
bu çiçeğin ismini öğrenebilirmiyim.
|
Alıntı:
|
Evet lilyum ama oriental mi asiatic mi bilmiyorum.
|
Bu bitkinin ismi nedir
2 Eklenti(ler)
Merhabalar, Boraginaceaden olan bu bitkinin ismini bilen varmı.. selamlar....
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar
Ben kendisini japon gülü sanıyordum fakat forumdaki arkadaşlar kamelya olabileceğini söylediler. Bir de sizlerin fikrini alayım dedim. Katmerli pembe çiçekleri vardı geçen sene bana hediye geldiğinde. Yardımcı olursanız sevinirim. Eklenti 77895 Eklenti 77896 |
Sayın cybl, bitkiniz kamelya.
|
evet bitkiniz kamelya.çok güzel bir çiçeği var
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025