![]() |
|
Sevgili İlkin ve İklimsiz bonsai dedi yanlış okumadım değil mi?
Dilek hemen ayırıyorsun bana crassula arborescens' den. Nisanım 23'üm benim. :dilli: |
Eyvah arkadaşlar ki ne eyvah:eek: bunların bonsai olacağını söylemekle hiç iyi yapmadınız. Asucuğum (Asumandilek) hemen hepsine el koyacak.Bonsai hakkında inanılmaz bilgisi ve isteği olmasına rağmen henüz bir bonsaisi olmayan bir insan düşünün etrafındaki minik ağaççıklara bakarak;
_ Acaba bunun gövdesi eğilir mi? _Acaba neresinden budasam? Diye arayış içinde olan birinin benim succulentçiklerime ne gözle bakacağını düşünün artık:( |
Alıntı:
İsimlerini ve bonsaiye yatkın olduklarını öğrendikten sonra acaba bilmeseydim daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum . Galiba succulentlerim artık misafir bu evde:dilli: |
yardım lütfen..
2 Eklenti(ler)
bu sukulentin adı nedir? aldığımda küçüktü ve yaprakları birbirine çok yakındı. bende büyüdü, fakat ben anormal büyüdüğünü düşünüyorum. yapraklarının arasındaki mesafe çok arttı. 2 resim ekledim bunun için. adını ve nerde hata yaptığımı söyleyebilir miisniz?
|
1 Eklenti(ler)
bu sukkulentin adı nedir?
su, ışık vs. istekleri hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim... |
Bitkinizin türü Sempervivum sayın mutationation. Bu tür ile ilgili başlığa buradan ulaşabilirsiniz.
|
Sayın mutationation sukulentiniz çok güzel görünüyo bi arkadaşımda var sürekli güneş görüyo ve coşmuş bi şekilde
|
balkona doğrudan güneş almayan bir yere koydum ve kenarlarından uzayan kısımları koparıp ekerek epey urettım.gerci urettıklerım dahah kucuk boyutta ama sayıca fazlalaşmaya başladılar.dün 8kucuk çeliği mor bir kase içine ektim:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu bir sukulent mi? Eğer öyleyse ismi nedir, nedir?:)
Eklenti 96906 Kocaman bir saksıdan koparttım, kökü bile yoktu ama sanırım tuttu. Gövdesinin içi su dolu gibi. Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Resmini koyduğum bitkinin adı ne?
Kırılan dallarını nasıl köklendirebilirim? Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
Crassula lycopodioides'e benzettim, büyükçe bir saksıya hepsini toplayıp, ilk resimdeki kıvrılan kökler de dahil, üstlerini örtecek kadar toprak ekleyin.
Yeşil renkli olmayan tüm aksamdan kök verecek, güçlenecektir. |
Çok teşekkürler yardım sever arkadaşım berduray, hızır gibi yetiştin.
Ben hemen "Crassule ıycopodioides" hakkında bilgi toplayayım. İlk saksımı da rüzgar telef etmişti, kırılan dalları ekmeme rağmen öldü. Tekrar teşekkürler. |
Bu sukulentin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
|
Aşağıdaki taç yaprakları net görünmemekle beraber Echeveria ailesinden olduğunu sanıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Alt kısmının fotoğrafı altta :)
|
Sempervivum olmalı.
|
|
2 Eklenti(ler)
sukulentimin adı nedir,bakımı nasıldır?
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Mehtap; Graptosedum 'Francesco Baldi' . Biraz güneş birazda su . Zahmetsiz güzel bir sukulent. Yapraklarındanda yavru üretmesi çok kolay. Toprağın üzerine bırakmanız yeterli.
Sevgili Crocus Sen arkadaşımızın Graptusedumu; http://www.agaclar.net/forum/showthr...505#post465505 |
Ben kopan yaprakların bir kısmını çay tabağına( mutfakta duruyor tabakta toprak yok), bir kısmınıda saksının dibine dikmeden koydum. Toprağa dikmedim sadece yaprakları yatırdım. 1-2 yaprak deneyebilirsiniz. 1 haftada minik yavrular çıkıyor.
|
Sedum Sieboldii- Para çiçeği
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedir acaba?
|
Çok aradım ama adını bulamadım.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar bir adıda kader çiçeği diye duydum.
|
Alıntı:
|
Sayın Hüzünperet bitkiniz para çiçeği.
|
Teşekkürler sevgili berduray, simdi netten baktım latince ismini de öğrendim. Sedum sieboldii imiş. Bitkinin ismini bilmeden yetiştirmek çok tuhafıma gidiyor sanki tam olarak benim değilmiş gibi :D
|
Arkadaşlar acaba bu bitkimi tanıyan var mı? Ben acem halısı sandım ama sizin de fikrinizi almak isterim.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, yardımlarınıza ihtiyacım var.
Aşağıda resimlerini eklediğim ve adını bilmediğim kaktüs ya da sukulent olduğunu düşündüğüm bitkiyi bizim fırının önündeki kırılmış bir saksıda gördüm. Fırıncıdan izin alarak söküp eve getirdim.( sokak hayvanlarından sora kötü muamele görmüş bitkilere de el atmış durumdayım) Gövdesi oldukça zarar görmesine rağmen köklerinin sağlam olduğunu ve kurtarabileceğimi düşünerek orta boy bir saksıya, kaktüs toprağına diktim. Bu bitkiyi kurtarabilmek ve yaşatabilmek için yapmam gereken başka neler var bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025