![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bitki yanılmıyorsam heuchera.Türkçesi İzmir oyası ya da ateş feneri.Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi arkadasim yerde bulmus koksuz bir celik olarak sokakta bulmus direk topraga mi dikmeliyim, suda mi koklendirmeliyim? Ilk defa gordum bu bitki hakkinda hic birsey bilmiyorum yardiminiza ihtiyacim var.
|
Sn. lusoari, bu bitki rozet çiçeğine benziyor.. telefon ekranından gördüğüm kadarıyla :D
|
Alıntı:
|
Bence uygun yerinden ikiye bölün; alt kısmını toprağa, üst kısmını suya koyun. Selamlar.
|
Cok tesekkur ederim arkadaslar. Artik neyse ne adi olmayan bir bitkim oldugu zaman icim icimi yiyor ne ister ne istemez diye :-) sanki ficus ailesinden gibi geliyor bana yapragini kopardigim zaman sut akiyor ,tam adini ogrendigimde sizlerlede paylasirim tekrar tesekkur ederim yardimlariniz icin.
|
Alıntı:
Sayın Lusoari, bitkiniz mesajınızın 3 mesaj üstündeki bitkiyle aynı. Afrika süt ağacı, ya da Afrika süt çalısı. ;) Köklendirebilmeniz için sütünün iyice aktığından emin olun. http://www.agaclar.net/forum/sukulen...htm#post664865 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın syuksek, yabani datura ve büyüklerimden duyduğum kadarıyla zehirli bir bitki. Alt türünü bilemiyorum.Sevgili mügemin de yazdığı gibi genelde tarla ve yol kenarlarında yetişir. |
Alıntı:
Adi: Halesia sp. |
Alıntı:
Butterbur http://freebigpictures.com/wp-conten...ur-577x433.jpg |
1 Eklenti(ler)
bahçemdeki bu bitkinin adı nedir arkadaşlar?
|
sn. bitkiseli,
çiçeğinizin ismi yenigine'dir. |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir? Teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Sanirim ciceklenme donemi geceli cok olmus ki,
meyveleri neredeyse olgunlasmis bile. Bu cali formlu bitkinin adi nedir? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fakat alt turunden emin degilim cunku cok alt turu var. Kararsiz kaldim, uzmanlik gerektiriyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bu çiçeğin adın nedir arkadaşlar?
|
Alıntı:
Maranta leuconeura - Prayer Plant - Dua çiçeği |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu bitkinin adi nedir?
|
Alıntı:
Kaynak: PlantFiles: Detailed information on Rose Glory Bower, Cashmere Bouquet, Mexicali Rose, Mexican Hydrangea Clerodendrum bungei http://pics.davesgarden.com/pics/200...ady/70d970.jpg |
Curculigo capitulata/Seteria palmefolia mı?
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bu forumdaki ilk mesajım. Ankara'da cam kapatması olan iki balkonlu bir evde ikamet ediyorum. Balkonlardan biri kuzey-kuzeybatı, digeri de batıya bakıyor. Süs bitkisi (salon ve balkon) konusunda amatörce çalışmalarım var. Tecrübe kazanıyorum. Bu yaz çeşe tatilim sırasında Dalyan'dan sardunya, sakız sardunyası, hurma ve türünden tam olamadigim bir palmiye çeşidi fidesi getirdim. Sardunya ve sakız sardunyası fidelerimi torf-kum karışımında yaklaşık 2 haftadır büyütmeye calisiyorum. Hurma fidesi de aynı durumda. Ama diger fidenin ismini internette yaptigim arastırmalarda tam olarak bulamadim. İntenette buldugum resimlerde Curculigo capitulata (palmiye otu) veya Seteria palmefolia (Palmiye Yapraklı Ot) oldugunu ogrendim ama hangisi olduguna emin olmadım. Şimdilik internette buldugum benzeri bir fotoğrafı paylaşıyorum. Resmini ve özelliklerini akşam paylaşacağım. Bilgi sahibi dostlardan yardım istiyorum. |
Alıntı:
ismini daha once sordugum ve nasil bir cicek actigini cok merak ettigim, bu bitkiyi de ogrendim. Bitkinin adi: Baptisia sp. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025