![]() |
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
1)Kırmızı çiçekli bitkinin sukulent olduğunu sanmıyorum ama yine de bilgilendirirseniz sevinirim. 2)Boru yapraklı olan (garip bir tabir oldu farkındayım) Crassula ovata hobbitmiş. Evden çıkarmayı düşünmüyorum 26 derece idealmiş zaten. Kasımdan Marta kadar gübrelemeyin diyor site. Suyunuda toprak kuruduktan sonra verin diyor yazın, tabakta kesinlikle su kalmasın diyor. özellikle dormancy sürecinde çok çok az verin diyor. Direk güneşe koyabilirsiniz. 2-3 yılda birde toprağını değiştirin diyor. Bunu sizce üstten mi sulamalıyım yoksa tabağından mı? Bu bilgilerden yanlış olan var mı arkadaşlar her zaman tecrübeye daha çok güvenmişimdir =) 3) Yaprakları fasulye gibi olanda peperomia amigo greensplit ama emin değilim. Açıkcası bu bitki hakkında pek bir bilgi bulamadım. Bilgilendirirseniz çok çok memnun olurum. Merak edenlere söyleyeyim, bitkileri Ümraniye IKEA'dan aldım. Yaklasık tanesi 7 milyon filandı. Baya güzel bitkiler kaktüsler, ufak bonsailer mevcuttu. Şimdiden çok teşekkürler... |
Sayın bonsaiforever, bitkileriniz çok güzeller, güle güle yetiştirin.
Ben de sorularınıza madde madde cevap vereyim, 1) Bu bir Calluna vulgaris yanılmıyorsam Ericaceae familyasına ait. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi sukulent değil. Soğuğa dayanıklı bir tür olduğundan bahçe ya da balkonda daha uzun süre dayanacaktır. Ben güzelliklerini daha sık görebilmek için ev içerisine aldım ama çiçeklerini dökmeye başladı. 2)Crassula hobbit'i üstten sulamanızda bir mahsur yok. Bahar ile havalar ısınmaya başladığında sulama miktarını arttırırsınız. Daha sonra da kaktüslere uygun br sıvı gübre ile belli aralıklarla gübrelemeye devam edebilirsiniz. Ev içerisinde bulunacaksa ki şuanda benimkisi evde, ben kaloriferin sıcaklığından etkilenmemesi için haftada bir sulamaya devam ediyorum. Bahçemdeki ise yağmur ile sulanıyor, her ikisi de keyifli görünüyor. Aslında çok zahmetli bir tür değiller. 3)Peperomia amigo'ya burada Peperomia himalaya diyorlar. Çok fazla suyu sevmiyor. Mümkün olduğunca az sulamaya özen gösterin özellikle de bu aylarda. Benimkisini bu nedenle kaybettim. Yarı gölge yerlerde keyifli gelişimlerini devam ettiriyorlar. Dona çok hassas olduklarından ev içerisinde yetiştirilmesi gereken bir tür. |
Öncelikle çok teşekkür ederim cevaplar için.
Peperomia ile ilgili elinizde bir kaynak var mı acaba? Ben hiç bulamadım, sadece Dutch(hollanda) dilinde buldum. Ondan da yarım yamalak anladım. Yağmur suyu kullanın diyordu, gerçeklik payı olabilir mi sizce? |
Burada Peperomia amigo ile ilgili genel bilgilere yer verilmiş.
Burada da genel anlamda Peperomia'lar hakkında birkaç bilgi var. http://pss.uvm.edu/pss123/folpeper.html http://houseplants.suite101.com/arti...bout_peperomia http://houseplants.suite101.com/arti...bout_peperomia (Bu sitede üretimi ile ilgili bilgiler var.) Bu sitede de Peperomia ile ilgili bilgi veren bir video izleyebilirsiniz. İyi direnajlı toprak karışımına ve yarı gölge yerleri sevdiğine değinilmiş. Yağmur suyu tüm sukulentler için ideal. Biriktirme imkanınız varsa yağmur suyu ile sulamanızı tavsiye ederim. Ben bahçedeki bitkilerimi çok sık yağmur yağdığından sulamıyorum. Gelişimleri çok güzel. |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adını bilen var mı?
|
Cotyledon orbiculata olabilir.
|
Alıntı:
|
Aloe Arborescens
Umarım yanlış yere göndermemişimdir. 2 seneyi aşkın süredir benimle, geçen yaz upuzun bir dalın ucunda çiçek açtı tam ortasından. Çiçek fazla dayanmadı, belki 1 hafta. Aşağıda 10 civarında yavrusu var ama nasıl ayıracağımı bilmediğim için şimdilik ellemiyorum. Türünü bilen var mı ? Aşkın gözyaşına benzetiyorum ama o değil. http://img94.imageshack.us/img94/1092/madrs.jpg (biraz büyük olduğu için pencere içinden çekmek zorunda kaldım, arada cam var) |
Arkadaşlar lütfen.Yapmayın.Koymayın bu resimleri.Her gezindiğim başlıktaki bitkilerin hepsinden hemen istiyorum ve sabırsızlıktan yerimde duramıyorum.Ooof of ...Nezaman benim bukadar çeşidim olacak.Ayrıca son günlerde tüm vaktimi forumda geçirir oldum, acaba bir psikiyatriste danışsam mı?
Kıskanç arkadaş... |
Sevgili querelle çiçeğiniz aloe bence
|
Livadi :)
Yavrularını ayırabilirsem (uzman yardımıyla) size bir tane yollarım hiç merak etmeyin, bitkilerin en güzel yanı paylaşılabilmeleri. Sayın Esen teşekkür ederim öneriniz için ama bende Aloe de var, bence ikisi farklı. Aloe daha yumuşak ve etli, kazayla kırıldığında bir dolu sıvı akıyor. Bu ise hem daha sert hem kenarları dikenli hem de diklemesine baya uzuyor. Yaprakları da Aloe kadar etli değil üstelik, oldukça ince. Acaba bir aloe türü olabilir mi ? Hiç benzemiyor da değil yani... |
Sayın querelle büyük bir ihtimalle bu Aloe arborescens.
|
Sayın AizoaceaeFAN,
Sanırım haklısınız. Ama internetten baktıklarım yine de biraz daha farklı. Bu arada baya büyüyebilen bir bitki olduğunu gördüm, acaba benimki saksıda diye mi benzetemiyorum bir türlü ? Arborescens'in çiçeğini gördüm, benimki çiçek açtığında da aynı öyleydi ama daha cansız renkleri vardı ve biraz daha güdüktü. Sanırım doğada yetişenlerin üstünlüğü beni yanıltıyor. Sayın Esen, aloe dediğinde ben hemen Vera'yı düşünmüştüm ama görülen o ki o da haklıymış. İkinize de çok teşekkürler. Sanırım bahar gelince bitkimi daha büyük bir yere alıp, olması gerektiği hâline ulaştırmaya çalışacam. Minicik saksıda n'apsın zavallı, tıkışmış kalmış :rolleyes: not: altta birsürü yavru var gördüğünüz gibi, isteyen olursa bana ÖM atabilir, ayırmayı becerdiklerim sizindir. |
arkadaşlar paylaşmak istedim kaktüslerin isimleri hk.yanlış olan varsa ikaz edrseniz
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar paylaşmak istedim kaktüslerin isimleri hk.yanlış olan varsa ikaz ederseniz memnun olurum:)
|
Nedir
2 Eklenti(ler)
Resmini ekledigim sukulentin ismini ve bakımını bilen yazarsa sevinirim.
saygı dolu sevgiler. |
Sevgili Latif arkadaşım, crassula
|
Arkadaşım teşekkürler
|
Alıntı:
Sukulentiniz Crassula arborescens. Bakımı için söyleyebileceklerim, bol güneş veya ışık, yarı geçirgen toprak, sulama: yazın haftada bir toprak kurudukça, kışın düzenli sulama gerektirmez, çok ılık günlerde suya ihtiyacı olduğunu gözlemlediğinizde veya bitkinin soğuk nedeniyle sulamadan etkilenmeyeceğini düşündüğünüz zamanlarda. |
Teşekkür
Katkı veren arkadaşların ve siteden ögrendiklerim sayesinde sukulentin keyfi yerinde.Cam kavonoza akvaryurmcudan aldıgım taşları üstüne odun kömürü ve kalan kısma torf toprak karışımı koyarak diktim.Bu uygulamayı sitede okudugum bir yazıdan ögrenerek yaptım.
Sevgi dolu saygılar Not:390 nolu mesajdaki sukulent |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, geçen yıl bir arkadaşımdan aldığım succulentim bu yıl çiçek açtı. Ama adını bilmiyorum.
|
Lütfen yardım
5 Eklenti(ler)
Sevgili abilerim ve ablalarım bende olan ve ismini bilmediğim bazı sukulentlerin ismlerini biliyorsanız paylaşır mısınız?
1-Eklenti 121448 2-Eklenti 121449 3-Eklenti 121450 4-Eklenti 121452 5-Eklenti 121453 |
Birde bu var
1 Eklenti(ler)
|
1.den emin değilim ancak 2. ve 3.resimlerde bulunanlar sempervivum,6.resimde bulunan ise buz çiçeği.
|
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile 1,2,3 nolu fotolar sempervivum (soğuğa dayanıklı, suyu seven alpin bir bitki), 4 nolu foto emin değilim sizde bir internette aratın bir sedum ve/veya crassula türü, 5 nolu foto benim de çok beğendiğim bir sedum türü sedum telephium (ilerde pembe top top çiçekleri olacak) ve son olarak 6 nolu foto aptenia bir yer örtücü türü yerli adı buz çiçeği. Selamlar |
Sayın Zeynep Hanım
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.4 nolu fotodaki sukulenti çok aradım ama bulamadım.Aramaya devam edicem.Size tekrar çok teşekkür ederim... |
Buz çiçeğini nasıl yetiştirebilirim?
|
Buz çiçeği yetiştirilmesi en kolay sukkulent türlerinden bir tanesidir. Elinizdeki çeliği toprağa daldırıp ara ara sularsanız, bol ışık da alırsa en kısa zamanda köklenip büyümeye başlayacaktır sayın taba.
|
5 Eklenti(ler)
Bu sukkulentin adı nedir acaba? Bana veren teyze "çok güzel pembe öbek öbek çiçekleri olur" demişti ama beklediğimden çok farklı açtı. Bir çeşit sedum sanırım ama ne olduğunu bulamıyorum.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu sukulentlerimin ismini öğrenmek istiyorum. (4 numaralı olanın yeşim olduğunu sanıyorum, doğru mudur?)
1-Eklenti 123282 2-Eklenti 123283 3-Eklenti 123284 4-Eklenti 123285 5-Eklenti 123286 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025