![]() |
Hızır gibisiniz Sayın İklimsiz, teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Üstadlar Merhaba
1 Eklenti(ler)
Ekli dosyadaki çiçeğin adını bilen varmı? Çiçeğin bakımı hakkında bilgi arıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim. |
Coluteocarpus vesicaria olma ihtimali yüksek
|
Sayın ugomor,
bitkiniz Tillandsia cyanea varyasyonuna benziyor. |
mrb
5 Eklenti(ler)
İyi günler, bu bitkilerin isimlerini bilen vRNI ACABA. LATİNCE OLURSA İYİ OLUR GERÇEKTEN.SELAMLAR
|
İlk fotoğraftaki yukarıdan aşağıya The Pink Jasmine (Jasminum polyanthum) olabilir çok benziyor.
|
İkinci fotoğraftaki Aslanağzı (Antirrhinum) sanıyorum, yüksükotugiller (Scrophulariaceae) familyasının, Antirrhinum cinsinden 40 kadar otsu bitki türüne verilen ortak addaki bir çiçek türüdür.
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim.
|
Ağaç ve otun isimler
4 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar ağçta meyvaalrı olan ve otsu amaranthus gibi çiçeğ olan bitkilerin isimlerini bilen varmı acaba merak ettim. selamlar..
|
Sn. Sselvi2000;
Son resimdeki ağaç Tesbih Ağacı (Melia azedarach)... |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar resimdeki bitki evimin yakınındaki yeni düzenlenmiş parktan.Birdenbire böyle çiçeklenmiş bir bitki görünce şaşırdım.Başlıklarda ve içeriklerde aradım ama bulamadım.Manolyaya benzettim ama yaprakları yok.İsmini bilen varmı acaba ?
|
Bu yaprağını döken manolya Sevgili sellyme, yapraklar çıkmadan önce çiçekler çıkar...
|
Teşekkür ederim Sebahattin Sargın. Yeni dikilmesinden olsa gerek bakımsız görünüyor ve yapraklarıda olmayınca benim gibilerin tanıması güç tabi.
|
3 Eklenti(ler)
Çiçekleri hafif ve çok hoş kokulu olan bu ağacın adı nedir acaba?
|
Sanırım bu bir Defne (Laurus nobilis) Sevgili Nariel, yapraklarıda kokuludur...
|
Teşekkür ederim sevgili Sebahattin, yapraklarını koklamak hiç aklıma gelmedi:)
|
teşekükrler Selahattin bey
|
Sn Nariel,
Sebo defneye benzetmekte kısmen haklı . Ama defnenin yaprak kenarları tırtıklı ve yaprak ayası daha geniştir. Kokan da sadece yapraklarıdır. Çiçekleri değil. Bu ağaççığın, bir çeşit Kıbrıs akasyası olduğunu sanıyorum. Çiçekleri çok benziyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde rastlayabileceğiniz bir ağaççık. |
1 Eklenti(ler)
bence defne olmalı
kıbrıs akasyasının yaprakları daha ince ve uzun sanırım [IMG] [/IMG] Alıntı:
|
Ben de Defneye benzettim, ancak çiçekler katmerli gibi duruyor.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn jineop, sizin gösteriğiniz fotoğraf, defne için çok güzel bir örnek.
Yaprak kenarlarının dalgaları çok güzel çıkmış ortaya. Dallar yukarı doğru dik dik çıkıyor.. Yaprakların sıklığından aradaki dal asla görünmüyor. Yapraklar dalı örtüyor. Ve yapraklar almaçlı dizilmiş. Nariel arkadaşımızınkinde ise yaprak kenarları düz. Dallar hafif aşağı sarkık. Yapraklar arasındaki mesafeler uzun. Bunlara dayanarak Kıbrıs akasyası çeşidi dedim. Direkt olarak onun olduğunu söylemedim. Varyetesi olabilir, hibriti olabilir.... Ben de merak ettim. Nariel arkadaşımız yaprak kokusuna bakarsa hepimiz rahatlayacağız. |
1 Eklenti(ler)
Size zahmet bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
|
|
çok teşekkür ederim penelophe menekşe olabileceği hiç aklıma gelmemişti. En son petunya bile demiştim valla. o kadar çok çiçek çıkarıyor ki başedemiyorum. daha bir çiçeğin ömrü bitmeden kesmek zorunda kalıyorum diğerleri de çıksın diye. Şu an üzerinde 15'e yakın tomurcuk var. dibinden de sürekli filiz veriyor. şikayetçi değilim tabi ki yanlış anlaşılmasın :)))
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar, gönderdiğiniz defneye çok benziyor. Ama kesinlikle
Kıbrıs akasyası değil. Onun çiçekleri tüy gibi oluyor, bunun ise oldukça sert, hatta mumsu. Kokusuna ne yazık ki yakın zamanda bakabilmem mümkün değil, gördüğüm yere yolumun bir daha düşmesi çok zor. Ancak birkaç fotoğraf daha yolluyorum, burada sanki yaprakların dalgası biraz varmış gibi görünüyor. Bu kocaman bir ağaçtı, dalları onun için aşağı sarkıyor olabilir. Küçük boyutlu defnelerinse dalları yukarı uzuyor olabilir. |
Sayın nariel,
Sorduğunuz ağaç okaliptus olabilir. Eucalyptus apothalassica veya E. globulus **** benzer bir tür olabilir. |
3 Eklenti(ler)
Sn Şukranayalp sizin yazdıklarınızı okuyunca defne çeşitlerini araştırdım. Bakın ne buldum:)
Umbellularia californica California defnesi ..Değerlendirebilirseniz sevinirim.Teşekkürler Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025