![]() |
Celal abi büyük bir ihtimalle Camelia bu, yaprakları çok benziyor...
|
Alıntı:
İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesine benzer şekilde kurulmuş. Bugün hepinizin kulaklarını çınlattım. Kamelyaya benzer bitkileri de görünce Lerdemir geldi aklıma. Kamelya, gardenya üstadımız o biliyorsun.;) http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=19254 |
3 Eklenti(ler)
Tarla gibi her yeri kaplamış bir yerörtücü olan ve çiçekleri harika kokular yayan bu bitkinin adı nedir acaba? Kokusuna da, görüntüsüne de hayran oldum. Biraz iğde çiçeği kokusuna benziyor. Bal arıları da çok seviyor olmalı ki, çiçeklerin arasında bol bol arı geziyordu. Tohum yapar mı bu bitki acaba?
|
Gördüm Sn. celalsungur, gördüm.
Fotoğraflarınızdan imrenerek gördüm ;) Alıntı:
|
selam
Alıntı:
|
Centranthus ruber
Alıntı:
|
Sevgili Nariel
sanırım Medicago sativa |
[QUOTE=suzan7;411475]1. çiçek
Telgraf çiçeği - (Tresdescantia Zebrina) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu Menekşemi...
2 Eklenti(ler)
Tanıdığım iki tür kır menekşesi vardı..Bu bitki ile ilk defa karşılaştım..Boyut olarak diğer menekşelerden biraz daha ufak..Acaba türü nedir..İlgnize şimdiden teşekkür ederim...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Gürbik67 nin yolladığı tohumlardan biri. Bançeme dikicem. Fakat ne olduğunu bilmiyorum. Çiçekmi yoksa sebzemi? Yardım ederseniz sevinirim:confused:
|
Bu tohumlardan bende de vardı, sanırım ismi İtalian cucuzi edible Sevgili Zefaran. Bir tür kabak tohumu diye hatırlıyorum...
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler.
|
Fotokritikte gördüm bu çiçeği, sanırım bir dağda, yayalada çekilmiş, isminin ağlayan gelin olduğu ve muhteşem bir kokusu olduğu söyleniyor, ismi doğrumu ve bu çiçeği bilen, gören, yetiştiren varmı?
http://www.fotokritik.com/785647 (sanırım fotoğrafı yüklemeyi beceremedim, linkten bakabilirsiniz) |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçegimin adını bilen var mı?
|
Weigela sp. (Weigela rumba)
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Ağaç mı, çalı mı olduğunu bilemiyorum, saksıda geldi.
Eklenti 76047 Eklenti 76048 |
Alıntı:
|
Teşekkürler Sn. Herbaryum.
|
Sayın jineop ve sselvi2000, ilginize teşekkür ederim ama malesef dediğiniz bitkiler benimkilerden değil.
Başka düşüncesi olan? |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Nariel
Trifolium pratense olabilir mi? |
Mrbalar Nariel, Trifolium türünün 130 a yakın trü bulunmaktadır. Ama Trfiolum cinsine ait olma olasığı yüksek bence. En iyisi meyveli halini bekle. selamlar...
|
Bu türü bilen varmı
1 Eklenti(ler)
DEre kenarları ve nemli yerlerde fazlaca yaygın bulunan bu türü çıkarabilen varmı. şu an çiçekli hali değil ama yinede bu hainle gören vardır umarım.
|
sanırım sirken otu
|
Bu kır çiçeğinin adı nedir...
2 Eklenti(ler)
Kırda rastladığım ve çiçek formları çok güzel olan çiçek formları ballıbaba bitkisi formları kadar olan bu çiçekçiği tanımak istedim..Fotograflarını ekliyorum..
|
bu bitkiyi tanıdınız mı ?
1 Eklenti(ler)
Bu rizomlu bir bitki ,beyaz bir çiçeği oluyor , adını bilmediğim için bakımını nasıl yapacağım bilmiyorum .Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler .
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, her bahar youlmun üzerinde çiçeklenen ve mis gibi kokusuyla beni mest eden orta boy bir ağaç var, dalından kırdım köklendirebilirim ümidiyle ama ismini bilmiyorum ve çatlıcam artık bu bitki nedir diye. (Yasemin değil ) Kusura bakmayın resmi cep telefonu ile çektim ve biraz titrek ama olurda bu resimden bile tanıyan olursa çok mutlu olacağım..Şimdiden teşekkürler..
|
Alıntı:
Hosta olabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025