![]() |
Alıntı:
Ben de bu sarilicinin adini yeni ogrendim. Sarmasigin Turkce adi: Kanayan Kalpler Sarmasigi. Bilimsel adi: Clerodendrum Thomsoniae. Ingizce adi: Bleeding heart-glory-bower. |
Bu çiçek kızılay çiçeği.Kanayan kalpler değil.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 437073
Bu da kızılay çiçeğinin başka bir rengi. Kanayan kalpler ingilizcedeki adının tercümesidir. |
Yukarıda söz konusu bitki ile ilgili isim karmaşıklığı mevcut ama aslında farklı isimlerle seslendirilen bitki ise tek ve aynı bitki. Kişisel olarak bir yorum yapmadan duramayacağım.
İşte tam da böyle karmaşalardan dolayı ve bu bitkilere Türkçe verilen isimler dolayısıyla yaşanan karmaşıklığı gidermek adına sıklıkla Latince adı, botanik dünyasındaki adı ile katkıda bulunmayı tercih ediyorum. Bitki için yaptığı yorum ile her iki üye de aynı Latince ismi kabul ediyor ama bitkiyi farklı Türkçe isimlerle adlandırıyor. Botanik adı zaten tamamen doğru olan bitkinin tespiti ile Tohumcu Nılgun doğru tespitte bulunmuş. Keza İngilizce adından Türkçeye çevirisi ile de kanayan kalpler yerine tamamen farklı kızılay olarak adlandırmak ne derece mantıklı bilemiyorum. Bitkilere Türkçe isim tayininde buna karar veren ve son noktayı koyan bir oluşum var mı? Yoksa pazarda da bitki satanlar var ve örnek olarak Solanum rantonnetii bitkisine maviş diyorlar aynı zamanda Campanula sp. türünden bitkilere de maviş adı verildiğini biliyoruz. Kısacası bu karışıklıklar bana oldukça sevimsiz geldiğinden bitkiyi botanik adı ya da uluslararası kabul gören adı ile öğrenmeyi tercih ederim. Onun yanı sıra aklımın bir ucunda ülkemizde ne şekilde adlandırıldığı da yer eder elbet ama açıkçası itibar ediyor muyum? Hayır. |
Annem bunu dikmiş fakat ismini bilmiyoruz. Güneşi sevmeyen gölgelik yerlerde yetişen bir çiçek. Bu sene yerini değiştirdik daha gölge bir yere aldık büyümeye başladı şimdilik destek ile büyüyor. Bu çiçeğin ismi nedir?
http://o1308.hizliresim.com/1d/y/s32fk.jpg Üstünde de böyle mısıra benzer şeyler çıkıyor; http://n1308.hizliresim.com/1d/y/s32g2.jpg |
Alıntı:
|
Kokarağaç olabilir.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 437386
Eklenti 437387 Dün parkta görüp yeni sürgünlerinden aldığımız bu bitkinin adını bilen varsa çok sevinirim. adı Abutilon Pictum "Thompsonii imiş |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Aşağıdaki bitkiyi tanıyanımız var mı acaba, Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın turkankaragöz resmini eklediğiniz bu bitki Abutilon Pictum "Thompsonii değil. Birbirlerine çok uzak bitkiler.
Resimdeki bitki her yerde gördüğüm bir bitki. Sanırım (Akuba) Aucuba Japonica olmalı. Vakti geldiğinde çiçeklenip küçük kırmızı teneler oluşturuyor. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı nedir
Elimde bu bitkinin tohumları mevcut ama nasıl dikilir ne zaman dikilir hiç bir bilgim yok. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...:confused:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin adı nedir?
Aslında buraya ceviz dikmiştim. Ama nereden geldiyse sanırım torftan da gelmiş olabilir. Böyle bir bitki çıktı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
O zaman bu bitki ya da diğeri olabilir sanırım. Çok şaşırdım :rolleyes: Demek ki bu baumax'ın sattığı doğal malzeme görünümlü viyollerden gelmiş. İkinci bitki çok yayılıcı bir yabani ot kabul ediliyormuş. Aynen ben de çiçek sapına baktım üçgen şeklinde. O zaman kurtulayım ben bundan. Zaten cevizlerimi de yemiş :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgiler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025